ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA

DE TOATE PENTRU TOTI => CALATORII => Subiect creat de: tokyodream din Octombrie 07, 2014, 11:34:14 a.m.

Titlu: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 07, 2014, 11:34:14 a.m.
Unde va simtiti........... ACASA.............. langa Dumnezeu ???

In ce locatii din orasul vostru sau din tara, ati simtit acel sentiment?


============

Mie mi-a placut la:


- http://www.manastireahadambu.ro/

- http://www.manastireahlincea.ro/

- http://www.manastireavladiceni.ro/

- http://www.manastireasangeapbasaraba.ro/


etc......

Dar voua, unde ?


Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: Rica din Octombrie 07, 2014, 11:37:22 a.m.
Eu si familia aici:

http://www.biserica-sfantul-anton.ro/

Am incercat si aici http://www.zlatari.ro/index.php dar am ramas la cea a Sfantului Antonie.
Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: Rica din Octombrie 07, 2014, 11:47:36 a.m.
In copilarie aici http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-brancoveni-67808.html si aici http://www.manastireacozia.ro/
Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 14, 2014, 06:44:32 a.m.
Astăzi e Sfînta Vineri (Parascheva)


În data de 14 octombrie a fiecărui an se celebrează Sfînta Parascheva, cunoscută popular ca „Sfînta Vineri de Toamnă". În această zi se ţine post, nu se munceşte şi în tradiţia românească ea este ziua în care se prezice starea vremii. Marţi, creştinii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfînta Parascheva, protectoarea Moldovei. Numele Cuvioasei înseamnă în limba greacă „Vineri", iar unii cercetători consideră că „Sfînta Vineri" provine din cultul zeiţei romane Venus, care în mitologia romană era zeiţa justiţiară. şi în mitologia românească, „Sfînta Vineri" este o divinitate intransigentă, justiţiară, fiind imaginată în chip de văduvă foarte bătrînă  şi aducătoare de năpastă, iar cînd devine ocrotitoare, poartă chipul unei bătrîne veghetoare la sănătatea oamenilor şi la fertilitate.

Viaţa Sfintei Parascheva

Sfînta Parascheva s-a născut în Secolul al XI-lea, în satul Epivat din Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol (Instanbulul de astăzi). Se spune că, pe c   nd avea 10 ani, Cuvioasa Parascheva a auzit într-o biserică cuvintele Mîntuitorului: „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie" (Marcu 8, 34). Aceste cuvinte o fac să-şi dăruiască hainele sale săracilor. După o vreme, se retrage în pustie. Urmînd sfaturile unor vieţuitori aleşi, se îndreaptă spre ţinutul Pontului, oprindu-se la mînăstirea Maicii Domnului din Heracleea, unde va rămîne cinci ani. De aici a plecat spre Ţara Sfîntă, în dorinţa de a-şi petrece restul vieţii în locurile sfinte. După ce a văzut Ierusalimul, s-a aşezat într-o mînăstire de călugăriţe în pustiul Iordanului. Din puţinele ştiri privitoare la viaţa ei, aflăm că într-o noapte, pe cînd avea 25 de ani, un înger i-a spus, în vis, să se reîntoarcă în locurile părinteşti. Sfîntul Varlaam scrie în Cazania sa: „Să laşi pustia şi la moşia ta să te întorci, ca acolo ţi se cade să laşi trupul pămîntului şi să treci din această lume către Dumnezeu, pe Care L-ai iubit". Sfînta a fost îngropată ca o străină, iar moaştele i-au fost descoperite ulterior, cînd unor creştini li s-a arătat în vis sfînta care le-a zis să-i dezgroape osemintele pămînteşti. De atunci, moaştele au fost puse la loc de cinste în diferite biserici şi catedrale, iar în prezent se află la Catedrala Ortodoxă din Iaşi.

Tradiţii şi obiceiuri care se ţin  în această zi

În popor, Sfînta Parascheva este percepută ca fiind „mare la trup şi urîtă la chip", dar cu un suflet bun, pentru că-i fereşte pe oameni de boli, de grindină, trăsnet şi pe copii îi apără de deochi. De aici, de la această percepţie, i se mai spune şi Sfînta Vineri. În această zi nu se mănîncă de dulce, nu se lucrează şi se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi. La ţară, în această zi, bătrînii nu făceau nici focul în sobă, pentru a nu atrage asupra casei lor nenorociri. În tradiţie se spune că fetele care cos şi care spală în ziua Sfintei Parascheva vor rămîne nemăritate. Cu toate că este o zi în care se ţine post, fructele închise la culoare şi pepenele roşu nu se consumă în această zi, pentru că amintesc de sacrificiul martiric. Tot în această zi, se prezice vremea. Se spune că dacă este o zi frumoasă sau mohorîtă, la fel vor fi şi celelalte sărbători de peste an. Şi ciobanii anticipează vremea în funcţie de mioarele lor, dacă acestea stau adunate una lîngă cealaltă, este semn că va urma o iarnă grea. Numită „luminătoarea casnică a Moldovei", ea este cea mai bătrînă sfîntă dintre surorile ei, care protejează femeile căsătorite şi pe care le ajută la naştere, care căsătoreşte fetele şi poartă de grijă animalelor sălbatice. Imaginaţia populară nu cunoaşte limite atunci cînd vine vorba de Sfînta Parascheva, astfel că, în popor se credea că aceasta ar poseda la curţile ei un căţel de pază cu trup de fier şi dinţi de oţel, numită în mituri Leica-Boldeica. Oamenii din popor credeau că aceasta umblă îmbrăcată în alb sau, negru şi locuieşte în munţi, în păduri sau în ostroavele mării, în cer, în lumea cealaltă. Fie că vorbim de Cuvioasa Parascheva făcătoarea de minuni din Calendarul Ortodox sau de Sfînta Vineri din popor, sfînta are o influenţă foarte mare asupra conştinţei poporului român. Astfel că, an de an, hramul acesteia transformă Iaşii în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară, credincioşii înălţînd rugăciuni pentru sănătate şi pace la racla cu moaştele acesteia.

Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 29, 2014, 12:39:39 p.m.
Rugăciunea care-ți va schimba viața! Arsenie Boca o spunea în fiecare dimineață!

http://observator.tv/eveniment/rugaciunea-carei-va-schimba-viaa-arsenie-boca-o-spunea-in-fiecare-dimineaa-137976.html

De-a lungul vieții, părintele de la Prislop a lăsat credincioșilor o moștenire spirituală uriașă. Printre numeroasele învățături se află și o rugăciune pe care o rostea la începutul fiecărei zi:

*************

”Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajba am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus ţină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriti şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţă Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin.” 


*************
Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 11, 2014, 01:55:07 p.m.

http://www.ziarullumina.ro/

https://www.facebook.com/ziarullumina

http://trinitastv.ro/

http://www.radiotrinitas.ro/


Catedrala Mânturii Neamului
Donează acum 2€ prin SMS

SMS 857

cost 2€ / SMS. Disponibil în reţelele Vodafone, Cosmote şi OrangeAGENȚIA DE ȘTIRI BASILICA - http://basilica.ro/
Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 17, 2014, 01:15:05 p.m.
Arsenie Boca și PROFEȚIILE CUTREMURĂTOARE despre ce se va întâmpla în România! Se apropie CLIPA!

http://a1.ro/news/inedit/arsenie-boca-si-profeiile-cutremuratoare-despre-ce-se-va-intampla-in-romania-se-apropie-clipa-id373771.html


Părintele Arsenie Boca a făcut o serie de profeții ce s-au adeverit, uimind astfel creștinii din România.

Acesta a vorbit despre o mare descoperire ce se va face la noi în țară și va avea un puternic impact asupra tuturor. Totul va veni însă în urma unei lupte grele.

Mai mult decât atât, Arsenia Boca a vorbit despre o perioadă grea ce se va abate asupra României. Acesta a povestit despre „o hidră cu răsuflare otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască. Voi trebuie să înfruntaţi cu înţelepciune această ameninţare şi înţelepciunea vă va fi dată vouă, precum şi la mulţi alţii, pentru a răpune Răul. Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

Părintele a spus că vor urma vremuri grele, în care forțele răului vor pune la încercare credincioșii prin puterea banilor și a viciilor. De asemenea, minciuna, prefăcătoria, intriga și omorul vor naște numeroase probleme.

Ceea ce este cu adevărat incredibil este o profeție a lui Arsenie Boca în care se spune că lumea întreagă își va îndrepta atenția asupra României, datorită unor schimbări incredibile ce vor avea loc aici.

Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 20, 2014, 02:16:46 p.m.
http://spynews.ro/actualitate/maine-se-deschid-cerurile-si-se-leaga-farmecele-superstitiile-sarbatorii-intrarea-maicii-domnului-in-biserica-51647.html

Mâine se deschid cerurile şi se „leagă” farmecele! Superstiţiile sărbătorii Intrarea Maicii Domnului în Biserică

(http://spynews.ro/uploads/modules/news/51647/636x511_sarbatoare.jpg)

Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este sărbătorită în fiecare an la 21 noiembrie şi este o zi plină de magie. Conform tradiţiei populare, mâine se deschid cerurile, iar credincioşii pot înţelege limba animalelor.

Sărbătoarea de Ovidenie, aşa cum mai este numită, este asociată cu simbolurile luminii, cum ar fi: candela, lumânarea, focul şi soarele. Părinţii care îşi doresc reuşita copiilor lor, trebuie să aprindă o candelă, iar focul trebuie să ardă în cămin toată noaptea. Mai mult, tot acum se fac farmece şi descântece, se află ursita şi se fac previziuni meteorologice.

Aşa cum spune tradiţia populară, dacă Intrarea Maicii Domnului va fi înnorată, vor fi epidemii de-a lungul anului. Dacă va ninge pe 21 noiembrie, vom avea parte de o iarnă lungă şi grea. “Se crede că de Ovidenie se deschid cerurile şi că acum, cei cu sufletul curat pot înţelege graiul animalelor. Tot acum, e bine ca oamenii certati să-şi ceară iertare şi să se împace. Se mai spune că de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca”, au spus specialiştii în etnografie şi folclor de la Muzeul Dunării de Jos Călăraşi.

În această sărbătoare, ortodocşii vor merge la biserică, se vor ruga şi vor aduce jertfe: bucate de post, peşte şi lumânări pe care preoţii le sfinţesc. Cei care respectă această sărbătoare vor avea parte de sănătate, fericire şi împliniri, iar în anul următor vor avea belşug în casă.

Sărbătoarea a pornit de la faptul că Fecioara Maria a fost dusă de părinţii săi la templul evreiesc din Ierusalim pe când era doar o copilă, la vârsta de 3 ani, unde a trăit şi a slujit ca fecioară în templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, până când acelaşi Arhanghel Gavriil, care l-a anunţat pe Ioachim că va avea un copil care se va umple de Duhul Sfânt, a vestit-o că-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Ca să rămână nepătată în faţa lumii, Fecioara Maria părăsit templul şi s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei şi al miracolului divin al naşterii pruncului Iisus.

Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 24, 2014, 02:11:20 p.m.
Rugaciunea IMPOTRIVA NECAZURILOR. Trebuie NEAPARAT sa o citesti

http://stirile.rol.ro/rugaciunea-impotriva-necazurilor-trebuie-neaparat-sa-o-citesti-940909.html

Credința în Dumnezeu și rugăciunea curată sunt cele care ajută omul să treacă mai ușor peste cele mai grele încercări ale vieții.

 Una dintre rugăciunile ce te pot face să găsești mai ușor calea spre fericire este cea împotriva necazurilor. Nu fiți reticienți și spuneți-o ori de câte ori simțiți că problemele vă copleșesc.

Ca rugăciunea să-ţi fie ascultată, trebuie să te rogi mai mult pentru sufletul tău şi pentru sănătatea şi liniştea apropiaţilor tăi. Numai stăruind în credinţă şi rugăciune, sufletul se curăţă de tot ce nu-l lasă să se înalţe spre adevăratele valori. „Ferice de cei ce-şi descoperă spiritul“, spunea Părintele Arsenie Boca.


=====

Rugăciune împotriva necazurilor

Doamne Dumnezeul meu,
În Numele Fiului Tău Hristos,
Eu ma rog cerând ajutorul TĂU.
Depărtează, te rog, tot răul din jurul meu Doamne,
Eu am multe necazuri,
Dacă în spatele necazurilor mele există un duh necurat
Îți cer, scoate-l.
Trimite foc din cer acum și arde, Doamne, toate farmecile,
Toate bolile, tristețile, insomniile, singurătatea mea.
Dacă există un blestem în viața mea,îți cer să-L desfaci, DOAMNE.
Atinge-mă acum cu puterea Ta și sfințește trupul meu
Ca începând de acum nici un duh rău, farmece, boli,blesteme
Și alte necazuri sau lucruri rele să nu aibă voie în viața mea.
Doamne, Tu ai zis ca în Numele Fiului Tău tot ceea ce voi cere voi primi,
Atunci răspunde acestei rugăciuni și ajută-mă să înving toate problemele mele.
Îți mulțumesc în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh,
Pentru că știu că mă asculți.
AMIN!


==============

Rugăciunea nu trebuie rostită numai la vreme de necaz, ci permanent, ne sfătuiesc în scrierile lor Sfinţii Părinţi. Un credincios stăruieşte în rugăciune. Pentru acest lucru, el are nevoie de răbdare, o calitate morală pe care o dobândeşte treptat şi pe care trebuie s-o păstreze mereu. 

Pildă ne sunt cuvintele Părintelui Arhimandrit Cleopa: „Răbdare, răbdare, răbdare. Şi când ţi se va părea că ai găsit-o, o iei de la capăt: răbdare, răbdare, răbdare. Şi nu până la prăşit, ci până la sfârşit!”. De asemenea, Părintele Arsenie Boca spunea că rugăciunea este „un leac vindecător de orice rană, care opreşte orice lacrimă şi linişteşte orice durere. Numai prin rugăciune, nemulţumirile se potolesc, îngrijorările dispar, neliniştea şi nerăbdarea încetează, iar credinţa sporeşte”.

(http://stirile.rol.ro/images/600x890xrugaciune-necazuri.jpg.pagespeed.ic.VicED1l-D5.jpg)

Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 27, 2014, 09:41:55 a.m.
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, departeaza de la mine orice arma taietoare,
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, revarsa asupra mea tot binele,
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, departeaza de la mine tot raul,
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, fa sa ajung pe calea mantuirii,
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, departeaza de la mine atingerea mortii,
Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, pazeste-ma de orice accident corporal si temporal.

Doamne Atotputernic, fa sa ador Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, nazaritean crucificat, si ai grija de mine. Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, fa ca duhul rau sa fuga de la mine, in vecii vecilor. AMIN.
In Cinstea Sfantului Sange nepretuit a lui Iisus, in Cinstea incercarii intre viata vesnica, precum este adevarat ca Iisus hristos este nasut in ziua craciunului si a murit in Vinerea Mare. AMIN.

Acela care va scrie aceasta rugaciune, fie pentru el, "fie pentru altul, il voi binecuvanta !", zice Domnul Dumnezeu, iar cel care va rade si nu va crede, batandu-si joc de ea sau dispretuind-o, va fi pedepsit.
Cand aceasta rugaciune va fi pusa intr-o casa, acea casa va fi ferita de fulgere, de bombe si de arice primejdie. Casa aceasta nu va putea fi distrusa de dusmani.
Acela care va citi in fiecare zi aceasta rugaciune, va fi prevenit printr-un semn divin, trei zile inainte de ceasul mortii. AMIN.

DOAMNE DA-MI SANATATE, FERICIRE, PACE, IUBIRE SI PUTEREA SFINTEI TALE LUMINI, ACUM SI PURUREA !

( Rugaciune descoperita in anul 1505 sub piatra de mormant a Mantuitorului )

===================================================================


Asa, DOAMNE, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul, slujitorul Tau si dezleaga pe robul(a) Tau(Ta) ( NUMELE ) de toate legaturile satanei si daca este legat in cer, sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare, sau cu fier, sau cu piatra, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor, sau cu al pestilor, sau prin necuratire, sau in alt chip, sau abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte, sau din orice alt loc, sau daca au venit prin unghii de om, de animal sau ghiara de pasare, sau prin serpi ( vii sau morti ), sau prin pamantul mortilor, sau daca au venit prin strapungere de ace, dezlega-le pentru totdeauna, in clipa aceasta, DOAMNE, cu puterea Ta cea Mare !

( Rugaciunea Sfantului Ciprian )
=============================================================

IISUSE scump, imi stii necazul, imi stii durerea, imi stii suferinta, n-am alta scapare decat la TINE,  ajuta-ma, ca inima TA a vibrat cu inima necajitilor si pentru toata suferinta celor care au venit la TINE. Si TU n-ai alungat pe nimeni, asa ca primeste-ma si pe mine, scapa-ma de necaz !http://scenariidefilm.blogspot.ro/2011/04/trei-rugaciuni.html
Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 28, 2014, 11:05:55 a.m.
30 noiembrie: Sărbătoarea Sfîntului Andrei. Care este povestea sfîntului şi cît a stat pe meleagurile noastre


Credincioşii îl sărbătoresc duminică, 30 noiembrie, pe Sfîntul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus, considerat de ortodocşi ca fiind „Ocrotitorul României", „Apostolul românilor" sau „Creştinătorul Poporului Român“. Numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă „viteaz", „bărbătesc". Acesta este un nume grecesc, deşi Sfîntul Apostol Andrei era iudeu.

Povestea Sfîntului Andrei


Sf. Apostol Andrei era din Betsaida, orăşel pe malul Lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, şi fratele lui Petru, fiind primul dintre ucenicii Domnului Isus Christos. Înainte de a fi Apostol al Domnului, Sfîntul Andrei a fost ucenic al Sfîntului Ioan Botezătorul. După Înălţarea lui Christos la cer şi după Cincizecime, Apostolii au tras la sorţi şi au mers în toată lumea, pentru propovăduire. Atunci, acestui Întîi chemat i-au căzut sorţii să meargă în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, în ţinuturile din jurul Mării Negre, pînă la Dunăre şi Sciţia (adică Dobrogea noastră) şi pînă în Crimeea. Însă a umblat în aceste locuri nu în grabă, ci în fiecare zăbovind şi răbdînd multe împotriviri şi nevoi, pe toate biruindu-le cu ajutorul lui Christos. S-a întors la urmă din nou în Bizanţia, hirotonind acolo episcop pe Stahie şi, străbătînd celelalte ţări, a ajuns la ţinutul Peloponezului, unde pe mulţi i-a tras de la idoli la Christos. Sfîntul Andrei ar fi avut şi un sfîrşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lîngă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus „Crucea Sfîntului Andrei". Chemarea lui Andrei la apostolie este relatată de Sfîntul Evanghelist Matei prin cuvintele: „Pe cînd Isus umbla pe lîngă Marea Galileii, a văzut doi fraţi, pe Simon, ce se numeşte Petru, şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Şi le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni". Iar ei, îndată lăsînd mrejele, au mers după El". În sfintele Evanghelii, Sfîntul Andrei mai este menţionat doar de două ori, la înmulţirea pîinilor, dincolo de Marea Galileii, cînd el a înştiinţat pe Mîntuitorul că acolo, în mulţime, era un băiat care avea cinci pîini de orz şi doi peşti, iar a doua oară, după învierea lui Lazăr, cînd, împreună cu Filip, l-au înştiinţat pe Domnul că nişte elini, veniţi în Ierusalim cu prilejul sărbătoririi Paştelui iudaic, voiau să-L vadă.

Perioada pe care Sfîntul Apostol Andrei a petrecut-o pe meleagurile noastre este incertă


„Nu ştim cît timp a stat, însă, un apostol care venea să propovăduiască Evanghelia Mîntuitorului Christos nu se limita numai la o simplă vestire a cuvîntului, ci instituia şi episcopi, preoţi şi diaconi, şi le dădea sfaturi cum să se organizeze din punct de vedere administrativ. A stat cîţiva ani de zile aici, fiindcă nu se putea ajunge la rezultate concrete decît după o vestire de cîţiva ani de zile", a mărturisit acad. Emilian Popescu, citat de basilica.ro. Activitatea misionară a Sfîntului Apostol Andrei s-a încheiat în cetatea Patras din Ahaia, în Grecia de astăzi. Moaştele Sfîntului Andrei s-au păstrat în cetatea Patras pînă în anii 356-357, cînd împăratul Constantin le-a aşezat în Biserica Sfinţilor Apostoli din Constantinopol, cu ocazia slujbei sfinţirii, după restaurare.

Racla cu capul Sfîntului Andrei se află la Iaşi

Multe lăcaşuri de cult poartă numele Sfîntului Andrei. Cea mai importantă este Peştera Sfîntului Andrei, o biserică adevărată, săpată în stîncă, în care se află un fel de pat, scobit iniţial în piatră, despre care tradiţia spune că pe el se odihnea Apostolul Andrei. Astăzi, cei aflaţi în suferinţă merg acolo pentru a-şi redobîndi sănătatea, petrecînd cîteva zile şi nopţi pe acest „pat al Sfîntului Andrei". Peste 600.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfîntul Andrei. În anul 1996, a fost adusă la Iaşi, de la Catedrala mitropolitană din Patras (Grecia), racla cu capul Sfîntului Apostol Andrei.

Titlu: Re: Pe drum............ catre Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 01, 2015, 09:35:48 a.m.
http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/anul-nou-traditii-obiceiuri-specifice-zilei-sfantul-vasile-1_54a4e4cd448e03c0fd35888a/index.html

Anul Nou - Tradiţii şi obiceiuri specifice zilei de Sfântul Vasile

(http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/12/31/54a3a8b5448e03c0fd2f9362/646x404.jpg)

Sfântul Vasile, unul dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, considerat păzitor de duhuri rele, este serbat în prima zi din noul an, cu urări şi petrecere, considerându-se că aşa cum este musafirul din această zi, bogat sau sărac, aşa va fi omul tot anul.

În tradiţia românilor, Anul Nou, întâmpinat, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, se mai numeşte Revelion sau seara Sfântului Vasile. Se spune că în noaptea de Sfântul Vasile cerul se deschide de trei ori pentru câte o clipă, scrie agenţia Mediafax. De asemenea, se spune că pe Iisus Hristos îl cheamă Vasile: Iisus Hristos s-a născut de Crăciun, iar la o săptămână, de Sfântul Vasile, a fost botezat în legea cea veche şi a primit numele "Vasile". Numele Hristos (creştin) i-a fost pus la vârsta de 30 de ani, când a fost botezat.

În tradiţia populară se spune că Sfântul Vasile s-a rugat de Dumnezeu să-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintâi zi, cea a Anului Nou. Fericit, Sfântul Vasile a luat un clopoţel, i-a legat la toartă o crenguţă de busuioc şi s-a suit la Dumnezeu să-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sfântul Vasile există obiceiul de a ura. În ziua de Anul Nou, copiii umblă cu Sorcova din casă în casă, în special pe la cunoscuţi, urându-le viaţă lungă, sănătate şi prosperitate. Sorcova era confecţionată, la început, din una sau mai multe rămurele de pomi fructiferi (măr, păr, vişin, prun) sau de trandafir, tăiate şi puse în apă la înmugurit şi înflorit în ziua de Sfântul Andrei (30 noiembrie) sau de Moş Nicolae (6 decembrie). Apoi, sorcova a început să fie realizată dintr-o nuia cu rămurele împodobite cu fire colorate de lână, cu beteală şi cu un fir de busuioc în vârf. În Bucovina, sorcova are ataşat un colopoţel.

De asemenea, în prima zi a noului an, se păstrează în unele zone obiceiul colindatului cu o căpăţână de porc, împodobită cu panglici şi mărgele, tradiţie denumită "Colindul cu Vasilica" (Siva). După terminarea colindatului, ceata se strânge la o cârciumă pentru a chefui. Apoi, colindătorii se despart, dezgătind căpăţâna şi luându-şi fiecare ce a pus, iar din ea fac un prânz, pentru ca obiceiul să fie închis pentru anul respectiv. Un alt obicei este cel al Dezlegării Anului. Grupuri mici sau cete de feciori dezleagă anul şi rodul colindând pe uliţe, iar vacarmul pe care-l fac cu bicele, buciumele sau oalele are ca scop înlăturarea forţelor malefice: seceta, tăciunele de grâu, insectele şi animalele dăunătoare recoltei. De asemenea, feciorii dezleagă şi cununiile, cu un descântec: "Slobozim câşlegiile/ Să mărităm fetele/ Umblaţi, feciori,/ Să fie peţitori".

Anul Nou - obiceiuri de Sfântul Vasile

În tradiţia populară se mai spune că aşa cum este musafirul din ziua de Sfântul Vasile, bogat ori sărac, aşa va fi omul tot anul. Tot în ziua de Sfântul Vasile se zice că este bine să bei mult vin, existând credinţa că atât cât va bea omul în această zi va avea sânge în obraz în timpul anului. Tradiţia populară spune că de Anul Nou se înnoiesc toate şi de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-şi pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul: "Atunci să te păzeşti să nu te superi, să nu te sfădeşti, să fii vesel şi tot anul aşa vei fi". Pentru ca familiei să-i meargă bine tot anul şi să aibă spor, în popor există obiceiul ca în ziua de Anul Nou să se fiarbă în oală un cap de porc, pentru că aşa cum porcul râmă numai înainte, tot aşa va merge şi omul spre belşug. Tot la Anul Nou, pe nemâncate, fiecare om trebuie să ia în mână unealta cu care lucrează în timpul anului şi s-o mânuiască de trei ori, pentru spor la lucru în anul ce vine.

Anul Nou - tradiţii populare

Şi în ceea ce priveşte vremea, tradiţia populară are numeroase interpretări. Astfel, conform tradiţiilor, cum este ziua de Anul Nou aşa va fi tot anul: bun sau rău. De asemenea, credinţa populară spune că, dacă în ziua de Anul Nou e ger mare şi dacă pe zăpadă se văd multe steluţe, e semn că anul ce urmează va fi bun şi vor fi multe cununii. De asemenea, dacă în ziua de Sfântul Vasile ninge, anul ce urmează va fi unul îmbelşugat, iar dacă este senin şi geros, oamenii vor fi sănătoşi pe parcursul anului. Totodată, se spune că, dacă noaptea de Anul Nou este "lină şi senină", este un semn că noul an va fi unul bun. Sfântul Vasile cel Mare a trăit între anii 330 şi 379, în vremea împăratului Constantin. Sfântul Vasile s-a născut în Cezareea Capadochiei, din părinţi credincioşi şi înstăriţi, Emilia şi Vasile, tatăl său fiind dascăl în cetate. Iubitor de învăţătură şi înzestrat pentru carte, Sfântul Vasile şi-a îmbogăţit cunoştinţele învăţând în şcolile din Cezareea, Bizanţ şi Atena, la cea din urmă cunoscându-l pe Sfântul Grigorie de Nazians, cu care a legat o strânsă prietenie. A fost înălţat la rangul de arhiepiscop al Cezareei în anul 370, în vremuri grele pentru biserică. Între scrierile sale de mare importanţă teologică, la loc de cinste este "Liturghia Sfântului Vasile cel Mare".

Sfântul Vasile este unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari. El este primul ierarh care a întemeiat, pe lânga biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, leprozerie şi un aşezământ pentru recuperarea prostituatelor. A murit în ziua de 1 ianuarie a anului 379, când încă nu împlinise 50 de ani, intrând în istoria creştină cu numele de Sfântul Vasile cel Mare.

Citeste mai mult: adev.ro/nhhkfb

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 05, 2015, 08:27:31 p.m.
ACATISTUL care trebuie citit 40 de zile ca să îţi găseşti SERVICIU!

http://observator.tv/eveniment/acatistul-care-trebuie-citit-40-de-zile-ca-sa-iti-gasesti-serviciu-142542.html

Sfântul Mina este considerat unul dintre sfinţii care au înfăptuit cele mai multe minuni. Rugăciunile credincioşilor către acesta au fost mereu ascultate

Sfântul Mina este ocrotitorul celor păgubiţi, motiv pentru care mulţi dintre credincioşii care au rămas fără loc de muncă rostesc, timp de 40 de zile, un acatist.

=================


"O, preasfinte şi întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, şi de minuni făcătorule; primeşte această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scap eu ticălosul şi către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinţi mă rog ţie; vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia şi ticăloşia mea; vezi bubele şi rănile trupului şi sufletului meu. De aceea mă rog ţie, fericite şi sfinte Mina, grăbeşte de mă ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi mă sprijineste pe mine robul tău. Ia aminte la suspinele mele şi nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul şi scârbitul, că ştiu, sfinte Al Lui Dumnezeu, ca de ai şi pătimit sufe-rinte grele şi chinuri înfricoşătoare de la cei fără de lege pentru dragostea Lui Hristos, dar prin acele suferinţe astăzi vieţuieşti luminat şi ai aflat dar de la Dumnezeu, fiidca ne-am încredinţat că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare, cine a năzuit la sfânta biserică ta şi cu credinţa ţi s-a rugat, nu a rămas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni făcătorule, şi tu l-ai trecut cu vederea? Sau cine în pagube fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile şi ajutorul tău m-au făcut şi pe mine ticălosul şi scârbitul, ca să alerg la ajutorul tău. Am auzit de neguţătorul acela din pământul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugăciuni, nu numai că ai vădit pe ucigaşul său şi l-ai scos din pagubă lui dându-i îndărăt punga cu galbeni; dar, o! minune, ca şi din mort şi tăiat în bucăţi, tu l-ai vindecat şi l-ai făcut sănătos.

Asemenea şi lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur ţinut în mâini, fiindcă îl făgăduise bisericii tale. Tot aşa şi femeia Sofia, care venea spre închinare în sfânt locaşul tău, nu numai că a fost izbăvita de ostaşul acela ce o silea spre păcat, dar şi pe ostaş, după cuviinţă l-ai certat. La fel şi şchiopul care venea la sfânta biserică ta spre închinare, cu rugăciune îndată l-ai tămăduit. Asemenea şi femeii celei mute, i-ai deschis graiul şi vorbea curat. De asemenea atunci când evreul dăduse prietenului său creştin o pungă cu glabeni, pe care creştinul tăgăduia că a primit-o, jurând pentru aceasta chiar în biserica ta, tu nu numai că ai izbăvit pe creştin de jurământ, dar şi evreul, văzând minunea ta, a crezut întru tine şi a venit la credinţa creştină. Aceste minuni ale tale, sfinte, m-au făcut şi pe mine a crede că la orice facere de bine eşti gata ajutător şi grabnic folositor şi minunat. De aceea încredinţat sunt ca tot cel ce aleargă la tine, cerând cu credinţa ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta şi eu cred că tu acelaşi eşti, sfinte, ca atunci şi astăzi, ca oricine a alergat la tine nu s-a întors neajutat. Pentru aceeea şi eu acum, fiind scârbit şi în pagubă, alerg la tine cu credinţa şi cu lacrimi, îngenun-chind, şi mă rog ţie, Sfinte şi Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine păgubaşul şi scârbitul, lui Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat şi te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te ca să fiu şi eu ajutat şi miluit pentru rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăvit, ca să laud şi bine să cuvântez şi să slăvesc întrutotlaudatul şi preaputernicul nume al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin."

=============
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 23, 2015, 04:57:30 p.m.
http://observator.tv/social/aceasta-este-cea-mai-puternica-rugaciune-face-adevarate-minuni-144003.html

Aceasta este cea mai puternică RUGĂCIUNE! "Face adevărate minuni"
(http://observator.tv/uploads/modules/news/144003/630x421_1422021101dcd4d7b5.jpg)

Credinţa în Dumnezeu este pentru romani o speranţă, mai ales atunci când sunt greu încercaţi de soartă. Rugăciunea de mai jos, spre deosebire de altele, este una cât se poate de specială

Conform credincioşilor, dacă rosteşti în fiecare seară, timp de o lună, această rugăciune, Divinitatea îţi va asculta ruga.

===============

„Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Treime; Milostivă să-mi fii mie Preasfântă Născătoare de Dumnezeu; Milostivi să-mi fiţi mie cei 4 Evanghelişti ai Domnului;

Milostiv să-mi fii mie Sfinte Ioane Botezătorule al Domnului; Milostivi să-mi fiţi mie cei 12 Apostoli ai Domnului; Milostivi să-mi fiţi mie cei 70 Apostoli ai Domnului; Milostivi să-mi fiţi mie toţi sfinţii din ceruri şi toate puterile cereşti; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Părinţi din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Mucenici din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Cuvioşi din ceruri;
 
 

Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Părinţi Ierarhi din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Martiri din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Prooroci din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Pustnici din ceruri; Milostive să-mi fiţi mie toate Sfintele Cuvioase Femei din ceruri; Milostive să-mi fiţi mie toate Sfintele Muceniţe Fecioare din ceruri;

Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Arhangheli din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii Îngeri din ceruri; Milostivi să-mi fiţi mie toţi Sfinţii zilei de astăzi; Milostivă să-mi fii mie toată puterea cea lucrătoare a cerului; Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al meu (numele); Milostiv să-mi fii mie Sfinte Patron al casei (numele); Milostiv să-mi fii mie îngeraşul meu sfânt păzitor”.


=============
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 26, 2015, 01:13:45 p.m.
http://a1.ro/news/inedit/romanii-sau-cutremurat-manastirea-unde-au-plans-70-de-icoane-cu-lacrimi-de-sange-si-mir-minune-sau-semn-prevestitor-id381962.html

Românii s-au cutremurat! Mănăstirea unde au plâns 70 de icoane cu lacrimi de sânge şi mir! Minune sau semn prevestitor?

(http://a1.ro/uploads/modules/news/0/2015/1/26/381962/618x346_1422262551dd1612ea.jpg)

Recent, românii de pretutindeni şi-au îndreptat privirile asupra unor miracole întâmplate la o mănăstire din Siliştea Gumeşti. Oamenii şi-au făcut cruce.

Numeroşi călugări de aici vorbesc despre faptul că într-o noapte, nu mai puţin de 70 de icoane au început să plângă cu lacrimi de sânge şi de mir, vărsând astfel peste 125 de litri de ulei frumos mirositor. Cândva a existat aici o bază militară sovietică. Fiecare cazarmă a devenit chilie pentru călugării de aici.

Reprezentanţii bisericii spun este vorba despre un miracol, căci nimeni nu s-ar fi aşteptat ca pe locul unde cândva se dădeau ordine militare să răsune apoi rugăciuni şi să se înfăptuiască minuni.

Fiindcă locuitorii din zonă nu erau tocmai credincioşi, călugării s-au rugat la Dumnezeu pentru un semn divin, care să le arate calea către credinţă. Atunci, chiar în timpul nopţii, icoanele au început să plângă cu lacrimi de mir şi de sânge. Ulterior, aici au mai avut loc astfel de fenomene.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 29, 2015, 11:08:13 a.m.
http://adevarul.ro/locale/calarasi/traditii-sarbatoarea-sfintilor-trei-ierarhi-ziua-interzisa-munca-tinerele-tin-post-casnicie-fericita-1_54c78375448e03c0fd019084/index.html

Tradiţii la sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi. Ziua în care este interzisă munca, iar tinerele ţin post ca să aibă o căsnicie fericită
(http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2015/01/27/54c78477448e03c0fd0198eb/646x404.jpg)

Sfinţii Trei Ierahi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur sunt prăznuiţi în fiecare an pe 30 ianuarie. Credinţa populară spune că cine munceşte în această zi poate să orbească. Tot acum, tinerele trebuie să postească pentru a avea o căsnicie fericită.

 La sate se obişnuieşte ca în această zi de sărbătoare închinată celor trei sfinţi să se facă praznice de pomenire a morţilor din familiile credincioşilor, iar fetele tinere se roagă şi ţin post o avea o căsnicie fericită. Tot tradiţia populară mai spune că cine va lucra în această zi, nu-i va merge bine „în ale casei” şi poate să orbească. Se crede că pe 30 ianuarie începe să încolţească grâul care nu a încolţit din toamnă. În tradiţia populară se spune că de astăzi se schimbă vremea. De-acum, se zice că „se strâmbă pârtiile", iar vremea dă spre primăvară. Dacă streşinile curg, primăvara va fi friguroasă, dacă e ger, vara va fi călduroasă. Rău de ars, de friguri şi de pagubă În credinţa populară, cei trei ierarhi erau trei doctori vindecători de boli. În ziua în care sunt sărbătoriţi, nu se lucrează, fiind rău de ars, de friguri şi de pagubă. În această zi trebuie să dăm o lumânare de pomană, pentru ca întreaga viaţă să fie luminată.

“În multe zone, familiile îi ţin pe cei Trei Ierarhi de patroni ai casei, se face colivă şi oamenii merg la biserică. Pentru reuşita familiei şi a treburilor gospodăreşti, în această zi nu se lucrează”, spune Anişoara Topârceanu, etnograf la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi. Nu în ultimul rând, fetele fac vrăji pentru a li se arăta ursitul, nu lucrează şi se mănâncă doar pâine şi sare. Vedenia Sfântului Ioan Mauropous Conform crestinortodox.ro, spre sfârşitul secolului al XI-lea, la Constantinopol se iscase o mare dispută legată de cei trei ierarhi, pe care îi prăznuim pe 30 ianuarie, oamenii întrebându-se care este mai mare: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul sau Sfântul Ioan Gură de Aur. După câţiva ani de la declanşarea neînţelegerilor, cei trei sfinţi au început să i se arate aievea, unul câte unul, episcopului Evhaitelor, Sfântului Ioan Mauropous.

 În cele din urmă, în anul 1084, într-o vedenie, fericitului i-au apărut cei trei sfinţi împreună. “Cuvintele pe care cei trei ierarhi i le-au adresat Sfântului Ioan ne arată modul în care sfinţii conlucrează - cu Dumnezeu şi între ei -, aşa cum şi noi trebuie să ne unim, în cuvânt şi în lucrare”, spune Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în predica dedicată celor trei ierarhi. "După cum vezi, noi la Dumnezeu una suntem şi nicio vrajbă nu este între noi. Fiecare din noi, la timpul său, îndemnaţi de Duhul Sfânt, am scris învăţături pentru mântuirea oamenilor. Cum ne-a insuflat Duhul Sfânt, aşa am învăţat. Nu este între noi unul întâi şi altul al doilea. De chemi pe unul, vin şi ceilalţi doi. Drept aceea, sculându-te, porunceşte, celor ce se învrăjbesc, să nu se mai certe pentru noi. Împreunează-ne, dar, făcându-ne praznic la câte trei într-o singura zi, şi înştiinţează cu aceasta pe creştini, că noi în faţa lui Dumnezeu, una suntem."

Protectorii instituţiilor teologice În urma acestei vedenii, Sfântul Ioan a ales ziua de 30 ianuarie pentru prăznuirea comună a celor Trei Ierarhi, stingându-se astfel şi disputele din capitală, lumea unindu-se în sărbătorirea împreună a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, a Sfântului Grigorie Teologul şi a Sfântului Ioan Gură de Aur. Pentru a recunoaşte valoarea teologică a Sfinţilor Trei Ierarhi, prin hotărârea luată la Atena, la primul Congres al Profesorilor de Teologie din anul 1936, Sfinţii Trei Ierarhi au devenit protectori ai institutiilor de învăţământ teologic ortodox din întreaga lume. Sfântul Vasile cel Mare reprezintă simbolul energiei şi al acţiunii puse în slujba oamenilor; Sfântul Grigore reprezintă simbolul ştiinţei teologice şi al contemplării înalte, fiind primul dintre părinţii bisericeşti care a folosit termenul de teologie, iar Sfântul Ioan Gură de Aur reprezintă simbolul zelului apostolic prin cuvânt şi faptă, pentru orientarea oamenilor spre învăţatura lui Isus.Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Februarie 06, 2015, 04:43:59 p.m.


Izvorul Sfîntului Andrei de la Dervent

 

La numai 30 de kilometri de Peştera Sfîntului Andrei,pe drumul ce leagă Constanţa de Ostrov, se află Mînăstirea Dervent. Aici, dinvremuri imemoriale, dăinuie „un semn minunat prin care Dumnezeu îşi aratăputerea Sa şi o mulţime de bolnavi îşi capătă vindecarea. Şi acest semn este ocruce de piatră care creşte singură din pămînt". Aşa a fost ani la rîndcunoscut acest loc.

Conform tradiţiei, aici ar fi existat o foarte vechecetate, locuită de eleni, fenicieni, romani etc, iar în vremurile din urmă deturci. Cetatea s-ar fi întins din marginea şoselei, adică din punctul în carese află astăzi mînăstirea, pe coasta Dunării, pînă în dreptul Braţului Borcea.Cu timpul, ea s-ar fi scufundat, rămăşiţe ale zidurilor sale ruinate zărindu-seşi astăzi.

Se spune că pe locul unde se află crucea a fostcimitirul fostei cetăţi. Cînd s-a încercat săparea unei fîntîni, au fostdescoperite oseminte omeneşti, pietre de mormînt, inele şi monezi cu semnulcrucii pe ele. Părintele Negură, unul dintre primii stareţi ai aşezămîntului,povestea, cu mai bine de o jumătate de secol în urmă, că a scos la lumină douăschelete de femei lungi de 2 m, cînd a desfundat locul pentru vie.

În această cetate, Sfîntul Andrei şi-a trimis cîţivadintre discipolii săi pentru a vesti cuvîntul Mîntuitorului. Aflînd despreprezenţa creştinilor propovăduitori în cetate, comandantul păgîn i-a arestat şicondamnat la moarte. Scena martiriului lor este astfel redată de un anonimcare, bănuim, cu mai bine de jumătate de secol în urmă, a scris o broşurăintitulată Crucea făcătoare de minuni de la Mînăstirea Dervent: „Arena cetăţiiera lîngă cimitir, locul unde se află Sfînta Cruce. Apostolii erau în număr depatru: un apostol şi 3 fecioare convertite de curînd. Aceştia sînt duşi înarene, ca să fie mîncaţi de fiarele sălbatice. Mai înainte de a-i băgaînăuntru, Voevodul îi sfătuieşte, din nou, ca să se lepede de Christos, că, dese vor lepăda, le va da orice ar cere şi-i va scăpa şi de la moarte. Cei 4mărturisitori, cînd dădeau răspunsurile negative, erau aşezaţi aşa: apostolulpe locul unde e Crucea din paraclis, iar cele 3 fecioare, pe locul unde se aflăCrucea, în afară de paraclis, la o depărtare de 10 metri. Călăul, văzînd că nupoate să-i ademenească cu nici un fel de momeli, deoarece sfinţii erau convinşide credinţa lor cea adevărată, începe să-i schingiuiască oribil. Fecioarelorle-a scos unghiile de la mîini şi picioare, şi, cu fierul ars în foc, le-asmuls dinţii din gură. Apostolul, de teamă ca fecioarele să nu-şi împuţinezecredinţa în faţa acestor chinuri îngrozitoare, le îndemna cît putea ca nu cumvasă se lepede de Christos. Voevodul, înfuriat din cauza apostolului careîndemnase fecioarele să nu i se supună, porunceşte gîdelui ca cele 3 fecioaresă fie făcute bucăţi, iar apostolul să fie jupuit de viu şi spînzurat pe Cruce,cu capul în jos, pînă va putrezi. Astfel, împlinindu-se porunca tiranului,sfinţii au fost omorîţi, iar sfintele trupuri au stat mai multe zile sub pază,cu scopul ca muncitorii să mai prindă şi pe alţi creştini care vor veni să seînchine. Năvălind alte hoarde barbare în această cetate, trupurile sfinţilor aufost sau aruncate în Dunăre,  sau arse,căci ducîndu-se creştinii să le ia, nu le-au găsit, iar pe locurile unde sechinuiseră şi-şi dăduseră duhurile, au găsit 4 pietre crescute în formă decruci: 3 ale fecioarelor şi una a apostolului. Creştinii le-au sărutat culacrimi, iar cîţiva bîntuiţi de duhurile necurate s-au tămăduit".

Cu timpul, cetatea s-a pustiit şi de cruci nu s-a maiştiut nimic, pînă în Secolul al XlV-lea, pe vremea sultanilor Murat şi BaiazidFulgerul, după luptele de la Kossovopolje (Cîmpia Mierlei - 1389).

Deşi cetatea fusese pustiită, sfinţenia acestui loc,crucile martirilor creştini erau vii în memoria generaţiilor de locuitori dinzonă. Faptul este dovedit de informaţia pe care un supus i-o dă lui Ahmed Bey,comandantul unei raiale de pe Dunăre, care cumpărase o moşie în zonaDurostorului, pe care se aflau şi cele 4 cruci. Prezenţa crucilor a ţinut sub ocrotire moşia turcului,determinîndu-1 să poruncească să fie păzite cu cea mai mare grijă, pentru a nufi stricate de supuşi. Se spune că la acest paşă veneau să lucreze foarte mulţicreştini, numai din dorinţa de a se atinge de sfintele cruci ocrotitoare. Bachiar se zvonise că turcul s-ar fi creştinat în ascuns, din cauza lor. Tradiţiaacestui paşă a fost încălcată de un urmaş al său, fiul lui Aly, pe la începutulSecolului al XlX-lea, care „a lovit cu sabia în Crucea cea Mare" şi i-arupt braţele, iar pe două dintre celelalte mici le-a rupt din pămînt. Noaptea,creştinii le-au luat şi le-au ascuns. Tradiţia încălcată a atras distrugereamoşiei şi chiar pierderea Dobrogei de către turci. Despre acest loc pierdut înuitare, cu crucile sale cu tot, nu s-a mai vorbit mult timp, pînă cînd, dupăRăzboiul de Independenţă, un surdo-mut din comuna Coslugea, Ionică, ciobanulsatului, îşi recapătă auzul şi glasul după ce dormise cu capul pe braţele rupteale crucii celei mari.

De atunci, actul martiric al celor 4 creştinipropovăduitori (sfinţi pierduţi cu numele din calendare, dar vii în sevacredinţei ce vindecă neîncetat, la Dervent, sufletele şi trupurile fiilorrisipitori întorşi la Domnul Mîntuitor) perpetuează amintirea ApostoluluiAndrei.

Mai mult, în apropierea crucilor, la aproximativ 200de metri, se află un izvor care se numeşte „Izvorul Sfîntului Andrei".Conform aceleiaşi inepuizabile tradiţii, Sfîntul Apostol Andrei, făcîndu-i-semilă de ucenicii care îl urmau însetaţi, a lovit cu băţul într-o piatră, dincare a izvorît apoi apă. Arheologul Petru Diaconu, cel ce de mai multe deceniistudiază aceste locuri, a povestit că imediat după închiderea mînăstirii, întimpul prigoanei comuniste (în 1959), izvorul a secat, din el ţîşnind apă numaiîn ziua Izvorului Tămăduirii. După redeschiderea mînăstirii, în 1990, din el aînceput din nou să curgă neîncetat apa.

Povestea Derventului, aşa cum a fost reţinută ea deanonimul scriitor, cuprinde, credem, informaţii suprapuse, din perioadediferite. Este neîndoios faptul că Sfîntul Apostol Andrei, aflat la numai 30 kmde cetatea Derventului, în peştera care astăzi îi poartă numele, a făcutmisiune de evanghelizare în întreaga zonă. Amintirea prezenţei sale la Dervent(cu siguranţă, numele cetăţii este unul de epocă foarte tîrzie) se aflăcertificată de numele izvorului milenar.

Cu certitudine, întotdeauna, în peregrinările sale,era însoţit de ucenici. Poate că unii dintre ei au rămas în cetate şi ausuferit moarte martirică.

Nu putem însă crede că povestea apariţiei miraculoasea crucilor de piatră pe locul martiriului celor 4 creştini este un evenimentcare s-a petrecut chiar în perioada în care Apostolul Andrei se afla în ScythiaMinor. Mai degrabă, ea face referire la perioada prigoanei declanşate împotrivacreştinilor de împăratul Diocleţian (285-305), cînd, în ultimii 2 ani aidomniei sale, pe teritoriul Dobrogei au fost martirizaţi mai mulţi creştini. Dealtfel, povestea acestui martiriu conţine toate elementele unor actemartirologice similare, consemnate însă în sinaxare, care fac referireexplicită la perioada lui Diocleţian.

Se poate presupune că mormintele creştinilorîncununaţi cu moarte martirică au fost însemnate cu cruci, care mai tîrziu aufost acoperite cu pămînt, pentru a fi protejate. Cu timpul, ele au fostdecopertate, fapt ce a făcut să se spună că ele „cresc din pămînt".

Conform părerii unor istorici, la sfîrşitul primuluimileniu creştin, pe aceste locuri ar fi existat o mînăstire a cărei biserică afost distrusă de pecenegi, pe la 1036, odată cu aşezarea Capidava.

O legendă dobrogeană vorbeşte despre prezenţaSfîntului Andrei la Dervent în termenii următori: „Cînd s-a ivit creştinismul,Sfîntul Apostol Andrei venise pe meleagurile dobrogene ca să propovăduiascădumnezeiescul cuvînt al Mîntuitorului. El era însoţit de cîţiva ucenici şi douăfecioare. Stăpînitorii acelei cetăţi, fiind păgîni, priveau cu ochi răi nouacredinţă. Au început să prigonească şi să supună la tot felul de chinuri peSfîntul Apostol Andrei şi pe ucenicii săi, crezînd că astfel îi vor face să sedepărteze de cetate. Cum însă voinicii propovăduitori ai lui Hristos nu se preaînfricoşau de prigoane şi cazne, păgînii s-au hotărît să-i ucidă.

Apostolul Andrei şi-a dat aici mucenicescul sfîrşit pe cruce, ca şi fratele său Petru, laRoma. Nu se ştie cîtă vreme s-a mai scurs de atunci, dar se spune că cetatea afost înghiţită de apele Dunării, care se revărsaseră potop. În partea de locunde fusese îngropat martirul Andrei, a crescut din pămînt o cruce făcătoare deminuni".

Fără a comenta prea mult, credem că tocmai aceastăinexactitate istorică, această confuzie a mucenicului martirizat la Dervent cuînsuşi Apostolul Andrei, este o dovadă în plus a prezenţei lui în zonă.

La 5 iulie 1936, P. S. Gherontie, Episcopul Constanţei(Vechiului Tomis şi Durostorului), a pus piatra de temelie a MînăstiriiDervent, semnînd, cu acel prilej, un document în care vorbeşte despre ridicareaunor garnizoane şi cetăţi pe malurile Dunării, încă din Sec. I d. Chr., cumisiunea de a înfrunta „puhoaiele năvălitorilor barbari".

„Cetăţile de pe malul drept al Dunării, pînă lavărsarea în Mare, erau creştine, completamente, la finele Secolului al III-lead. Chr., adică pe vremea lui Diocliţian (285-305), dovadă stau martirii careşi-au găsit sfîrşitul în cuprinsul Scythiei Minor. Acta Sanctorum menţioneazăun şir de martiri din Scythia Minor, cărora nu le arată locul unde anume aufost martirizaţi şi nici de către cine, ci numai numele şi ţara (ScythiaMinor). Aşa avem pe: Evagrius, Benignus Christus Sive Gresto, Arestus, Sinidia,Rufus, Patricius şi Zosim, toţi martirizaţi pe la începutul Sec. IV, a căroramintire este pusă în aprilie.

La Silistra (Durostorum) sînt menţionaţi următoriimartiri, de pe vremea împăratului Diocleţian: Maximus, Quintilianus şi Dada.Tot cam în această vreme au primit cununa mucenicească la Durostorum: Julius,Secondo Donato, Bassus, Maximus, Paulus Marinus, Justus. De asemenea, Sf.Martir Hezichius, sub împăraţii Maxim şi Alexandru, în Sec. III, martirizat totla Silistra. Episcopul Dassius al Durostorului, care ia parte la SinodulEcumenic de la Efes (431), este şi el martirizat".

Cetăţile „completamente" creştine de la Dunăre, înSecolul al III-lea, aveau în „spate" două veacuri de Istorie, în carepredica Sfîntului Andrei dăduse roade. Altfel nu se poate explica performanţaaceasta.

O altă tradiţie vorbeşte despre faptul că semnulcrucii care i s-a arătat împăratului Constantin cel Mare pe cer s-ar fi produsdeasupra Derventului. Informaţia nu este lipsită de interes, dacă o coroborămcu descoperirea monogramei lui Christos de către Vasile Lovinescu pe una dintrescenele de pe Columna lui Traian, despre care am vorbit. Această monogramă,numită „chrisma lui Constantin", conţine litera grecească „X", adicătocmai forma crucii pe care a fost răstignit, la Patras, Sfîntul Andrei.

Istoria recentă a acestei mînăstiri poartă în sinedestinul martiric al primilor creştini rămaşi în amintirea poporului. Ridicatăcu sacrificii imense, arestată de comunişti şi transformată în colectiv,mistuită de flăcări, renăscută din uitare, Derventul duce mai departe, în timp,mesajul acestui prim ucenic al Domnului, Sfîntul Andrei.

Întărită de Dumnezeu cu facere de minuni, ocrotită desfintele relicve, cele 4 hramuri („Izvorul tămăduirii" -după putereatămăduitoare a „Izvorului Sfîntului Andrei" - „Sfîntul Mare MucenicGheorghe", „Înălţarea Sfintei Cruci" şi „Sfînta Parascheva") şiicoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului (despre care se spune că ar fivorbit cîndva), Mînăstirea Dervent luminează ca o flacără vie sufletele miilorşi miilor de credincioşi care vin aici să se roage şi să-1 întîlnească peApostolul Andrei.

DUMITRU MANOLACHE

 Ziarul Tricolorul, 06.02.2015
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Martie 04, 2015, 01:02:32 p.m.
http://observator.tv/social/incredibil-cum-te-poi-conecta-cu-ingerul-pazitor-147043.html

Cele PATRU METODE prin care te poți conecta cu ÎNGERUL tău PĂZITOR

(http://observator.tv/uploads/modules/news/147043/630x396_1425459448cf70f2ac.jpg)

Îngerii apar în multe religii iar acest fapt reprezintă încă o dovadă a faptului că acestea dețin un alt numitor comun

Cuvântul "înger" înseamnă mesager. Mesajele sunt transmise de către Dumnezeu, "Creatorul" sau "Divinitatea", prin intermediul îngerilor. Îngerul Păzitor este singurul care va fi cu tine pentru toată viața.

Când vă conectați cu Îngerul Păzitor închideți ochii! Astfel vei elimina orice manieră de a fi distras.

Potrivit secretele.com , există patru moduri prin care se începe experiența și conectarea cu Îngerul Păzitor:

  -  îngerii apar de multe ori ca un sentiment, atât fizic, cât și emoțional - un semn fizic ar putea fi senzația de "piele de găină” iar emoțional, unii oameni simt un sentiment copleșitor de iubire;
  -  îngerilor le place să se conecteze cu tine prin sunet; un zumzet în ureche poate fi un semn comun prin care îngerii încearcă să se conecteze cu tine;
   - parfumul este un alt semn că îngerii îți sunt prin apropiere; dacă te confrunți cu un miros neașteptat de frumos și nu îți poți da seama de unde vine, atunci poate un înger ți-a împrospătat ziua;
   - gustul neașteptat de dulce în gură poate fi un indiciu al unei prezențe angelice; gustul de nectar dulce în gură este un semn minunat că vibrația energetică este sporită.


Practica meditația în mod regulat deoarece este foarte eficientă în relația ta cu îngerul păzitor, mai informează secretele.com .
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Martie 13, 2015, 09:01:32 a.m.
http://a1.ro/news/inedit/lumea-cretina-se-cutremura-iar-biserica-a-ascuns-asta-este-incredibil-ce-am-descoperit-aici-romania-nu-va-mai-fi-privita-la-fel-id387994.html

Lumea CREȘTINĂ se CUTREMURĂ, iar Biserica a ascuns asta! „Este incredibil ce am descoperit aici, România nu va mai fi privită la fel”!

(http://a1.ro/uploads/modules/news/0/2015/3/11/387994/142607861310b6320d.jpg)

Bogdan Petriceicu Hașdeu este cel care a făcut o descoperire de-a dreptul surprinzătoare atât pentru români, cât și pentru întreaga lume creștină.

Este vorba despre o lucrare din anul 1715, unde autorul John Chamberlayne prezintă câteva rugăciuni în dialectul celtic din Țara Galilor.

Istoricii au fost uimiți de modul în care acest dialect seamănă cu limba română, mai ales atunci când vine vorba despre rugăciunea „Tatăl nostru”.

dialectul celtic: “Tatăl nostru csinye ieşti in eseruj
Szvinczai esze numelye toă
Sze vii impăraczia ta
Fii voja ta cum in eserui, asha ahi pe pământul
Punya nostru de toate zilelye de noi asztezi
Iartă gresheley lye nostr cum shi noi jertăm a greshiţilor noştri
Shi nu duce pe noi inka la iszpite
Shi mentujesthte pe noi rau Amin.”română: "Tatăl nostru care esti în ceruri/
Sfințească-se numele tău/
Vie împărăția ta/
Facă-se voia ta în cer așa și pe pământ/
Pâinea noastra de toate zilele dă-o nouă astăzi/
Și iartă greșelile noastre, cum și noi iertăm greșiților noștri/
Și nu duce pe noi la ispite
Ci ne mântuiește pe noi de cel rău. Amin."

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 25, 2015, 09:25:44 p.m.
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/rugaciune-facatoare-minuni-maica-domnului-537271.html

Se spune că e RUGĂCIUNEA FĂCĂTOARE DE MINUNI


(http://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2015/05/rugaciune-facatoare-de-minuni.jpg)

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/rugaciune-facatoare-minuni-maica-domnului-537271.html#ixzz3bAyLz3B8


Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului


*******

"Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare spre tine îmi îndrept gândul, inima şi

toate simţurile şi te rog cu lacrimi:

Până când Măicuţă a milostivirii va fi această durere necontenită pe pamânt?

Până când vrăjmaşii nevăzuţi ai neamului omenesc vor da lovituri atât de puternice bieţilor oameni?

Până când vor pângări şi vor necinsti trupurile, sufletele şi vieţile lor?

Înşelându-i că să nu cunoască adevărul, să nu îndeplinească poruncile divine şi să nu dea slava şi cinste pururi măritului Dumnezeu Cel în Treime închinat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfant!

Ridică-te Stăpână Atotbună şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului tău iubit Iisus Hristos îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie îndreptându-ne pe cărările mântuirii, ca să dăm mereu mărire lui Dumnezeu.

Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică pentru propavăduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi, pentru credinţă, pentru salvarea celor care au rătăcit la secte, pentru cei răposaţi.

Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.

Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele ființe rănite atât de mult de vrăjmaș.

Roagă-te Măicuță Sfântă și pentru aceste nevoi ale mele… (rostești acum necazurile pe care le ai și dorințele pe care să ți le împlinească Maica Domnului)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh în vecii vecilor.

Amin."


********

http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/rugaciune-facatoare-de-minuni-44136

=============


iar o doamna a scris intr-un comentariu, in primul link:

****

Sfanta Marie, ma indreptez plin de incredere catre tine,cerandu-ti ajutor, cred cu tarie ca me vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu, sper a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.

Te rog cu umilinta sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele. in numele negraitei rugaciuni si bucurii cate ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betlania, te implor roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum( se spune dorinta) Te implor Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale. -se spune rugaciunea Tatal Nostru - Bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu Tine.

Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre IIsus Hristos. Sfanta Marie, maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

*******

Aceasta rugaciune se spune de10 ori. Se va spune timp de 9 zile de marti, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica incat inainte de terminarea novetiei se va primi lucrul cerut,oricat ar fi de greu

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 27, 2015, 12:14:50 p.m.
http://www.click.ro/utile/astrologie/rugaciunea-lui-iisus-inaltata-gradina-ghetsimani-o-ruga-fierbinte-care-invinge

Rugăciunea lui Iisus, înălţată în Grădina Ghetsimani. O Rugă fierbinte care învinge orice Rău


În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, Iisus s-a rugat Tatălui ceresc în Grădina Ghetsimani din Ţara Sfântă. Învăţăturile Sfinţilor Părinţi consideră că “Rugăciunea înălţată de Iisus în Grădina Ghetsimani”, în acea noapte, este cea mai nobilă dintre toate rugăciunile.

În Grădina Ghetsimani, Iisus s-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli şi pentru toţi credincioşii, incluzând tot neamul omenesc. Iisus i-a lăsat pe ucenicii Săi să privegheze şi s-a retras să se roage. După ce Iisus a rostit a treia rugă, i-a găsit pe ucenicii Săi adormiţi şi le-a spus. “Sculaţi-vă, s-a apropiat cel ce m-a vândut!”. Atunci, după rugăciune, Mântuitorul a intuit că, în timp ce El se ruga cu lacrimi fierbinţi, în Grădina Ghetsimani au pătruns soldaţii şi în fruntea acestora se afla Iuda. Iar vânzătorul Iuda le-a dat un semn de recunoaştere însoţitorilor lui:  “Pe care-l voi săruta, Acela este! Puneţi mâna pe el!”. Când s-a apropiat de Iisus, Iuda i S-a adresat: “Bucură-Te, Învăţătorule!”şi L-a sărutat pe Iisus, iar Iisus L-a întrebat: “Prietene, pentru ce ai venit?”În acel moment, însoţitorii lui Iuda s-au apropiat de Iisus şi L-au prins.

Referindu-se la rugăciune, Iisus spunea în Sfânta Evanghelie

 „Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa ta,  roagă-te Tatălui tău Care este în ascuns“ (Evanghelia lui Matei 6, 6). În spiritualitatea ortodoxă, cămara sufletului este trupul, iar uşile noastre sunt cele cinci simţiri trupeşti. De fapt, sufletul intră în cămara sa, doar atunci când mintea credinciosului nu rătăceşte încoace şi încolo, după treburi sau printre lucruri lumeşti. În momentul rugăciunii, mintea celui care se roagă trebuie să se  îndepărteze de orice împătimire lumească, iar prin tainica rugăciune a minţii credinciosul se uneşte cu Dumnezeu, Tatăl Său.

În momentele de cumpănă, de întristare şi la ceas de boală, să citiţi această rugăciune cunoscută în Ortodoxie ca Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli şi pentru toţi credincioşii (aşa cum se menţionează în Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17).

De asemenea, în tradiţia creştină se spune că această rugăciune trebuie citită nouă zile la rând. De câte ori i s-a împlinit o dorinţă,   credinciosul trebuie să-I mulţumească Lui Iisus, prin rugăciune, într-o zi de joi :


 
1. Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească.
2. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţa veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârşit.
5. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit.
7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
8. Pentru că vorbele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit şi au crezut că Tu M-ai trimis.
9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
10. Şi toate ale Mele sunt ale Tale şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.
11. Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi.
12. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13. Iar acum, vin la Tine şi acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
14. Eu le-am dat cuvântul Tău şi lumea i-a urat, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.
19. Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr.
20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor.
21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem. 

23. Eu în ei, şi Tu în Mine; pentru ca ei să fie în chip desăvârşit  una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine

24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, că iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iunie 29, 2015, 07:22:48 a.m.
http://a1.ro/news/social/rugaciunea-aceasta-iti-indeplineste-orice-dorinta-uite-ce-trebuie-sa-faci-parintele-gherontie-puiu-iti-spune-secretul-id398402.html

RUGĂCIUNEA aceasta îți îndeplinește ORICE dorință, UITE ce trebuie să faci! Părintele Gherontie Puiu îți spune SECRETUL!

(http://a1.ro/uploads/modules/news/0/2015/5/28/398402/618x930_143281361221d7e7aa.jpg)

Părintele Gherontie Puiu este starețul mănăstirii Caraiman din Bușteni, dar recent a devenit cunoscut datorită unei întâmplări surprinzătoare.

Într-o seară, acesta a adormit și, a doua zi, a găsit lângă eu un bilet pe care era scrisă o rugăciune. Starețul nu știe cine i l-a dat, dar spune că rugăciunea este atât de puternică, încât poate îndeplini orice dorință.

Aceasta trebuie rostită de 30 de ori pe zi, timp de 40 de zile, pentru ca dorința să fie ascultată și îndeplinită.

“Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei”. AMIN! “


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 20, 2015, 06:36:34 a.m.
Ieri am fost la o mica plimbare si am lasat un acatist la http://www.manastireapangarati.ro/contact  salut'
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din August 15, 2015, 09:00:07 a.m.
http://observator.tv/eveniment/sfanta-maria-mare-rugaciunea-pentru-sanatate-pe-care-trebuie-sa-o-zici-in-dimineata-de-15-august-159210.html

Sfânta Maria Mare: Rugăciunea pentru sănătate pe care trebuie să o zici în dimineaţa de 15 august

(http://img.inin.ro/?u=http%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2015%2F8%2F14%2F159210%2F143955903900b50b48.jpg&w=630&h=794&c=1)

Pe 15 august, creştinii ortodocşi sunt în mare sărbătoare. Preoţii sfătuiesc enoriaşii să vină la biserică să se roage pentru sănătate, linişte sufletească şi noroc în dragoste. Persoanele care, însă, nu pot ajunge trebuie să rostească o rugăciune specială.

Rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

"Ridică-te Stăpâna Atotbuna şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului tău iubit Isus Hristos îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie îndreptându-ne pe cărările mântuirii,ca să dăm mereu mărire lui Dumnezue.Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică pentru propavaduirea evangheliei pe întreg pământul,pentru poporul acesta,conducătorii lui,rudele mele,pentru văduve,pentru orfani,bogaţi,săraci, necăjiţi, bolnavi,pentru cei prigoniţi,pentru credinţa,pentru salvarea celor care au rătăcit la secte,pentru cei răposaţi.Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre,să iubim Biserica,să ne spovedim adesea,să renunţăm la păcate,vicii şi necredinţa.Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele iţe rănite atât de mult de vrăjmaş.

Roagă-te Măicuţă Sfântă şi pentru aceste nevoi ale mele (rosteşti necazurile care le ai dorinţele pe care să ţi le împlinească Maica Domnului)

Slava Tatalui şi Fiului şi Sfântului Duh în vecii vecilor.Amin".

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din August 26, 2015, 09:02:06 a.m.
http://sfantulnectarie.rol.ro/rugaciune-puternica-110.html

Rugăciune puternică

(http://poze.rol.ro/img/resize/sfantulnectarie.rol.ro/images/stories/sfantul_nectarie/puternica-rugaciune_w653_h800_q99.jpg)
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din August 28, 2015, 09:33:42 p.m.
http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cum-sa-te-rogi-la-sfantul-ioan-botezatorul-50162

Cum să te rogi la Sfântul Ioan Botezătorul


(http://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2015/08/31792276_l.jpg)

Se știe că data de 29 august este una importantă pentru creștini, zi de doliu, de post și rugăciune, dat fiind că se comemorează Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Credincioșii știu că acum este un moment prielnic pentru ca rugile față de Sfântul Ioan Botezătorul să se împlinească.

Sfintele sale moaște au fost împrăștiate pentru credincioși în întreaga lume, iar Sfântul Cap se află la Catedrala Notre Dame din Amiens, Franța. Părticele din rămășițele sfinte se mai găsesc în Biserica Icoanei, la Biserica Mihai Vodă, Biserica Delea Veche şi Mănăstirea Radu-Vodă, precum și în cea mai veche localitate de pe litoralul bulgăresc, Sozopol, unde recent au fost descoperite sfintele moaște.

Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

"Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin."

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Septembrie 04, 2015, 03:12:38 p.m.
Rugăciunea de mare folos sufletesc:

http://sfantulnectarie.rol.ro/rugaciunea-de-mare-folos-sufletesc-82.html

(http://poze.rol.ro/img/resize/sfantulnectarie.rol.ro/images/stories/sfantul_nectarie/rugaciune-folos_w653_h800_q99.jpg)
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:11:04 p.m.
Rugăciunea către Sfânta Parascheva pentru SPOR în TOATE și liniște în viață

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/sfanta-parascheva-rugaciune-puternica_w700_h800_q90.jpg)

 O rugăciune pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, spusă de din tot sufletul, cu mare credință, ne ajută enorm în viață.”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.”Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-catre-sfanta-parascheva-pentru-spor-in-toate-si-liniste-in-viata-968866.html#ixzz4DvsGqjxS
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:12:28 p.m.
Acatistul de IERTARE iti va aduce o bucurie nemarginita! Spune-l si tu

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/acatistul-de-iertare-iti-va-aduce-o-bucurie-nemarginita-spune-l-si-tu-968920.html#ixzz4DvsNnX7M
(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/sf.-trime-gata_w700_h800_q90.jpg)

 Aseara am citit pentru prima oară acest Acatist de Iertare și am simțit o bucurie nemarginită, am simțit cu adevărat Iubirea si Lumina Divina! Va impartasesc aceasta minunata rugaciune, impreuna cu dragostea mea!
Prea Sfanta Treime, sufletul meu striga la Tine sa ma ajuti in a invata sa iert si sa primesc iertarea fara de care nu vom intra in iubire. Doar Tu vezi cat ma mint atunci cand spun ca am iertat si ca iubesc cu adevarat. Dar atata timp cat tin minte raul nu fac decat sa ma amagesc. Prea Sfanta Treime primeste rugaciunea ea si slava Tie pentru toate.

Condacul 1
Prea Sfanta Treime, de toti slavita, sufletul meu se zbate sa invete iertarea dar nu gaseste calea, ma complic in vorbe si ma ratacesc in fapte, departandu-ma de calea simpla a invataturilor Tale. Te rog pe Tine, da-mi ajutor si spor in a ierta si a fi iertat. Prea Sfanta Treime, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 1
Tata, Fiule si Sfantule Duh, Treime Sfanta, mult am gresit in fata Ta si a creatiei Tale. Imi pare rau acum si cer iertare in fata Ta, a Cerurilor, a oamenilor, in fata a toata Creatia Ta si te rog ajuta-ma la iertarea mea.
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate faptele mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate gandurile mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate cuvintele mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am gresit crezand ca fac bine,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate ce nu le-am luat in seama,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce nu am invatat in viata,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 2
Prea Sfanta Treime si mult dorita, in fiecare zi iti marturisesc cate am gresit dar las nemarturisite greseli pe care nu le vad. Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate. Cu gura spun ca am iertat dar sufletul isi aduce mereu aminte raul. Doamne, strig din toata fiinta mea : Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 2
In fata Ta nu pot minti, Tu stii tot ce fac si ce inca nu am facut, de Tine nu ma pot ascunde, Treime Sfanta, Dumnezeul meu cel bun, ajuta-ma sa ma regasesc caci de mine ma ascund mintindu-ma. Treime Sfanta, asculta rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la flori,
Treime Sfanta, cer iertare de la pomi,
Treime Sfanta, cer iertare de la iarba,
Treime Sfanta, cer iertare de la plante,
Treime Sfanta, cer iertare de la seminte si roade,
Treime Sfanta, cer iertare de la firul de nisip,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 3
In fata ta, Dumnezeul meu in Treime Slavit, recunosc ca neiertarea de sine cea mai grea, ca de nu voi intelege sa ma iert pe mine cum voi putea ierta pe cei ce mi-au gresit si sa accept ca am fost iertat? Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 3
De mici invatatm lucruri neimportante, cum sa reusim in viata, cum sa devenim conducatori, cum sa ajungem primii. Si asa ajungem primii in pacate. Cat de tarziu aflam ca Dumnezeu e iubire si iertare.
Treime sfanta, cer iertare de la soare,
Treime sfanta, cer iertare de la luna si stele,
Treime sfanta, cer iertare de la vant,
Treime sfanta, cer iertare de la foc si apa,
Treime sfanta, cer iertare de la ploaie si ninsoare,
Treime sfanta, cer iertare de la val si izvoare,
Treime sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 4
Treime Sfanta, in acest ceas tarziu al vietii mele imi doresc sa aflu cu sufletul adevarul Tau. Pana acum am invatat adevarurile acestei lumi care sunt minciuna inaintea ta. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la mama,
Treime Sfanta, cer iertare de la tata,
Treime Sfanta, cer iertare de la frati,
Treime Sfanta, cer iertare de la nasi,
Treime Sfanta, cer iertare de la copii,
Treime Sfanta, cer iertare de la toti oamenii de pe pamant,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 5
Treime Sfanta, tu m-ai invatat prin sfintii Tai ca  a ierta e dovada iubirii din fiecare. De am putea acum sa recunoastem cat de putin iubim. Cer ajutorul tau pentru toti oamenii de pe pamant si printre ei sa fiu si eu.

Icosul 5
Doamne, tu stii ce imi doresc dar nu ma pot opri sa cer intelepciune pentru a vedea ce imi lipseste, pentru a intelege iertarea cea din adancul inimii si nu cea din minte. Treime Sfanta, primeste rugaciunea measi slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la animale,
Treime Sfanta, cer iertare de la animale,
Treime Sfanta, cer iertare de la pasari,
Treime Sfanta, cer iertare de la toate vietatile pamantului,
Treime Sfanta, cer iertare de la bunele pierdute,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate relele nestiute,
Treime Sfanta, cer iertare de la toata Creatia Ta,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 6
Atata de mult am gresit ca nu imi pot socoti greselile, dar cu voia Ta, Treime Sfanta, in fiecare zi, in minte mi se vor dezvalui, voi cere iertare si voi ierta. Ajuta-ma prin ingeri si Arhangheli sa am putere in rugaciune de iertare.

Icosul 6
Sufletul meu iti canta Tie, se roaga, iti plange caci ce e mai bun in viata mea decat vorbirea cu Tine? Si in aceste clipe imi dau seama cat de frumoasa e Creatia Ta si cat ma iubesti pe mine „omul”. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce rau am vorbit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am invatat gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am inteles gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru putina mea credinta,
Treime Sfanta, cer iertare pentru putina mea iubire,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 7
Treime Sfanta, iti multumesc pentru toate binecuvantarile si bucuriile din viata mea, pentru sanatate, pentru bunastare dar te rog sa ma ajuti sa inteleg mai mult si sa pot ierta ca sa fiu iertat. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 7
Viata mea a fost plina de urcusuri si caderi, dar in fiecare clipa mi-ai trimis ajutor pe ai tai ingeri pazitori, arhangheli vindecatori, puteri ceresti, sfinti si sfinte dar eu orb fiind nu i-am vazut, surd fiind nu i-am auzit, si cu inima mea impietrita nu i-am simtit. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la Ingeri,
Treime Sfanta, cer iertare de la Arhangheli,
Treime Sfanta, cer iertare de la Sfinti si Sfinte,
Treime Sfanta, cer iertare de la toate Puterile Ceresti,
Treime Sfanta, cer iertare de la Heruvimi si Serafimi,
Treime Sfanta, cer iertare de la toti slujitorii Tai,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 8
Treime Sfanta, natura e supusa Tie, in afara de mine „omul” totul te asculta si lucreaza dupa legea Ta. Eu „omul”, avand liberul arbitru ma pierd tot mai mult din neam in neam. Acum in aceasta clipa, cu liberul meu arbitru, aleg sa Te iubesc si sa-Ti slujesc. Treime Sfanta primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 8
Treime Sfanta, iti multumesc pentru ca, desi gresesc in fiecare zi Tu ai grija de mine si ma aperi neincetat, calauzindu-mi pasii catre lumina. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la Lumina,
Treime Sfanta, cer iertare de la Vointa,
Treime Sfanta, cer iertare de la Intuitie,
Treime Sfanta, cer iertare de la Memorie,
Treime Sfanta, cer iertare de la Credinta,
Treime Sfanta, cer iertare de la Bunastare,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 9
Treime Sfanta, oricat de multa rugaciune Ti-as aduce nu-Ti pot multumi pentru toate bucuriile din viata. Acum imi doresc sa iert si sa iubesc, iubindu-te cu toata fiinta mea voi iubi intreaga Creatia Ta. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 9
Treime Sfanta, de-am intelege toti ca iubirea e raspunsul la tot, am iesi in lumina, cu inimile pline de bucurie si am trai in armonie. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare pentru vorbirea mea cea goala,
Treime Sfanta, cer iertare pentru nepasare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am mintit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru suparare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am risipit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am lenevit,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 10
Sfanta Treime, in fiecare dimineata deschid ochii inimii spre Tine si Te rog sa ai grija de noi, sa calauzesti pasii nostrii pe drumul de lumina, ca sa ajungem toti la Tine. Treime Sfanta primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 10
Treime Sfanta, avem nevoie in fiecare clipa in timpurile de acum sa intelegem iertarea, sa invatatam stiinta Ta vazuta si nevazuta si cu intelepciune venita de la Tine sa facem pe pamant Rai.
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata neiubire,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata rautate,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata invidie,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata gelozie,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata nepasare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata suferinta,
Treime Sfanta , primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 11
Treime Sfanta, sper cu ajutorul tau sa iert tot ce m-a suparat, din adancul inimii sa scot tot ce-i intuneric si sa pun in loc iubire si lumina venite de la Tine, lumina si iubirea ce mi le-ai dat de la inceput prin botez dar le-am pierdut pe drumul vietii. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 11
Sfanta Treime, de as intelege mai bine iubirea de Dumnezeu as fi mai curat, nu as mai gresi si rataci prin viata. E de ajuns sa tin prima Ta lege caci in ea sunt cuprinse toate celelalte.
Treime Sfanta, iert tot ce s-a gresit fata de mine,
Treime Sfanta, iert barbatii,
Treime Sfanta, iert femeile,
Treime Sfanta, iert copiii,
Treime Sfanta, iert prietenii si rudele,
Treime Sfanta, iert pe cunoscuti si necunoscuti,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 12
Treime Sfanta, Tu vi la fiecare dintre noi la timpul potrivit ca sa ne arati ca suntem intorsi cu spatele la Tine, noi crezand ca stam la picioarele Tale. Alunga ceata inimilor noastre si fa sa vedem unde ne aflam cu adevarat fiecare. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 12
Treime Sfanta, Tu ai creat Universul si tot ce misca, in toate e scanteie divina. Toata Creatia Te asculta, eu „omul” nu. Oare ce imi lipseste sa inteleg frumusetea iubirii Tale?
Treime Sfanta, cer iertare de la Univers,
Treime Sfanta, cer iertare de la Pamant,
Treime Sfanta, cer iertare de la munti,
Treime Sfanta, cer iertare de la ape,
Treime Sfanta, cer iertare de la soare,
Treime Sfanta, cer iertare din adancul meu la toate,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 13
Treime Sfanta, in fiecare zi imi cer iertare de la zidirea Ta si atunci, cand Pacea cea mai presus de cuvinte va umple inima mea voi sti ca primul pas e facut si il voi face pe al doilea, sa incep a iubi.
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate (de 3 ori si apot Icosul 1 si Condacul 1)

Rugaciune
Inima mea rosteste cuvinte mici si umile, cerand iertare de la toti din cer si de pe pamant, pentru greselile stiute si nestiute. Nu am scuze pentru cate am gresit dar cu tot sufletul meu imi doresc sa iert si sa fiu iertat si sa nu mai gresesc, sa ma umplu de Iubire si Lumina pentru intreaga Ta zidire.
AMINRead more: http://ortodoxia.rol.ro/acatistul-de-iertare-iti-va-aduce-o-bucurie-nemarginita-spune-l-si-tu-968920.html#ixzz4Dvsbj9OJ

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:33:53 p.m.
Rugaciunea scurta cu cea mai mare putere! Spune-o si tu in momentele grele ale vieții

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-scurta-cu-cea-mai-mare-putere-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-ale-vietii-968883.html#ixzz4DvxikXsb

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/1447064334_chetki2_w700_h800_q90.jpg)

 Cea mai puternică rugăciune, după rugăciunea domnească „Tatăl nostru”, este rugăciunea inimii. Pentru a te ajuta, aceasta trebuie rostită mereu în minte şi din tot sufletul: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Această rugăciune a inimii o poți zice și sub altă formă: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Aceasta este o rugăciune scurtă, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi şi în tren şi pe drum şi acasă, până ce adormi seara s-o ai în gură. Dacă ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai năluciri prin somn şi supărări şi visuri urâte, pentru că nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneşte numele Mântuitorului cu toată inima, cu toată dragostea.

Arhimandritul Teofil Părăian spunea că pe el l-a învățat Părintele Arsenie Boca, în 1942, cum să facă această rugăciune. Arsenie Boca a zis așa: „să spun cu mintea - deci cu cuvântul gândit - „Doamne” între respirații; concomitent cu inspirarea, deci trăgând aerul în piept, să zic: „Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu”, și expirând, dând afară aerul din piept, să zic: „miluiește-mă pe mine păcătosul”. Aceasta nu e o condiție necesară pentru mântuire, adică acela care zice pe respirație se mântuiește și cel care zice altfel nu se mântuiește.”, scrie părintele în cartea sa „Veniți de luați bucurie”.

Ceea ce este cu adevărat important este să fii angajat pe deplin în rugăciunea aceasta, în această metodă de curățire a sufletului. Bineînțeles că acest lucru nu trebuie făcut de cineva care este angajat în alte lucrări în care este solicitată mintea.

Rugăciunea este cuvântul omului către Dumnezeu. Taina rugăciunii este să te rogi în taină.Important este să iei aminte la gânduri, important este să te simţi în legătură cu Domnul Hristos, să ştii că mântuirea vine prin Mântuitor, nu de la tine.

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-scurta-cu-cea-mai-mare-putere-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-ale-vietii-968883.html#ixzz4DvxvlCPw

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:35:41 p.m.
Rugăciunea care alungă depresia! Spune-o și tu în momentele grele

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-alunga-depresia-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-968916.html#ixzz4Dvy7qW62

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/-rugaciune-depresie_w700_h800_q90.jpg)

 Atunci când suntem extrem de supărați și necajiți pentru soarta noastra dura, avem tendinta de a face lucruri negandite de care ne pare rau ulterior.
Depresia, boala secolului al XX-lea, se strecoara chiar si in sufletul celor mai puternici. Medicii pot de cele mai multe ori sa gaseasca medicamente pentru corpul care sufera un dezechilibru, pot sa asculte necazurile pe care le avem si sa ne dea curaj. Insa cand ajungem acasa, inapoi la probleme si la singuratate, speranta poate din nou sa piara.

Cand lumina ti-a palit din suflet si simti ca nu mai ai la cine sa apelezi, textele Bibliei pot ajuta la regasirea tariei sufleteasti. Psalmii, prin cuvintele tari si indemnele la speranta, sunt adevarate medicamente pentru cei cu credinta in Dumnezeu, insa fara nadejde.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti amintesti ca nu esti niciodata singur. "Domnul este aproape de cei cu inima infranta, si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit", se arata in Psalmul 34:18. Si nu suntem singuri indiferent cate necazuri avem si cate suferinte induram: "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie", ne arata Psalmii 23:4.

"Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjori cu cantari de izbavire", se scrie in Psalmii 32:7. Si daca uneori simtim ca nici in familie si nici in prieteni nu mai avem o baza, trebuie sa nu uitam ca mereu cineva ne asculta. Tot ce trebuie sa facem este sa cerem ajutorul. "Pleaca-Ti urechea spre mine, grabeste de-mi ajuta! Fii pentru mine o stanca ocrotitoare, o cetatuie unde sa-mi gasesc scaparea!", Psalmii 31:2.

De multe ori insa, ajutorul pe care il primim din partea rudelor sau a prietenilor nu ne este la indemana tot timpul. Oamenii din jur sunt plecati, distrasi sau au la randul lor probleme, asa ca nu ne putem sprijini pe ei prea mult. In Psalmii 18:2, aflam ca sprijinul oferit de Dumnezeu este de neclintit: "Doamne, Tu esti stanca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu! Dumnezeule, Tu esti stanca mea, in care ma ascund, scutul meu, taria care ma scapa, si intaritura mea!".

Cel mai des, suferinta vine din faptul ca am fost nedreptatiti. Psalmul 91 arata insa cum credinta si taria sufleteasca sunt cele care ne scot la lumina: "Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua, nici de ciuma, care umbla in intuneric, nici de molima, care bantuie ziua in amiaza mare. O mie sa cada alaturi de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. Doar vei privi cu ochii, si vei vedea rasplatirea celor rai."

Depresiile apar de cele mai multe ori si pe fondul bolilor care ne afecteaza, pe noi sau pe cei dragi. Insa psalmii ne amintesc ca sufletul este esenta omului: "Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururea stanca inimii mele si partea mea de mostenire" (Psalmii 73:26), notează crestinortodox.ro.

Rugaciune pentru izbăvirea de depresie şi de feluritele boli sufleteşti

"Stăpâne Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, vino şi mă vindecă şi pe mine, netrebnicul robul Tău. M-am îndepărtat de Tine, am rănit bunătatea şi iubirea Ta. Păcătuit-am la cer şi înaintea Ta, toată fărădelegea am săvârşit-o, arătatu-m-am lipsit de toată virtutea şi sănătatea sufletului şi a trupului. Slăbănogit-a trupul meu, umplutu-s-a de răutăţi sufletul meu, slăbit-a duhul meu. Stricatu-s-a voia mea, toate se înăbuşă şi suferă înlăuntrul meu, coborâtu-m-am până în iadul cel mai de jos.

Izbăveşte-mă, Doamne, de apăsarea şi durerea sufletească, şi de greutatea inimii care mă stăpâneşte cu dreptate. Săvârşit-am tot felul de păcate care mă războiesc, care fac chinul meu de nesuferit. Miluieşte-mă, Doamne, că eu singur sunt vinovat pentru această pustiire şi pieire a sufletului şi a trupului meu. Stăpânitu-m-a iubirea de sine, înrobitu-m-a nepurtarea de grijă, nimicitu-m-a lenevirea! Iartă-mă, Doamne, şi vindecă netrebnicul meu suflet. Depărtează de la mine pe duhul cel rău care face de nesuferit sufocarea sufletului şi a trupului meu. Ţine departe de mine greutatea cea apăsătoare din inima mea.

Slobozeşte-mi sufletul şi trupul de toată nepăsarea, întristarea, plecarea spre păcatul firii, mâhnirea, deznădejdea, nepăsarea, nesimţirea, disperarea şi amorţirea cea aducătoare de moarte, căci eu de bunăvoie am adus în sufletul meu toate acestea.

Iartă-mi, Doamne, mărimea păcatelor, vindecă mulţimea patimilor mele! Ajută-mă ca să nu Te întristez vreodată din pricina patimilor care stăpânesc netrebnicul meu suflet. Ridică de la mine laţul cel greu al păcatului, îndepărtează mereu pe tot vrăjmaşul şi potrivnicul. împacă viaţa şi sufletul meu, Doamne!

Curăţeşte-mă de toată întinăciunea sufletului şi a trupului, ca să pot scăpa de duhurile viclene, care mi se fac mie întuneric şi beznă, deznădejde şi chin. Ridică-mă din patul durerii şi din aşternutul răutăţii. Apăsarea şi frica, şi robia gândurilor îndepărteaz-o de la mine! Doamne, facă-Se voia Ta, după cum doreşti.

Bunăvoinţa bunătăţii Tale să zdrobească pe vrăjmaşii mei şi pe omul cel vechi cu patimile şi cu poftele lui. Fie, Doamne, voia Ta spre mine, încât bucurându-mă şi veselindu-mă să Te urmez fără tristeţe, cu faţa veselă şi să Te slăvesc, să-Ţi cânt şi să Te binecuvântez întru toţi vecii. Vino şi întăreşte-mă cu puterea Ta proniatoare, ca să Te preaslăvesc şi să-Ţi cânt Ţie, Domnului preamilostiv, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt întru toţi vecii. Tu eşti apărătorul meu împreună cu Preamilostivul Tău Părinte şi cu Mângâietorul Tău Duh în întristările care mă cuprind în toate zilele vieţii mele.

Miluieşte şi iartă, Doamne, sufletul şi trupul meu cel apăsat şi plin de răutate. Tu eşti Bucuria şi Lumina, învierea şi Viaţa, Primăvara şi Pastele desfătării noastre. Tu ai zis: ţie îţi vestesc că: „Nu Mă voi depărta de tine şi nici nu te voi părăsi". Tu eşti Cel Care Te-ai pogorât până la „vistieriile iadului" căutând oaia cea pierdută, adică pe mine. Miluieşte-mă, Doamne, pentru rugăciunile Preacuratei, Preabinecuvântatei Maicii Tale, Bucuria tuturor, cu puterea Cinstitei şi de viaţă făcătoarei Crucii Tale, cu ocrotirile cinstitelor, cereştilor, netrupeştilor Puteri, cu rugăciunile Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cu rugăciunile slăviţilor şi întru tot lăudaţilor Apostoli, ale măriţilor şi bunilor biruitori mucenici, ale Sfinţilor şi de Dumnezeu purtătorilor Părinţilor noştri şi pentru ale tuturor sfinţilor Tăi. Amin!"


Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-alunga-depresia-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-968916.html#ixzz4DvyTR98g

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:37:40 p.m.
RUGACIUNEA care INDEPLINESTE orice dorinta a celui ce o rosteste

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-indeplineste-orice-dorinta-a-celui-ce-o-rosteste-968784.html#ixzz4Dvyj4nbT

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/rugaciune-dorinte-gherontie_w700_h800_q90.jpg)


 Părintele Gherontie Puiu, de la Mănăstirea Caraiman, ne-a lăsat moștenire o rugăciune foarte puternică, ce împlinește orice dorință celor credincioși.
“Într-o noapte, pe când dormeam, m-am trezit cu un bileţel în mână”, povestea părintele Gherontie, stareţul mânăstirii Caraiman din Buşteni, judeţul Prahova.

Părintele a mai continuat: „N-am ştiut niciodată cine l-a scris şi cum a ajuns la mine. Era dintr-o hârtie obişnuită, dar scrisul nu era desluşit; de-abia am putut să-l descifrez, de parcă erau litere chinezeşti. Si după ce l-am desluşit, am găsit în el scrisă o rugăciune. Aceasta:

“Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei”. AMIN! “

Şi mai scria acolo că trebuie spusă, cu credinţă, de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, şi că îndeplineşte orice dorinţă a celui ce o rosteşte. “

Toți cei care au probleme de orice fel trebuie să spună cu credință această rugăciune de 30 de ori pe zi, timp de 40 de zile, iar Maica Domnului îi va ajuta!

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-indeplineste-orice-dorinta-a-celui-ce-o-rosteste-968784.html#ixzz4Dvyugd66
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:38:49 p.m.
Rugăciunea care îți aduce BANII în CASĂ! Vezi ce trebuie să spui pentru BUNĂSTARE

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-aduce-banii-in-cas-vezi-ce-trebuie-sa-spui-pentru-bunstare-968973.html#ixzz4Dvz4lmDw
(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/rugaciune_w700_h800_q90.jpg)

 Ai probleme financiare din ce in ce mai multe? Biserica ne indeamna sa ne indreptam catre Dumnezeu si sa rostim cate o rugaciune in orice situatie ne-am afla.
Exista chiar rugaciuni speciale pentru fiecare situație din viața noastră, iar oamenii care le rostesc, daca cred in ele chiar ajung sa se simta mai bine sau sa treaca peste anumite hopuri.

Rugăciunea pentru PROSPERITATE:

„Iti sunt recunoscator pentru prosperitate! Iti sunt recunoscator pentru bogatie! Increderea mea in Tine Dumnezeu este absoluta! Sunt coplesit de banii si darurile Tale! Iti multumesc din Inima pentru tot! AMIN!”Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-aduce-banii-in-cas-vezi-ce-trebuie-sa-spui-pentru-bunstare-968973.html#ixzz4DvzGB7XH
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 09, 2016, 08:40:37 p.m.
http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-poate-schimba-viata-spune-o-in-fiecare-zi--969260.html

Rugăciunea care îţi poate schimba viaţa! SPUNE-O în fiecare zi!

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-poate-schimba-viata-spune-o-in-fiecare-zi--969260.html#ixzz4DvzY1XGD

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/video/biserica_post_poza_buna_90469500_w700_h800_q90.jpg)

Rosteşte această rugăciune de cinci ori pe zi, timp de zece zile consecutive. Zece exemplare din această rugăciune vor fi depuse zilnic într-o biserica sau date la creştini prezenţi din biserică. La sfîrşitul zilelor dă de pomană o pâine, o lumânare şi pomelinicul familiei la altarul unei biserici.


„Preasfânta Stăpâna de Dumnezeu Născătoare spre Tine îmi îndrept gândul, inima şi toate simţurile şi te rog cu lacrimi:

Până când Măicuţă a milostivirii va fi această durere necontenită pe pămînt?

Până cînd vrăjmaşii nevăzuţi ai neamului omenesc vor da lovituri atât de puternice bieţilor oameni?

Până când vor pângări şi vor necinsti trupurile, sufletele şi vieţile lor? Înşelându-i ca să nu cunoască adevărul, să nu îndeplinească poruncile divine şi să nu dea slavă şi cinste pururi măritului Dumnezeu Cel în Treime închinat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?

Roagă-te, Fecioară, pentru Sfânta Biserică pentru propăvăduirea evangheliei pe întreg pămîntul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve,pentru orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi, pentru credinţă, pentru salvarea celor care au rătăcit la secte, pentru cei răposaţi. Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne spovedim adesea, să renunţăm la păcate, vicii şi necredinţă. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele oiţe rănite atît de mult de vrăjmaş.

Roagă-te, Măicuţă Sfântă, şi pentru aceste nevoi ale mele (rosteşti necazurile care le ai, dorinţele pe care să ţi le împlinească Maica Domnului)

Slavă Tatului şi Fiului şi Sfîntului Duh în vecii vecilor. Amin.”


Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-poate-schimba-viata-spune-o-in-fiecare-zi--969260.html#ixzz4Dvzg58hk


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 24, 2016, 07:22:15 p.m.
http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-iti-aduce-banii-in-cas-vezi-ce-trebuie-sa-spui-pentru-bunstare-968973.html

Rugăciunea care îți aduce BANII în CASĂ! Vezi ce trebuie să spui pentru BUNĂSTARE

 Ai probleme financiare din ce in ce mai multe? Biserica ne indeamna sa ne indreptam catre Dumnezeu si sa rostim cate o rugaciune in orice situatie ne-am afla.

Exista chiar rugaciuni speciale pentru fiecare situație din viața noastră, iar oamenii care le rostesc, daca cred in ele chiar ajung sa se simta mai bine sau sa treaca peste anumite hopuri.


Rugăciunea pentru PROSPERITATE:

„Iti sunt recunoscator pentru prosperitate! Iti sunt recunoscator pentru bogatie! Increderea mea in Tine Dumnezeu este absoluta! Sunt coplesit de banii si darurile Tale! Iti multumesc din Inima pentru tot! AMIN!”

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Septembrie 09, 2016, 06:23:19 a.m.
http://mistere-romania.info/2016/09/cate-icoane-facatoare-de-minuni-sunt-in-romania-vezi-ce-spun-preotii-despre-ele/

Câte icoane făcătoare de minuni sunt în România. Vezi ce spun preoţii despre ele:

Icoanele făcătoare de minuni fac parte din „arsenalul” bisericii ortodoxe române la care românii își găsesc vindecare. O parte din ei.

Dacă în cazul moaştelor Patriarhia Română a editat un catalog, prin care autentifică locaţiile unde sunt găzduite acestea, în cazul icoanelor totul ţine de legendă, informează adevărul.ro.


(http://mistere-romania.info/wp-content/uploads/14256656_302413123459565_1819748913_n.jpg)

De exemplu, siteul Crestin Ortodox.ro prezintă o listă cu peste 60 de icoane care ar fi făcătoare de minuni. O altă publicaţie creştină, Jurnal Spiritual, prezintă peste 200 de icoane şi locuri făcătoare de minuni, multe fiind sugerate chiar de către cititori. Preoţii atrag şi ei atenţia că sunt multe situaţii care trebuie bine cercetate.

“Trebuie să existe mărturii şi dovezi clare că aceste icoane sunt făcătoare de minuni. Trebuie să fim foarte atenţi cu lucrurile astea. Acolo unde există dovezi certe ne închinăm cu evlavie şi le cinstim. Nu ne închinăm la materie, la lemn sau la materialul din care sunt construite, ci la chipul pe care îl reprezintă”, a spus Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

ALBA
• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Lupsa, Com. Lupsa, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped – Mt. Athos, copie minunata dupa icoana de acolo, “Paramythia – Mangaietoarea”)

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Oasa, Com. Susag, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped – Mt. Athos, copie minunata dupa icoana de acolo, “Pantanassa – Vindecatoarea”)

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Ramet, jud. Alba (adusa de la Man. Vatoped – Mt. Athos, copie minunata dupa icoana de acolo, “Pantanassa – Vindecatoarea”)

BRAŞOV
• Icoana Sf. Nicolae – Manastirea Predeal, jud. Brasov

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Sambata de Sus, Com. Voila, Sat Sambata de Sus, jud. Brasov

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Dejani, jud. Brasov (langa Fagaras)

• Pestera “Templului Ursitelor” – Manastirea “Sapata in Piatra”, Dealul Plesu, Sat Sinca Veche, jud. Brasov (loc tamaduitor si de putere din vremuri predacice; intre Brasov si Fagaras, langa Persani)

CLUJ
• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Nicula, Com. Fizesu Gherlii, jud. Cluj

IAŞI

• Icoana Maicii Domnului – Biserica Mitropoliei din Iasi (Bd. Stefan cel Mare 16)

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Golia, Iasi (Str. Cuza Voda 51)

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Socola, Iasi

• Icoana Maicii Domnului (“Prodromita”) – Manastirea Bucium, Iasi (Str. Paun 14)

• Icoanele (cele 2) Maicii Domnului – Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, Iasi • Icoana Mantuitorului si icoana Maicii Domnului (care plang; minune neconfimata oficial) – Biserica „Sf. Nectarie” din cartierul „Alexandru cel Bun”, Iasi

• Icoana Sf. Spiridon – Biserica “Sf. Spiridon” (din cadrul Spit. “Sf. Spiridon”), Iasi (Bd. Independentei 1, Pta. Unirii)

• Icoana Sf. Mina – Biserica “Sf. Andrei si Mina”, Iasi(langa Palatul de Cultura) • Icoana Maicii Domnului – Manastirea Dobrovat, Com. Dobrovat, jud. Iasi

• Icoanele Maicii Domnului (cele 3), Icoana Mantuitorului si Icoana Sf. Ioan Botezatorul – Manastirea Hadambu, Com. Mogosesti, jud. Iasi

• Icoana Maicii Domnului – Biserica din Com. Parcovaci (langa Harlau), jud. Iasi

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Miclauseni, Com. Butea, jud. Iasi


TIMIŞ

• Icoana Maicii Domnului – Manastirea Saraca, Com. Semlacu Mic, jud. Timis

• Icoana Maicii Domnului (din tronul de lemn aurit) – Manastirea “Sf. Gheorghe” (ortodoxa sarba), Sat Birda, Com. Gataia, jud. Timis (langa Deta)


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Februarie 17, 2017, 06:46:03 a.m.
http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-care-indeplineste-orice-dorinta-a-celui-ce-o-rosteste-968784.html

RUGACIUNEA care INDEPLINESTE orice dorinta a celui ce o rosteste

(http://ortodoxia.rol.ro/img/resize/ortodoxia.rol.ro/images/rugaciune-dorinte-gherontie_w700_h800_q90.jpg)

 Părintele Gherontie Puiu, de la Mănăstirea Caraiman, ne-a lăsat moștenire o rugăciune foarte puternică, ce împlinește orice dorință celor credincioși.

“Într-o noapte, pe când dormeam, m-am trezit cu un bileţel în mână”, povestea părintele Gherontie, stareţul mânăstirii Caraiman din Buşteni, judeţul Prahova.

Părintele a mai continuat: „N-am ştiut niciodată cine l-a scris şi cum a ajuns la mine. Era dintr-o hârtie obişnuită, dar scrisul nu era desluşit; de-abia am putut să-l descifrez, de parcă erau litere chinezeşti. Si după ce l-am desluşit, am găsit în el scrisă o rugăciune. Aceasta:

“Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei”. AMIN! “

Şi mai scria acolo că trebuie spusă, cu credinţă, de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, şi că îndeplineşte orice dorinţă a celui ce o rosteşte. “

Toți cei care au probleme de orice fel trebuie să spună cu credință această rugăciune de 30 de ori pe zi, timp de 40 de zile, iar Maica Domnului îi va ajuta!

Observație: Sfinții Părinți ai Bisericii ne învață că Dumnezeu răspunde întotdeauna la dorințele inimii omului, dacă aceste dorințe sunt de folos și conforme cu sfânta Sa voie pentru om. De multe ori vedem cum, dorindu-ne din tot sufletul un anumit lucru, Dumnezeu nu ni-l dă, și după ani de zile descoperim că acel lucru ne-ar fi fost chiar vătămător dacă s-ar fi împlinit în viața noastră. De aceea, să avem nădejde că Dumnezeu ne va da tot ceea ce ne este de folos, și să nu ne mâhnim atunci când nu primim întotdeauna ceea ce cerem. Doamne, ai milă de noi și ne mântuiește!


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Septembrie 10, 2017, 06:26:02 p.m.
Părintele Sofian: Când ai un necaz mare, să te rogi Maicii Domnului! Rugăciunea în 16 cuvinte:

http://ortodoxia.me/parintele-sofian-cand-ai-un-necaz-mare-sa-te-rogi-maicii-domnului-rugaciunea-in-16-cuvinte/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/09/maica-domnului-frumoasa.jpg)

Părintele Sofian: Când ai un necaz mare, să te rogi Maicii Domnului! Minuni mari de tot face Maica Sfântă!! Aşa să o chemi: Rugăciunea aceasta în 16 cuvinte să o spui din tot sufletul, când nu te ajută nimeni şi eşti la necaz:

Se ruga în celulă. Şi peste câteva clipe vede intrând prin uşa înaltă a celulei o făptură în alb cu un Prunc în braţe: „M-ai chemat! Am să te ajut. Fii în pace!”. Şi a plecat mai departe. Nu l-au mai chemat după aceea la anchetă.

 

Să vă spun o mică istorioară de la închisoare. Cineva a fost închis şi a stat 20 de ani în închisoare, un tânăr îmbătrânit în suferinţe. Într-o anchetă extraordinar de grea, i s-a terminat răbdarea şi şi-a pus în gând să găsească un mijloc ca să-şi curme viaţa. Şi-a adus aminte însă, că în tinereţe, când era liber, bunica îi spunea: „Când ai un necaz mare, să te rogi Maicii Domnului!”. Şi-a adus aminte de acest lucru, şi spunea el: „Către Mântuitorul n-aveam curajul să mă rog – pentru că a avut şi omul acesta greşelile lui – dar către Maica Domnului, care a fost şi ea pământeană ca şi noi, m-am rugat! Scurt.

O rugăciune la disperare: Maica Domnului, nu mai pot suporta durerile şi presiunile care mi se fac aici! Ajută-mă!”.

Se ruga în celulă. Şi peste câteva clipe vede intrând prin uşa înaltă a celulei o făptură în alb cu un Prunc în braţe: „M-ai chemat! Am să te ajut. Fii în pace!”. Şi a plecat mai departe. Nu l-au mai chemat după aceea la anchetă. L-au mutat într-un alt loc, la Polul Nord  undeva, şi toată viaţa lui de după aceea – că a trăit încă mulţi ani în închisoare – a avut o viaţă foarte liniştită în sufletul lui, deşi suferinţele din afară erau destul de grele din când în când. Maica Domnului l-a ajutat în momentul următor după rugăciunea sa.

Această întâmplare o ştiu de la cel care a păţit-o. El mi-a spus-o. Şi în închisoare nu se minte! În închisoare spune fiecare ce are curat în inima lui. Mi-a spus bietul om  ce a păţit şi cum i s-a rezolvat problema lui.

***

De Maica Domnului se bucură toată făptura!

„Bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine!”

Să o avem pe Maica Domnului în conştiinţa noastră ca pe aceea care, născându-L pe Domnul nostru Iisus Hristos, de ea se bucură, fiindcă ea este plină de dar, toată făptura, adică toţi îngerii şi toţi oamenii cei drept credincioşi. Se bucură de Maica Domnului pentru această calitate a ei, că a fost aleasă de Dumnezeu Tatăl, a purtat pe Dumnezeu Fiul, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ea, pentru că îngerul binevestitor i-a adus salutul: „Bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine”, a numit-o „binecuvântată între femei”, pentru că Sfânta Elisabeta a avut bucuria, prin puterea Duhului Sfânt, să o cunoască pe verişoara sa Maria ca Maica Domnului: „De unde mie cinstea aceasta, să vină Maica Domnului meu la mine?”, iar aceste cuvinte le-a spus după ce a izbucnit din sufletul său cu bucurie şi sub puterea Duhului Sfânt: „Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău” (Luca 1, 42-43).

Mai apoi, o femeie a ridicat glas din popor, după mărturia Sfântului Evanghelist Luca, pe când Domnul Hristos vorbea şi era impresionată de învăţătura Lui şi a zis: „Fericit este pântecele care Te-a purtat şi sânii la care ai supt”, iar Domnul Hristos a răspuns: „Adevărat, fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l împlinesc pe el” (Luca 11, 27-28). În aceste cuvinte de laudă aduse de îngerul binevestitor, rostite de îngerul binevestitor, rostite de Sfânta Elisabeta, rostite de femeia aceea care a ridicat glas din popor şi a fericit-o pe Maica Domnului, în aceste cuvinte este temeiul cultului pe care Sfânta noastră Biserică îl aduce Maicii Domnului.

Surse: Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ne vorbeşte Părintele Sofian; Arhim. Teofil Părăian, Maica Domnului – Raiul de taină al Ortodoxiei.

 
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 15, 2017, 10:08:57 a.m.
Maica Siluana: Când te doare ceva sau ai un necaz să-i adresezi cuvintele acestea Domnului:

http://ortodoxia.me/maica-siluana-cand-te-doare-ceva-sau-ai-un-necaz-sa-i-adresezi-cuvintele-acestea-domnului/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/08/siluana-bucurie.jpg)

„Ce spui Tu, Doamne? Pe unde s-o iau? Ce să fac? Că Tu ai pus durerea asta în mine ca să mă anunţi ce trebuie să fac ca să intru în bucurie.

Un cuvânt aş mai zice, drag mie şi folositor şi pentru cei din lume, şi pentru măicuţele mele: „să fim atenţi la durere, maică”! Dumnezeu a pus în noi mila Lui. Mila Lui şi dragostea Lui este durerea noastră. Când te-o durea ceva, să ştii că I-ai simţit iubirea şi mila. A pus-o special ca să nu mai stai acolo unde stai.

Şi am o metaforă foarte nesofisticată şi neartistică, pe care o folosesc mai ales cu copiii: dacă omul ajunge cu fundul pe o plită încinsă, în loc să sară de acolo, că îl frige – Dumnezeu a pus durerea, ca să sară, să se dea jos – omul (de astăzi, mai ales) a ales să se revolte împotriva plitei: „De ce frige aşa de tare?” Să-l dea în judecată pe cel care l-a împins şi a căzut pe plită, să ceară substanţe ca să nu simtă arsurile şi durerile, să înghită ceva să nu-l doară fundul, şi pe urmă să nu-l doară tot trupul care se arde, care se topeşte. Ăsta este iadul, asta este refuzul lui Dumnezeu. Crucea este doar această onestitate: să te dai jos de acolo. Când te doare ceva să vezi: „Ce spui Tu, Doamne? Pe unde s-o iau? Ce să fac? Că Tu ai pus durerea asta în mine ca să mă anunţi ce trebuie să fac ca să intru în bucurie.” Şi durerea asumată este chiar bucuria, chiar naşterea bucuriei. Pe partea ailaltă a durerii e bucuria; nu-i departe, să zici că după ce-ai trecut, mai mergi vreo doi kilometri.

De ce nu ştim asta? Pentru că – eu aşa cred – ne-am născut într-o lume a antinevralgicului, a substanţelor astea, ca să nu simţim durerea. Copiii sunt zgâlţâiţi de mici să tacă. Îi leagănă. Le bagă suzeta în gură şi s-a rezolvat problema, nimeni nu ascultă durerea nimănui. Oamenii ar trebui să tacă. Doar aşa am învăţa. Când un copil cade şi se loveşte de scaun, mama vine, îl pupă pe băiat şi dă „na-na” la scaun… şi copilul învaţă să dea „na-na” la tot ce-i produce durere. Dar dacă mamei i-ar trece prin cap să pupe băiatul, dar să pupe şi scaunul? Să spună: „Uite, buba la băiat, buba la scaun, pupăm şi mângâiem şi colo, şi colo” – el ar învăţa din această experienţă şi ar crede că ce simte el, simte şi celălalt. Aşa, el crede că numai el simte, şi celălalt trebuie pedepsit.

***

Rugăciune la necazuri şi supărări  salut'

Doamne, viforul necazurilor se ri­dică asupra mea și ape intrat-au până la sufletul meu – dar întru Tine este toată nădejdea mea. Tu cunoști pri­cina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci, scap și pe Tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie – că Tu ești întărirea, scăpa­rea și izbă­vitorul meu, Hristoase Dum­nezeule, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin.

Monahia Siluana Vlad
Sursa: Lumea Monahilor anul II, nr. 11 (17) Noiembrie 2008.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 27, 2017, 06:36:21 a.m.
6 rugăciuni scurte dar deosebit de puternice către Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvărâtorul de Mir, pentru izbăvirea din necazuri și greutăți!

http://ortodoxia.me/6-rugaciuni-scurte-dar-deosebit-de-puternice-catre-sfantul-mare-mucenic-dimitrie-izvaratorul-de-mir-pentru-izbavirea-din-necazuri-si-greutati/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/10/6-rugaciuni-sf-dimitrie.jpg)

Rugăciunea I către Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir:

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți. Sfinte Mare Mucenice, dă-ne putere și binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim. Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul Lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic , tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă”

Rugăciunea a II-a:

„Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri, Dimitrie, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci, precum mândria lui Lie ai surpat şi la luptă îndrăzneţ ai făcut pe Nestor, aşa Sfinte Dimitrie roagă pe Hristos Dumnezeu să ne dăruiască pace şi mare milă, Amin!”

Rugăciunea a III-a:

„Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin!”

Rugăciunea a IV-a:

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră rugăciune, ce aducem ţie acum cu umilinţă, primeşte-o, şi de bolile sufleteşti şi trupeşti şi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ne păzeşte, că împreună cu tine în veacul ce va să fie, să cântăm Lui : Aliluia!”

Rugăciunea a V-a:

„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aliluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”

Rugăciunea a VI-a:

„O, Dumnezeul meu, ce face cel care nu se sacrifică cu totul pentru Tine? Şi cât de departe sunt de Tine dacă nu mă ofer cu totul iubirii Tale. Câte imperfecţiuni văd în mine! Câte neputinţe şi scăderi în servirea faţă de Tine!

O, Doamne, cât de puţine lucruri facem pentru Tine. Asemenea bobului de muştar sunt faptele noastre bune şi mari stânci faptele rele.

Îmi pare rău pentru că de foarte multe ori uit de Tine şi de nenumăratele graţii pe care le obţin din partea iubirii Tale nesfârşite. Când uit de ele, Te rog să mă ierţi, Doamne, şi să nu-mi socoteşti ca pe o vinovăţie mărginirea fiinţei mele.

Căci dacă aş fi ştiut să-Ţi fiu servitor în lucuri mari, nu aş fi omis nici înfăptuirea lucrurilor mici. Fericit este cel care dă mărturie de credinţă adevărată prin faptele vieţii sale.

Învaţă-mă şi pe mine să îndeplinesc astfel de lucruri pentru Mărirea Ta, oricât de mare ar fi preţul, după exemplul servului Tău Dumitru şi al tuturor martirilor. Amin.”

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 02, 2017, 06:58:34 a.m.
Rugăciune mare către Mântuitorul Iisus Hristos pentru ieşirea grabnică din necazuri! Face minuni:

http://ortodoxia.me/rugaciune-mare-catre-mantuitorul-iisus-hristos-pentru-iesirea-grabnica-din-necazuri-face-minuni/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/09/iisus.jpg)

Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru ieşirea din necazuri

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins. Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!"


***
Care e cea mai puternică rugăciune în vreme de ispite şi necazuri?

Ori de câte ori credincioşii au necazuri mari, judecăţi, boli grele, operaţii sunt datori să facă rugăciuni cu post, ziua şi la miezul nopţii sau când poate fiecare, citind câteva catisme la Psaltire şi Paraclisul Maicii Domnului.

Care este cea mai puternică rugăciune a creştinilor în vreme de ispite, pagube, judecăţi, primejdii, vrăjitorie şi tot felul de necazuri?

Este citirea psalmilor, cu post şi cu lacrimi, mai ales la miezul nopţii. Psaltirea, ajutată de post, are mare putere asupra diavolilor şi asupra vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. De aceea, ori de câte ori credincioşii au necazuri mari, judecăţi, boli grele, operaţii etc., sunt datori să facă rugăciuni cu post, ziua şi la miezul nopţii sau când poate fiecare, citind câteva catisme la Psaltire şi Paraclisul Maicii Domnului. Apoi să facă metanii după putere și numaidecât vor simţi harul şi ajutorul Sfântului Duh şi se vor izbăvi de toată primejdia.

***

Rugăciune la necazuri şi supărări

"Doamne, viforul necazurilor se ri­dică asupra mea și ape intrat-au până la sufletul meu – dar întru Tine este toată nădejdea mea. Tu cunoști pri­cina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci, scap și pe Tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie – că Tu ești întărirea, scăpa­rea și izbă­vitorul meu, Hristoase Dum­nezeule, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin."


***

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, la vreme de necaz şi de întristare

"Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!

Preasfântă Maică a lui Hristos, Preacurată, Preabinecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbeşte precum valurile mării lovesc corăbiile! El mă urmăreşte ziua şi mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă, duhul meu se cutremură. Grăbeşte, Preaslăvită Maică şi mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine şi să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârşit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârşită şi este cel mai mare vrăjmaş al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forțe diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu eşti gata să-l eliberezi din legăturile iadului. Slobozeşte-mă şi pe mine! Priveşte cum satana vrea să mă facă să mă împiedic şi să-mi zdrobească credinţa, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ţie, ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii! Amin."Arhimandrit Ioanichie Bălan,
Sursa: Călăuză ortodoxă în familie și societate II.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Decembrie 02, 2017, 12:35:01 p.m.
Psalmul 38

http://ortodoxia.me/psalmul-38/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/06/femeie-ruga-b.jpg)

Potrivit Sfântului Arsenie Capadocianul, Psalmul 38 este: pentru ca oamenii cei părăsiți și nefericiți să găsească de lucru, ca să nu se întristeze.


PSALMUL 38 - Al lui David


1. Zis‑am: «Păzi‑voi căile mele, ca să nu păcătuiesc eu cu limba mea;

2. Pus‑am gurii mele pază, când a stat păcătosul împotriva mea».

3. Amuțit‑am și m‑am smerit și nici de bine n‑am grăit și durerea mea s‑a înnoit.

4. Înfierbântatu‑s‑a inima mea înăuntrul meu și în cugetul meu se va aprinde foc.

5. Grăit‑am cu limba mea: «Fă‑mi cunoscut, Doamne, sfârșitul meu,

6. Și numărul zilelor mele care este, ca să știu ce‑mi lipsește».

7. Iată, cu palma ai măsurat zilele mele și statul meu ca nimic înaintea Ta.

8. Dar toate sunt deșertăciuni; tot omul ce viază.

9. Deși ca o umbră trece omul, dar în zadar se tulbură.

10. Strânge comori și nu știe cui le adună pe ele.

11. Și acum cine este răbdarea mea? Oare, nu Domnul? Și statul meu de la Tine este.

12. De toate fărădelegile mele izbăvește‑mă; ocară celui fără de minte nu mă da.

13. Amuțit‑am și n‑am deschis gura mea, că Tu ești Cel ce m‑ai făcut pe mine. Depărtează de la mine bătăile Tale.

14. De tăria mâinii Tale, eu m‑am sfârșit. Cu mustrări pentru fărădelege ai pedepsit pe om

15. Și ai subțiat ca pânza de păianjen sufletul său; dar în deșert se tulbură tot pământeanul.

16. Auzi rugăciunea mea, Doamne, și cererea mea ascult‑o; lacrimile mele să nu le treci,

17. Căci străin sunt eu la Tine și străin ca toți părinții mei.

18. Lasă‑mă ca să mă odihnesc, mai înainte de a mă duce și de a nu mai fi.

***

Psalmul 38 este integrat in Catisma a șasea.

DUPĂ A ȘASEA CATISMĂ

Sfinte Dumnezeule… Preasfântă Treime… Tatăl nostru…

Apoi troparele, glasul al 3‑lea:

Cântare Îți aduc Ție, Doamne, și greșelile mele toate le mărturisesc înaintea Ta. Și Tu, întorcându‑Te, miluiește‑mă!

Slavă…

Mântuiește‑mă, Dumnezeul meu, cum ai mântuit oarecând pe vameșul și lacrimile păcătoasei nu le‑ai trecut cu vederea, primește și suspinele mele, Mântuitorul meu, și mă mântuiește!

Și acum…

Cu rugăciune mă apropii acum sub acoperământul tău, Preanevinovată! Scoate‑mă, Născătoare de Dumnezeu, din tulburarea patimilor mele, ca ceea ce ai născut pe Pricinuitorul nepătimirii!

Apoi Doamne miluiește (de 40 de ori) și rugăciunea aceasta:

"Mulțumim Ție, Doamne Dumnezeul nostru, pentru toate facerile Tale de bine, pe care ni le‑ai arătat nouă, nevrednicilor, din vârsta cea dintâi, până întru aceasta de acum, pentru care le știm și pentru care nu le știm, pentru cele arătate și pentru cele nearătate, ce ni s‑au făcut nouă, cu lucrul și cu cuvântul. Cel ce ne‑ai iubit până întru atât, încât și pe Însuși Fiul Tău, Cel Unul Născut, L‑ai dat pentru noi, învrednicește‑ne ca și noi să ne facem vrednici de dragostea Ta! Dă‑ne înțelepciune prin cuvântul Tău și prin frica Ta insuflă‑ne tărie, cu puterea cea de la Tine! Și orice am greșit, cu voie sau fără de voie, iartă‑ne și nu ni le socoti! Păzește sufletul nostru sfânt și‑l pune înaintea divanului Tău, având știință curată și sfârșit vrednic de iubirea de oameni a Ta. Adu‑Ți aminte, Doamne, de toți cei ce cheamă întru adevăr numele Tău, de toți cei ce ne voiesc binele și de toți cei ce ne voiesc răul, că toți suntem oameni și deșertăciune este tot omul. Și ne mai rugăm Ție, Doamne, dăruiește‑ne marea milă a milostivirii Tale."
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Decembrie 21, 2017, 01:50:48 p.m.
Rugăciunea pe care e bine să o spunem înainte de Crăciun. Are cea mai mare putere în Postul Crăciunului

http://ortodoxia.me/rugaciunea-pe-care-e-bine-sa-o-spunem-inainte-de-craciun-are-cea-mai-mare-putere-in-postul-craciunului/

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/12/rugaciun4_79990200.jpg)

Rugăciunea este modalitatea oamenilor de a intra în comuniune cu Dumnezeu, legătura lor personală cu El, felul în care ei îl simt aproape, sunt sinceri şi se curăţă de „cele rele”. Vă redăm în continuare o rugăciune extrem de emoţională, despre care oamenii Bisericii spun că are cea mai mare putere în Postul Crăciunului.“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de milostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele. Cu Sângele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător.

Fie­rea cu care vrăjmașii Te-au adăpat să îndulcească amărăciunea cu care potriv­nicul m-a adăpat. Trupul Tău întins pe Cruce să întindă către Tine mintea mea, cea trasă jos de diavoli. Capul Tău, pe care l-ai aplecat pe Cruce, să înalțe capul meu cel pălmuit de po­trivnici.

Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta. Fața Ta, cea batjocorită cu pălmuiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fărădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai încredințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin harul Tău.

Nu am inimă plină de durere ca să Te caut. Nu am pocăința, nici umilința care întorc pe fii la moște­nirea lor. Nu am lacrimi mângâie­toa­re, Stăpâne. S-a întunecat mintea mea cu cele lumești, și nu poate să caute spre Tine cu durere. S-a răcit inima mea de atâtea ispite și nu poate să se înfier­bânte cu lacrimile dra­gostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Vistierul bunătăților, dăruieștemi pocăință neștirbită și inimă îndurerată, ca să pornesc cu tot sufletul în căutarea Ta; căci fără de Tine mă voi înstrăina de tot binele. Dă-mi așadar, Bunule, harul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhovnicească.

Numără-mă între oile turmei Tale preaalese. Hrănește-mă împreună cu ele din verdeața dumnezeieștilor Tale Taine. Căci inima lor curată este să­lașul Tău și se vede întrînsa strălucirea descoperirilor Tale.

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în necazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mân­tuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin”.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 08, 2018, 08:14:12 a.m.
Rugăciunea care te scoate din impas – de citit DUMINICA  salut'

„Doamne Dumnezeule, ai îngăduit diavolului să ispitească în Rai pe strămoșii noștri, Adam și Eva. Spre a le încerca ascultarea și supunerea. Tu ai îngăduit diavolului să ispitească prin groază și suferințe grele pe Dreptul Iov. Pentru a i se vădi virtuțile și credința. Ești Cel ce ai dat îngăduință satanei să se apropie cu ispitire de Însuși Fiul Tău. Pentru ca, înfrânt și rușinat, acel duh blestemat să audă din gura Mântuitorului:
„Înapoia mea, satano, căci este scris: Domnului Dumnezeului tau sa I te inchini si numai Lui Unuia sa-I slujesti!”. Tu, Cel ce tuturor dreptilor si sfintilor Tai le-ai dat vremuri de ispitire, de primejdii, de necaz si de grele indoieli, pentru ca, prin ele lamurindu-se, sa biruie si sa ramana si mai intariti in credinta, in nadejdea, in dragostea si in supunerea cea catre Tine.

Tu Insuti, Atotputernice si Preabunule Stapane, ajuta-ma in aceasta clipa grea de necaz, cand duhul satanei imi tulbura mintea cu indoieli si amagiri viclene imi framanta inima. Arata-mi, Milostive Doamne, adevarul si calea Ta cea dreapta, pentru ca, biruind greaua incercare din clipa de acum, sa ma bucur de cuvintele Apostolului Tau Iacob, care zice: „Fericit barbatul care rabda ispita, caci, lamurit facandu-se, va lua cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu tuturor celor ce Il iubesc pe El.

Dăruiește-mi, Doamne, inima curată și credința tare!

Pentru ca in aceste clipe grele sa cant impreuna cu Proorocul Tau David: „Doamne, cat s-au inmultit cei ce ma necajesc! Multi se scoala asupra mea. Multi zic sufletului meu: nu este mantuire lui intru Dumnezeul lui! Dar Tu, Doamne, sprijinitorul meu esti, slava mea esti si Cel ce inalti capul meu. Cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui. Scoala, Doamne, mantuieste-ma, Dumnezeul meu, ca Tu ai batut pe toti cei ce ma vrajmasesc: Dintii pacatosilor ai zdrobit. A Domnului este mantuirea, si peste tot poporul Tau binecuvantarea Ta. Amin.”

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 28, 2018, 07:59:40 a.m.
Am fost luna aceasta la mare cu familia, la Costinesti si dupa o discutie cu gazdele, am tras o fuga la:

Manastirea Sf ELENA de la Mare

(https://i1.wp.com/arhiepiscopiatomisului.ro/wp-content/uploads/2017/04/Manastirea_sfanta_elena_de_la_mare.jpg?fit=1030%2C1064&ssl=1)

http://merg.in/costinesti/de-vizitat/monumente/manastirea-sfanta-elena-de-la-mare-3526.html

Mânăstirea „Sfânta Elena de la mare”
Mânăstirea dintre apă și cer

 
La trei kilometri de stațiunea Costinești, se află Mânăstirea „Sfânta Elena de la mare’’. Reînfiinţată la data de 14 mai 1996, aceasta poartă hramul ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena”.
Lăsând în urmă plaja aglomerată a Costineștiului, la capătul unui drum mărginit de o parte și de alta de verdeaţă, se află mânăstirea. În stânga este marea, iar în dreapta o linie de cale ferată. Ajuns în fața bisericii, porțile larg deschise pentru oricine dau, parcă, o senzație de liniște sufletească, de împăcare. De la intrare observi câtă muncă se deprinde într-un astfel de loc. Grădina este plină de legume, într-o ordine de admirat, iar potecile împânzite cu flori pe margini. O amenajare cu totul aparte și binecuvântată, atâta timp cât în pustietatea asta găsiți o fântână cu apǎ rece și limpede. Biserica nu este foarte încăpătoare, însă interiorul este foarte curat şi orice detaliu este bine pus la punct. Picturile pereţilor au fost realizate de Viorel Neagu, Adrian Dumitru şi Radu Trandafir. În interiorul bisericii se află și mormântul maicii stareţe Maria Vasile, iniţiatoarea începerii construcţiei mănăstirii, trecută la cele veşnice în anul 2005. De atunci, de mănăstire s-au ocupat maica stareţă Cipriana Negoescu împreună cu alte patru maici şi un preot duhovnic. Pe lângă viaţa de obşte, aceştia se ocupă de grădină, animale, dar şi de camerele în care vara sunt cazaţi pelerinii. Priveliştea, liniştea şi faptul că mănăstirea este amplasată departe de orice zgomot al oraşului, care ţi-ar distrage atenţia, sunt avantaje pentru oricine ajunge aici. Vara se amenajează în curte un loc special unde se ţin slujbele, astfel pot participa cât mai mulţi credinioşi, biserica fiind destul de mică în interior. Biserica Mânăstirii „Sfânta Elena de la Mare” adăpostește moaște ale Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului și ale Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculitel, județul Tulcea. 
                                                                                                   
  Scurt istoric

Înfiinţarea Mânăstirii ,,Sfânta Elena de la Mare” a fost hotărâtă în anul 1921 sub numele de Mânăstirea Tatlageac, în localitatea 23 August (Domniţa Elena pe atunci). Construcţia sa începe însă abia în anul 1929 în prezenţa Principesei Elena, cea care a donat terenul pentru ridicarea mânăstirii. Ca urmare a atacurilor piratereşti asupra măicuţelor, se decide înlocuirea acestora cu călugări. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române hotărăşte desfiinţarea mânăstirii la data de 3 octombrie 1950. Paraclisul a fost demontat și transportat la Schitul ,,Sfântul Pantelimon” din Techirghiol. Nu departe de acest loc, în anul 1996, se pune piatra de temelie a noului aşezământ monahal, în prezenţa unui sobor de preoţi şi a Înalt Prea Sfinţitului Lucian, care la data de 21 mai 1998 sfinţeşte biserica cu hramul ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.
Mânăstirea ,,Sfânta Elena de la Mare” oferă cazare şi masă pelerinilor pe timpul verii, iar din anul 2015 se va înfiinţa şi un centru medical de recuperare, proiect realizat cu fonduri europene. Acesta va pune la dispoziţie cincisprezece camere de tratament.

Acces  DN 39, 28 km S de Constanţa, 3 km V de Eforie
GPS     43°55’24.05”N, 28°38’2.45”ELanga Manastire se afla Complexul Balnear Sf. Elena de la Mare = https://www.experttravel.ro/individual/Costinesti-807191-7697/Complex+Balnear+Sf.+Elena+de+la+Mare-247743

Complex Balnear Sf. Elena de la Mare

Centrul de diagnostic si tratament recuperator este situat la 50 m de malul marii, zona Costinesti in apropierea manastirii Sf. Elena de la Mare, intr-un cadru mirific. Localizarea este propice relaxarii si terapiilor pentru refacerea trupului si sufletului; aici cura heliomarina si aerosolii marini sunt disponibili in regim permanent .

Locatia, ce ofera conditii optime pentru odihna si relaxare, tratament si recuperare, isi deschide portile catre publicul larg incepand cu 1 mai 2016.

Complexul de 3 stele are o capacitate de 25 camere duble si single, bazin cu apa terapeutica din lacul Techirghiol. Camerele sunt spatioase si combina mobilierul clasic si elegant cu facilitatile moderne: acces la internet-wirless, cablu TV,  TV, balcon cu vedere la mare, baie proprie cu apa cada sau dus, frigider, incalzire centrala si aer conditionat.

Restaurantul omologat *** este decorat cu elemente clasice si dotari moderne si este un loc unde se pot servi preparate atent lucrate, dupa retete traditonale romanesti, dar si din bucataria internationala;

- Baza de Tratament si Relaxare foloseste pentru oaspetii nostri, toate noutatile in materie de sanatate.

-Serviciile medicale de diagnostic si tratament sunt asigurate de medici specilisti in balneo-fizioterapie, recuperare fizica, kineto-terapie, boli interne, nutritie, echografie, termografie, recoltare analize de lab etc.

-Recomandarile pentru tratamente vor fi deservite prin proceduri de: kinetoterapie, gimnastica in bazin, bai de namol de Tehirghiol , bai galvanice, masaje, bai de plante, ozonoterpie, laserterapie, magnetodiaflux, electroterapie si ultrasunete etc.

DESCRIERE CENTRU MEDICAL

Situata la ultimul nivel, baza de tratament si-a propus sa realizeze o gama larga de proceduri specifice de balneo-fizio-terapie si recuperare fizica cu ajutorul echipei medicale specializata si acreditata si a aparaturii de ultima generatie cu care este dotata.
 
ACTIVITATEA IN BAZA DE TRATAMENT

-    reabilitare fizica , kinetoterapie - gimnastica medicala
-   recuperare balneo-fizio-terapie si hidrokinetoterapie
-   refacere-reabilitare - detoxifiere - incarcare spirituala

REABILITARE FIZICA , KINETOTERAPIE - GIMNASTICA MEDICALA

Tehnici de kinetoterapie individuala si de grup, activa si pasiva pe segmente corporale sau globala cu rol important in refacerea si reabilitarea organismului dupa diverse stari patologice: postaccidente vasculare, posttraumatisme sau in cazul bolilor neurologice, refacere musculara si osteoarticulara in afectiuni neurologice si ortopedice. Gimnastica medicala cu efect de tonifiere musculara, cresterea mobilitatii corpului, accelerarea arderilor si ameliorarea vascularizatiei si circulatiei generale.

RECUPERARE BALNEO-FIZIO-HIDROKINETOTERAPIE

Balneo hidroterapia in ozon - galvano terapie, impachetari corporale terapeutice - namol de Techirghiol, bai de plante naturale cu efecte multiple de miorelaxare, detoxifiere, drenaj limfatic si relaxare, masaje medicale si de relaxare. Proceduri fizioterapie clasice : electroterapie, magnetoterapie, laserterapie, ultrasunete, unde scurte, etc si moderne HIDROTERAPIE IN OZON .

REFACERE-REABILITARE - DETOXIFIERE - INCARCARE SPIRITUALA

Relaxarea este un concept destul de larg folosit in toate ariile de recuperare. Scopul obtinerii relaxarii : mentale, musculare si a pielii este in anumita masura la fel de important ca si detoxifierea organismului. Starea de relaxare actioneaza in principal ca tratament impotriva stresului. In mediile lucrative cu inalte grade de poluare sau de stres acest departament de relaxare tinde sa obtina caracter obligatoriu.

 TONUSUL PSIHIC SI FIZIC ESTE IN PERMANENTA INTERDEPENDENTA.

Calitatea si durata vietii sunt dependente de obiceiurile de viata sanatoase - igiena alimentara, corporala si conditia fizica se reflecta in starea de bine generala.
Vreti sa aveti o greutate optima, fara tesut adipos , fara celulita, cu o forta musculara buna, sa respirati usor iar sistemele locomotor, nervos, cardiovascular , endocrin sa functioneze cat mai aproape de normal e
Va asteptam sa va adresati fiziokinetoterapeutului si specialitatilor inrudite pentru ca tonusul dumneavoastra general sa amprenteze pozitiv fiecare zi iar perceptia asupra propriei persoane se va imbunatati considerabil.

*****************


Amanunte despre vacanta, traseu, preturi, locatii =>


http://daimyo.ro/index.php?topic=518.msg2539#new   salut'

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Septembrie 23, 2018, 06:58:10 a.m.
Două rugăciuni mari la Sfântul Anton pentru spor în casă, reuşită în viaţă, linişte şi alinare! Schimbă vieţi!

http://rugati-va-neincetat.ro/2018/09/21/doua-rugaciuni-mari-la-sfantul-anton-pentru-spor-in-casa-reusita-in-viata-liniste-si-alinare-schimba-vieti/

(http://rugati-va-neincetat.ro/wp-content/uploads/2018/07/Untitled-4-2.jpg)


Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare

"Bunule Părinte Antonie,cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti,nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă,ci la slava şi mila lui Dumnezeu,pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem. O,slăvite făcător de minuni,părintele săracilor,ocrotitorul văduvelor,sprijinitorul orfanilor,vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu,ca să fim mângâiaţi în nevoi,ca să fim apăraţi de primejdii,de ispite şi de păcate. Tu,cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului,fă şi din pustiul sufletului nostru,ars de necredinţă şi ros de patimi,loc plăcut Ţie,în care să se sălăşluiască virtutea,prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt,al Tatălui,al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin."***

Rugăciune către Sfântul Antonie, pentru ajutor la examene

"Prea Sfinte Antoane, tu ai cautat cu mare sarguinta adevarul si ai stiut sa unesti credinta cu stiinta dobandind intelepciunea prin munca si rugaciune. Îndemnat de exemplul tau , vreau si eu sa progresez in viata crestina si in stiinta. Ma adresez tie mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie sa-l dau,m-am pregatit constiincios,nu lasa ca nestiinta sa lipseasca munca mea de roadele cuvinte, lumineaza-mi mintea, intareste-mi memoria si da-mi priceperea necesara sa raspund corect si cuviincios spre edificarea examenelor mele. Acesta va fi un pas inainte pe drumul vietii mele si o rasplata binemeritata pentru truda si grija parintilor mei.
Prea Sfinte Antoane, ajuta-ma ca sa adancesc cunostintele mele, ca ele sa nu se opreasca la suprafata ci sa ajunga la izvorul intelepciunii si al stiintei care este dumnezeu.
Aşa Doamne asculta rugaciunea noastra ce o adresam tie si miluieste-ne pe noi pacatosii robii tai si indruma-ne spre bine.
Fii binecuvantat in vecii vecilor, Amin."


 
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Septembrie 23, 2018, 07:29:03 a.m.
Ortodoxia Română - Țara Sfântă

https://www.facebook.com/groups/139188580053943/
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Noiembrie 12, 2018, 07:44:11 p.m.
Iisus n-a fugit de suferinţă, cum fugim noi… Învaţă să ai credinţă şi să rabzi şi vei obţine cel mai important lucru! Rugăciune puternică pentru momentele grele ale vieţii:

http://ortodoxia.me/iisus-n-a-fugit-de-suferinta-cum-fugim-noi-invata-sa-ai-credinta-si-sa-rabzi-si-vei-obtine-cel-mai-important-lucru-rugaciune-puternica-pentru-momentele-grele-ale-vietii/?fbclid=IwAR2qXoH07bEDuBu5tGBbzLhf_voDRx7CzT_CUAaOyTs5dRRtCJb02VrbVHM

(http://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/10/Untitled-7.jpg)

Singurul lucru pe care ni-l oferă credința, dar cel mai important!

Nimic nu chinuie omul mai tare, decât ideile greşite. Dumneata trebuie să te împaci cu situaţia sănătăţii mai puţine. A dori, la disperare o sănătate deplină poate duce până la sinucidere. A dori să lucrezi mai mult, a fi nemulţumită că nu poţi să urci scările, că nu poţi aduce apă, spăla sau alte lucrări, duce la stări sufleteşti în care blestemi părinţii, lumea şi poţi învinui şi pe Dumnezeu. Ideile greşite ameninţă să-ţi dărâme şi ultimul suport sufletesc: credinţa.

Dumneata să fii recunoscătoare purtării de grijă a lui Dumnezeu, că ai cu cine te ajuta, cine să te îngrijească şi celelalte. A cere o minune e prea mult. Credinţa nu implică numaidecât o tămăduire organică. Credinţa numai atât ne dă: „linişte sufletească” în orice împrejurare ne-am găsi.

Viaţa cere şi răbdare. Răbdarea e o virtute şi o credinţă. Pe deasupra, liniştea sufletească o mai asigură şi convingerea că suferinţele pe care le avem de dus, inevitabil sunt cu un rost, pe care neînţelegându-l limpede, nu-l aprobăm cu uşurinţă. Bine ar fi să fim atât de creştini încât să răbdăm cu bucurie orice răstignire pe cruce, fie că toată viaţa pământească a noastră, nu-i decât o agonie pe cruce. Suferinţa – mai ales cea inevitabilă – poate fi întoarsă în favorul nostru, când o acceptăm. Cu asta se face dintr-o dată uşoară. Dacă suntem aşa de slabi în faţa suferinţei, aceasta dovedeşte cât de slabi creştini suntem.

Creştinismul nu înlătură suferinţa, ci schimbă punctul de vedere asupra ei. Suferinţa e singura condiţie de purificare a sufletului. De aceea Iisus n-a înlăturat toate suferinţele întâlnite, ci a corectat, prin pilda proprie, modul de a le primi. Iisus n-a fugit de suferinţă, cum fugim noi… Deci nu putem cere să-Şi schimbe învăţătura, fiindcă noi suntem prea slabi. Printre ideile greşite, sunt bănuielile, prejudecăţile, care distrug.

***

Rugăciune puternică pentru momentele grele ale vieţii


"O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.
În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine ……!
Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine…..!
Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine … !

Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate şi……….(se spune o singură dorinţă).

Doamne, ai milă şi nu zăbovi şi primeşte cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău şi ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau faţă de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci şi de a mă ruga pentru cei aflaţi în primejdii sau suferinţă şi pentru mântuirea tuturor oamenilor.
Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste duşmanii mei cunoscuţi….(se spune numele) şi necunoscuţi şi iîdreaptă-i cu gânduri bune spre mine şi spre toţi ai casei mele.
Tu Doamne, doreşti ca omul să trăiască în unire şi dragoste pe pământ.
Fă-i şi pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, ma desconsideră, să cunoască milostivirea Ta şi luminează-le Tu , Doamne, inima lor şi fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată şi ne iartă nouă greşelile, precum iertăm celor ce ne greşesc noua. AMIN!"
Sursa: P.S. Daniil Stoenescu, Ieromonah Arsenie Boca, Părintele Arsenie – Omul îmbrăcat în haină de in şi îngerul cu cădelniţă de aur.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Februarie 17, 2019, 01:19:49 p.m.
Rostește-o de mâine! Părintele Argatu și rugăciunea celor 3 dimineți, care îndeplinește orice dorință

https://a1.ro/news/parintele-argatu-si-rugaciunea-celor-3-dimineti-id843128.html?utm_source=antena3.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Caseta%20Final%20Articol

(https://img.digitalag.ro/?u=https%3A%2F%2Fa1.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2019%2F2%2F16%2F843128%2F1550345376715b0d07.jpg&w=800)

Ritualul celor 3 dimineți, dacă este urmat cu sufletul curat, este de mare ajutor în orice situație grea. Are o putere deosebită și îndeplinește dorințele, purificând totodată sufletul celor ce îl fac. Rugăciunile se urmează 3 dimineți la rând, având nevoie doar de o lumânare aprinsă.


Rugăciunea de bază ( aceasta se citește în fiecare dimineață)

”Din somn sculându-mă, mulțumescu-Ți Ție, Preasfântă Treime, că pentru multa bunătatea Ta și pentru îndelunga-răbdare a Ta, nu Te-ai mâniat pe mine leneșul și păcătosul, nici nu m-ai pierdut cu fărădelegile mele, ci ai făcut iubire de oameni după obicei.

Și în deznădajduire zăcând eu, m-ai ridicat, ca să slăvesc puterea Ta. Luminează-mi acum ochii gândului, deschide-mi gura că să învăț cuvintele Tale, să înțeleg poruncile Tale, să fac voia Ta, să-Ți cânt în mărturisirea inimii și să laud preasfânt numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.”

Urmează Rugăciunea primei dimineți – Se rostește după rugăciunea de bază!

”Sculându-ne din somn, cădem către Tine, Bunule, și cântare îngerească strigăm Ție, Puternice: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeule; pentru rugăciunile îngerilor Tăi, miluiește-ne pe noi.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.Rugăciunea celei de-a doua dimineți – Se rostește după rugăciunea de bază!

”Din pat și din somn m-ai ridicat, Doamne; mintea mea o luminează, inima și buzele mele le deschide, ca să Te laud pe Tine, Preasfântă Treime: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeule; pentru rugăciunile tuturor sfinților Tăi, miluiește-ne pe noi.

Și acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.”
Rugăciunea celei de-a treia dimineți – Se rostește după rugăciunea de bază!

”Fără de veste Judecătorul va veni și faptele fiecăruia se vor descoperi, ci cu frică să strigăm în miezul nopții: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeule; pentru Născătoarea de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.Și acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin."


Sursa: secretele.com

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iunie 13, 2019, 06:52:05 p.m.
Rugăciunea celui care nu-și găsește rostul în lumea aceasta, către Sfântul Efrem cel Nou:

(http://ortodoxia.rol.ro/stiri/wp-content/uploads/2019/06/maxresdefault-5-678x381.jpg)

Sfinte Părinte Efrem, amărăciunea în care mă aflu mi-a fost călăuză spre tine. Am auzit că vii grabnic în ajutorul celor care nu și-au aflat niciun rost pe pământ și de aceea te rog ia aminte și la mine, chiar dacă n-am niciun bob de credință. Am obosit să tot văd cum voia omului aduce atâtea urâciuni pe pământ și de aceea mi-am zis că, de fapt, Dumnezeu nici nu există. Cumplit este acest gând, dar mai cumplită este o lume fără Dumnezeu, în care totul alunecă spre moarte și nimicnicie. Este cu neputință ca moartea să fie sfârșitul a toate, pentru că, în adâncul lui, omul nu-și dorește niciodată să moară, ci să fie veșnic.

M-am uimit mult aflând că tu ești viu, chiar dacă ai trăit acum cinci veacuri, însă minunile tale adeveresc că n-ai murit. Dacă tu ai biruit moartea, cu toate că ai fost ucis mișelește, înseamnă că până acum nu încetezi să-ți împlinești menirea pe care ți-a rânduit-o Domnul. Așadar, ai găsit o cale de a afla cu adevărat cine ești și care este rostul tău în lume. Tocmai de aceea, te rog, grăiește inimii mele și lămurește-mi gândurile și întrebările cele mai tainice. Ajută-mă și pe mine să pricep că fiecare om ‒ asemenea ție și mie ‒ a fost zidit printr-un anume cuvânt al Sfintei Treimi, iar taina care s-a săvârșit la aducerea noastră în ființă este pecetluită cu darurile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pe fiecare.

Fii și mie prieten și sfătuitor, Sfinte Efrem, înțelepțindu-mă să pot pricepe nu numai că Dumnezeu nu are pe nimeni, niciodată, de pierdut, ci și că poate să deschidă fiecăruia o cale spre El. Amin.

http://ortodoxia.rol.ro/stiri/2019/06/13/rugaciunea-celui-care-nu-si-gaseste-rostul-in-lumea-aceasta-catre-sfantul-efrem-cel-nou/?fbclid=IwAR0B7et0KaiWvmdgDeiedQJJIPpj2CgEunz1mA9J-6krSrrFCOBzBiVNDIQ

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iunie 13, 2019, 06:53:18 p.m.
Rugăciuni puternice pentru găsirea unui loc de muncă

(http://ortodoxia.rol.ro/stiri/wp-content/uploads/2019/06/carte-rugaciune-citeste-600x400-600x381.jpg)

Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă

Părinte Sfinte, Care de toţi porţi grijă şi eşti scăpare celor din nevoi, Te rog, vino degrabă în ajutorul meu, care doresc să îmi găsesc un loc de muncă, de pe urma căruia să-mi întreţin viaţa proprie şi a familiei mele.

Doamne, ştii necazurile şi lipsurile care mă împresoară. Fie-Ţi milă de mine şi trimite-mi degrab ajutorul Tău. Îndrumă-mă spre locuri potrivite şi spre oameni de nădejde. Milostive, Doamne, Cel ce îndreptezi paşii omului în această viaţă, caută cu iubire Părinteasca spre mine, care-Ţi cer ajutorul Tău, şi binecuvintează-mi cu har buna mea voire. În îndeplinirea voinţei mele de a-mi găsi un loc stabil de muncă, te rog cu stăruinţă, Doamne, trimite-mi înger luminat, care să mă povăţuiască spre oameni de nădejde şi spre tot lucrul bun, să mă izbăvească de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de oamenii răi şi vicleni, de orice întâmplare rea. Ca împlinindu-mi-se cu binecuvântarea Ta, Doamne, cererea mea, şi având de la Tine dar de sănătate, de putere de muncă şi de bună sporire, să-mi împlinesc temeinic munca mea, preamărind puterea şi mila Ta.

Că Tu eşti Chivernisitorul vieţii noastre şi Cel ce toate le rânduieşti spre folosul nostru şi Ţie-Ţi mulţumim, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

Rugăciune la începerea lucrului

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule Unule-Născut al Tatălui celui fără de început, Tu eşti cel ce prin gura proorocului Tău David ai zis: ieşi-va omul la lucrul şi la lucrarea sa până seara. Tu ai zis şi prin gura fericitului Pavel Apostolul: cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce. Şi iarăşi Tu ai zis cu preacurată gura Ta: fără de Mine nu puteţi face nimic.

Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul şi din toată inima dumnezeieştile Tale cuvinte şi cu umilinţă alerg la bunătatea Ta: ajută-mi mie, păcătosului, cu darul Tău, să săvârşesc lucrul ce încep acum: în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Rugăciune după sfârşitul lucrului

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea şi îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă şi neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică şi cu cutremur, aduc Ţie mulţumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slăvesc şi Te laud şi Te cânt ca pe un Domn, Stăpân şi Făcător de bine,- şi iarăşi căzând înaintea Ta, îţi mulţumesc şi cu smerenie mă rog nemăsuratei şi negrăitei Tale milostiviri, ca şi de acum înainte să-mi dăruieşti faceri de bine, ca să sporesc în dragostea faţă de Tine şi de aproapele meu. Izbăveşte-mă de tot răul şi necazul. Dăruieşte-mi linişte. Şi mă învredniceşte în toate zilele vieţii mele totdeauna mulţumire să-Ţi aduc şi să grăiesc şi să cânt cele preabune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.


PSALMI PENTRU LUCRU: 2, 38, 39, 46, 48, 51, 52, 57, 60, 64, 74, 81, 83, 100, 101, 103, 129, 137, 140,144

Psalmul 38 – Pentru ca oamenii ce sunt părăsiți și abătuți să găsească de lucru, ca să înceteze a se mai necăji.


Psalmul 144 – Pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze lucrul oamenilor, ca să fie bine primit de către Dansul.


Psalmul 57 – Pentru ca lucrurile să se așeze pe o cale folositoare celor ce lucrează cu intenție bună, ca Dumnezeu să împiedice orice acțiune îndărătnica a diavolilor sau a oamenilor necinstiți.


Psalmul 129 – Pentru ca Dumnezeu să dăruiască neînfricare și nădejde celor ce încep o slujbă nouă și nu o cunosc bine încă, ca sa nu afle mari greutăți în lucrul lor.


Psalmul 144 – Pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze lucrul oamenilor, ca să fie bine primit de către Dansul.


http://ortodoxia.rol.ro/stiri/2019/06/12/rugaciuni-puternice-pentru-gasirea-unui-loc-de-munca/?fbclid=IwAR0Kc4ogEw3gVr6L4Z5KfeZdB6CPPYYXH8DXjYhyJLcTyeE48CSsmeG-Jr4

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Octombrie 13, 2019, 07:32:40 p.m.
Cea mai puternică rugăciune împotriva farmecelor, care se spune sâmbăta! Rostește rugăciunea asta timp de 11 sâmbete la rând ca să alungi vrăjile, farmece și toate făcăturile!

http://ortodoxia.rol.ro/stiri/2019/08/23/cea-mai-puternica-rugaciune-impotriva-farmecelor-care-se-spune-sambata-rosteste-rugaciunea-asta-timp-de-11-sambete-la-rand-ca-sa-alungi-vrajile-farmece-si-toate-facaturile

(http://ortodoxia.rol.ro/stiri/wp-content/uploads/2018/10/femeie-ruga-b-678x381.jpg)

Dacă crezi că cineva îți vrea răul și lucrează cu farmece asupra ta, atunci nu te duce și tu la vrăjitoare! Biserica nu este de acord cu mersul la vrăjitoare. Împotriva farmecelor există cea mai puternică rugăciune.

Această rugăciune pentru alungarea farmecelor, care se spune sâmbăta, este foarte puternică. Este un ritual menit să alunge vrăjile, farmece și toate făcăturile de la persoana care se roagă.

Rugăciunea pentru alungarea farmecelor se spune sâmbăta dimineața, după ce se merge la biserică. Este un ritual care se derulează timp de 11 sâmbete la rând. În acest răstimp, se fac pomeni și se stropesc locuința, anexele și curtea cu agheazmă. De fiecare dată, înainte de a începe rugăciunea pentru alungarea farmecelor, se aprind câte trei lumânări.

=============

Rugăciunea pentru alungarea farmecelor:

„Prea Sfântă Treime, care eşti în cer şi pe pământ şi le vezi pe toate, mă rog ție. Eu nu am tihnă și odihnă în casa mea. Pizmaşii mei s-au sculat cu multă răutate asupra casei mele. Tu, Putere Dumnezeiască, să iei farmecele şi urâtul din casa noastră, din faţa soţului meu şi din darul nostru. Prea Sfântă Treime, ia vraja din casa noastră şi din sporul nostru. Curăță-ne sălaşul, curtea, grădina, plantele și animalele din casa și din curtea noastră. Și ajută-ne să ne găsim cu toți liniștea.

Doamne, izbăvește-ne

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, din multă iubire de oameni pentru mântuirea neamului omenesc Te-ai pogorât din cer şi ai binevoit a Te întrupa din Sfânta de Dumnezeu Născătoare Maria. Și ai pătimit răstignire pe cruce şi ai înviat a treia zi din morţi, spunându-ne a crede în Tine şi a păzi poruncile Tale. Ca să dobândim viaţa de veci şi drept semn al credinţei ai dat putere adevăraţilor credincioşi a călca peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea diavolului vrăjmaş, fară a-i vătăma întru nimic pe ei, primeşte umila noastră rugăciune, căci, precum femeia păcătoasă şi vameşul, ne închinăm înaintea Ta. Și, mărturisindu-Te cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, Te rugăm, vino degrabă în ajutorul nostru cu puterea şi de viaţă făcătoare Cruce. Goneşte vraja şi urâtul din casa noastră şi din sporul meu, din tot locul meu şi al familiei mele. De aceea, ne rugăm Ţie din adâncul sufletului, ca să-i ierţi pe toţi, Doamne, pe cei ce au făcut rău, căci nu au ştiut ce fac. Și îndreaptă-i pe calea pocăinţei spre mântuirea sufletelor. Amin!”

=============
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Decembrie 07, 2019, 06:16:02 p.m.
Rugăciunea către Sfântul MINA care îţi aduce înapoi TOT ce ai pierdut

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/rugaciunea-catre-sfantul-mina-care-isi-aduce-inapoi-tot-ce-ai-pierdut-248454.html

(https://www.b1.ro/thumbs/landscape_big/2018/11/11/rugaciunea-catre-sfantul-mina-care-isi-aduce-inapoi-tot-ce-ai-pierdut-315680.jpg)

Sfântul Mare Mucenic Mina, sărbătorit duminică, este protectorul casei și al celor păgubiți. Iar pelerinii care merg să se roage la sfintele sale moaște rostesc această rugăciune și primesc ajutorul dorit. Spune și tu această Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Mina!Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Mina:

„Preasfinte și întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor cu lacrimi fierbinți ma rog ție.

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu! Mă rog ție, Sfinte Mina, grăbește-te a mă ajuta cu neincetatele și sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine sa alerg la ajutorul tau,  să cred ca la orice facere de bine esti gata ajutător și grabnic folositor. Și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg către tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenic Mina, ca să te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine păgubașul și scârbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri.

Roagă-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 10, 2020, 05:49:18 p.m.
Rugăciunea care te ajută să îți găsești sufletul pereche. Să ții cont de un singur lucru dacă vrei să ți se împlinească dorința!

http://rugati-va-neincetat.ro/2018/05/25/rugaciunea-care-te-ajuta-sa-iti-gasesti-sufletul-pereche-sa-tii-cont-de-un-singur-lucru-daca-vrei-sa-ti-se-implineasca-dorinta/

(http://rugati-va-neincetat.ro/wp-content/uploads/2018/05/rugaciune.jpeg)

Din ce în ce mai multe persoane spun că nu-ți găsesc sufletul pereche.

Pentru ca alegerea să fie ușoară, sfinții părinți ne îndeamnă să căutăm un bărbat, respectiv o femeie care să respecte valorile credinței, care să știe să iubească, să dăruiască și să prețuiască familia, să ierte, să fie chibzuit și darnic. De mare ajutor în găsirea acestei persoane este următoarea rugăciune.

Totodată, pentru a vi se împlini această dorință, trebuie să vă spovediți cât mai des și să vă împărtășiți!

Rugăciune pentru căsătorie (gasirea partenerului)

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutati mai întâi Împărătia lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă”, dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii. În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia.

 Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns, și nu este nimeni care să îmi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care să se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale. Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Fereste-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă înșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea și slăbiciunea minții mele.

 Izbăvește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă. Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine îmi pun nădejdea. Ajută-mă, Doamne, să iubesc Biserica, să stărui în rugăciune și să am râvnă pentru împlinirea poruncilor Tale. Să mă spovedesc ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină faptă. Dăruiește-mi ca primind dezlegare de păcate să-mi îndrept viața după cum Îți este bineplăcut Ție. Fă să-mi fie mie familia cale de mântuire, cale de bucurie. Să nu caut împlinirea cea înșelătoare cu care mă ademenește această lume, ci să caut dragostea pe care ai binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii. Să îmi fie familia prilej pentru a-Ți mulțumi în fiecare zi. Și la vreme potrivită, dăruiește-mi, Doamne, copii credincioși și sănătoși, care să ducă o viață curată și sfântă.

 Rugători aduc pentru mine pe toți sfinții, pe mai marii cetelor îngerești, pe Înaintemergătorul Tău, pe înțeleptii Apostoli, și împreună cu aceștia pe Preacinstita și Preacurata Maica Ta, ale căror rugăciuni primește-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu și pentru mântuirea mea. Că Tu Însuți ești, Bunule, sfințirea și luminarea sufletelor noastre și Ție după cuviință, ca unui Dumnezeu și Stăpân, toți slavă Îți înălțăm, în toate zilele. Amin."

***
Rugaciune pentru gasirea sufletului pereche

”Doamne Dumnezeule, Te rog pe Tine şi pe îngerii iubirii să mă ajutaţi să am o relaţie minunată de dragoste cu sufletul meu pereche. Vă rog să mă îndrumaţi să-mi găsesc sufletul pereche, să mă ajutaţi să-l întâlnesc şi să ne bucurăm unul de altul cât mai curând. Vă cer ajutorul pentru a crea condiţiile să pot avea această minunată relaţie sufletească chiar acum. Vă rog să mă ajutaţi să-mi vindec orice blocaje mentale, trupeşti sau emoţionale, care m-ar face să mă tem de iubirea cea mare. Vă rog să mă ajutaţi să aud şi să urmez îndrumările divine ce-mi vor permite să găsesc şi să mă bucur de această relaţie sufletească. Ştiu că sufletul meu pereche mă caută cu aceeaşi ardoare cu care şi eu îl caut pe el. Amândoi vă rugăm să ne ajutaţi să ne întâlnim, să ne cunoaştem şi să acceptăm binecuvântările marii iubiri. Mulţumesc.”

Surse: crestinism.net; rugaciunipentrusuflet.com; Foto: Doxologia.ro

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 10, 2020, 05:53:29 p.m.
Rugaciune pentru nasterea de prunci

https://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/rugaciune-pentru-nasterea-prunci-88686.html

(https://str.crestin-ortodox.ro/foto/887/88686_rugaciune-pentru-nastere.jpg)

Rugaciunea sotilor care nu au copii

"Binecuvantat esti Tu, Dumnezeul parintilor nostri, si binecuvantat este numele Tau cel sfant si slavit intru toti vecii! Sa Te binecuvanteze pe Tine cerurile si toate fapturile Tale! Tu ai facut pe Adam si Tu ai facut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor si sprijin, si din ei s-a nascut neamul omenesc. Tu ai zis: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui". Si acum, Doamne, nu placerea o caut, luand pe femeia mea, ci o fac cu inima curata. Binevoieste de a avea mila de ea si de mine si a ne duce impreuna pana la batranete!", s-a rugat Tie Tobie, iar Tu i-ai umplut casa de binecuvantare si i-ai daruit copii ca raspuns la cererile sale.

Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care nu au urmasi.

Chiar daca nu avem credinta dreptilor, care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta cea nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi intareste-ne ca sa ii crestem pe ei cu dragoste si intelepciune in dreapta credinta, spre slava Numelui Tau si a Sfintei Tale Biserici.  Amin !"

================

Rugăciune la Maica Domnului, pentru ajutor la naştere şi pentru sănătatea pruncilor care se nasc


https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-pentru-ajutor-nastere-pentru-sanatatea-pruncilor-ce-se-nasc-catre-preasfanta

"Preamilostivă Doamnă, Împărăteasă de Dumnezeu Născătoare! Primeşte smerita noastră rugăciune şi nu ne lepăda pe noi, ocrotirea şi scăparea noastră, şi nu te îngreţoşa de noi, nevrednicii, ci ca o milostivă nu înceta a te ruga Celui născut din tine să ne dăruiască iertarea multelor noastre greșeli şi să ne mântuiască cu judecăţile pe care le ştie.

Miluieşte-ne pe noi, Stăpână, miluieşte-ne pe noi, că nu este nouă mântuire din faptele noastre. Pentru aceasta, cu credinţă strigăm ţie: miluieşte-i pe robii tăi şi inima noastră stearpă arat-o roditoare de fapte bune. Caută spre noi, nevrednicii, că tu eşti nădejdea şi acoperământul nostru, viaţa şi lumina inimii noastre; ca ceea ce ai născut din pântecele tău Lumina cea Neînserată, luminează, Curată, sufletul nostru, şi depărtează de la inima noastră tot întunericul. Dăruieşte-ne umilinţă, pocăinţă şi zdrobire de inimă, învredniceşte-ne să facem în toate zilele vieţii noastre voia Fiului tău şi Dumnezeului nostru şi să plăcem în toate înaintea Lui.

O, Maica lui Dumnezeu! Nu înceta a te ruga Celui Care S-a născut din tine, pentru toţi cei care aleargă cu credinţă la sfântă icoana ta, şi dă-le lor grabnică ajutorare şi mângâiere în necazuri şi în nevoi şi în pătimiri, izbăveşte-i pe ei de clevetirea şi răutatea oamenilor, de vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi şi de toată nevoia şi întristarea. Mântuieşte patria noastră, oraşul acesta şi toate oraşele şi ţinuturile de toate nevoile şi necazurile, milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru, abate toată mânia Lui cea pornită asupra noastră şi ne izbăveşte pe noi de cuvenita şi dreapta Lui ameninţare.

De Dumnezeu iubitoare Stăpână, podoaba îngerilor, slava Mucenicilor şi bucuria tuturor Sfinţilor! Roagă-L dimpreună cu noi pe Domnul ca să ne învrednicească a sfârşi alergarea vieţii noastre în pocăinţă, iar în ceasul morţii, Preasfântă Fecioară, izbăveşte-ne de stăpânirea drăcească şi de cumplitele întrebări şi de vămile cele amare şi de focul cel veşnic, ca să ne învrednicim de slăvita Împărăţie Dumnezeiască, mărindu-te pe tine şi slăvindu-L pe Cel întrupat din tine, Hristos Dumnezeu, Căruia Se cuvine slava dimpreună cu Tatăl şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin."

======================

Rugăciune pentru dobândirea de prunci, către Sfântul Efrem cel Nou

https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-pentru-dobandirea-de-prunci-buni-catre-sfantul-efrem-cel-nou

"Te-ai înveşmântat în sângele mucenicesc, dumnezeiescule Părinte Efrem, Hristos Domnul ţesându-ţi haină nepieritoare, urzită dintru Învierea Sa din morţi. Înnoieşte firea omenească prin revărsarea sfintelor tale rugăciuni, Preacuvioase, iar întru lumina îmbrăţişării tale sfinte învredniceşte-ne şi pe noi a dobândi de la Dumnezeu darul naşterii de prunci. Nu ai încetat până azi să săvârşeşti lucruri peste fire, iar toţi care aud vestirea minunilor tale, îşi întăresc nădejdea întru grabnica ta mijlocire. Urcuş de taină se fac minunile tale, Sfinte Efrem, izvodindu-le pe acestea precum nişte trepte trebuincioase sporirii noastre în credinţă.

Proslăveşte-te, Cuvioase, mijlocindu-ne şi nouă darul naşterii de prunci buni, căci am aflat că toţi cei care au dobândit copii prin mijlocirea ta, au vestit tuturor grabnicul tău ajutor. Credem cu adevărat că înainte de a veni în lume pruncii pe care tu i-ai dăruit părinţilor, prin Duhul Sfânt ai cunoscut că le vei fi ocrotitor acestora în toată vremea vieţuirii pământeşti. Întru neţărmurita ta bunătate şi milă, nu ne trece nici pe noi cu vederea şi umple vieţile noastre de bucurie, dăruindu-ne om nou care să vină în această lume în sânul familiei noastre. Plineşte, Cuvioase Efrem, cererea fierbinte ce ţi-o facem şi primeşte lacrimile noastre puţine, iar la vremea rânduită învredniceşte familia noastră să aducă roadă întru care să Se preamărească Dumnezeu, Cel Căruia I se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, acum şi pururea și în vecii vecilor. Amin."

================

Sfinţii gravidelor: cui trebuie să se roage femeile care vor copii şi ce trebuie să spună. Ziua din septembrie în care „se dezleagă“ pântecele sterpe

Citeste mai mult: https://adevarul.ro/locale/calarasi/sfintii-gravidelor-cui-trebuie-roage-femeile-vor-copii-rugaciuni-trebuie-spuna-ziua-septembrie-se-dezleaga-pantecele-sterpe-1_554d269ccfbe376e35feb7ef/index.htmlTitlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 10, 2020, 05:56:47 p.m.
Cea mai puternica rugaciune ca sa atragi banii! Citeste-o in fiecare zi si vei vedea efectele

https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/job-bani-cariera/cea-mai-puternica-rugaciune-ca-sa-atragi-banii-citeste-o-in-fiecare-zi-si-vei-vedea-efectele/

"Vin din lumina si abundenta lui Dumnezeu. Am aceeasi inima precum Dumnezeu.
Am la dispozitie abundenta nelimitata, de vreme ce Dumnezeu este sursa mea de lumina si abundenta.
Am decis ca tot ceea ce gandesc si toata energia pe care o transmit vor atrage abundenta nelimitata in orice aspect al vietii mele.
Am decis ca nu trebuie sa cer nimic pentru ca sunt inconjurat de abundenta. Pentru ca provin din aceeasi lumina cu cea a lui Dumnezeu, sunt capabil sa creez aceeasi abundenta pe care El ne-a dat-o. Amin."

===========

Rugaciune puternica pentru bani si prosperitate

"Iti sunt recunoscator pentru prosperitate! Iti sunt recunoscator pentru bogatie! Increderea mea in Tine, Dumnezeul meu, este absoluta! Sunt coplesit de banii si darurile Tale! Iti multumesc din inima pentru tot! Amin!

 

Sursa: spirtualposts.com

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 16, 2020, 05:51:24 p.m.
Rugăciune către Maica Domnului. Te scapă de necazuri și te ajută să ai un an mai bun

Rugăciune către Maica Domnului. Este considerată una dintre cele mai puternice rugăciuni făcătoare de minuni.

https://www.wowbiz.ro/rugaciune-catre-maica-domnului-te-scapa-de-necazuri-si-te-ajuta-sa-ai-un-an-mai-bun-20060546

Rugăciunea către Maica Domnului te scapă de necazuri și te ajută să ai un an excelent pe toate planurile. Se spune despre rugăciunea către Maica Domnului că este una dintre cele mai puternice rugăciuni făcătoare de minuni. 

Rugăciune către Maica Domnului. Te scapă de necazuri și te ajută să ai un an mai bun

"O, Mamă prea iubită şi Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci "nodurile" ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ţi mâinile milostive spre mine. Îţi încredinţez astăzi acest "nod" (numim necazul) şi toate consecinţele negative. Îţi dau acest "nod" care mă chinuie, mă face nefericit şi mă împiedică să mă unesc cu tine şi cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Cred cu tărie că poţi să desfaci acest „nod" pentru că Domnul Isus îţi dă întreaga putere. Tu eşti Mama mea, ştiu că vei face aceasta pentru că mă iubeşti cu însuşi iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci "nodurile" vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

O, Mamă prea iubită, izvorul tuturor harurilor, inima mi se îndreaptă azi către tine. Recunosc că sunt păcătos şi am nevoie de ajutorul tău. Încredintez în mâinile tale acest "nod" şi te rog să mă ierţi că am neglijat adeseori harurile pe care tu le obţii pentru mine. Maica Domnului, care desfaci "nodurile" vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

Preasfânta mea Mijlocitoare, Împărăteasa cerului, Tu ale cărei mâini primesc şi împart toate bogăţiile Cereşti. Depun în mâinile tale acest "nod" al vieţii mele. Îi cer iertare Părintelui Veşnic pentru greşelile mele ca Tu să poţi desface acest "nod" pentru a-mi uşura viaţa. Maica Domnului, care desfaci "nodurile" vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi multumesc, Măicuţa mea preaiubită!"

Rugăciune către Maica Domnului

"Maică Sfântă Preaiubită, care îi primeşti pe toti cei care te caută, îndură-te de mine. Depun în mâinile tale acest "nod" greu. El îmi alungă pacea, imi paralizează sufletul, mă impiedică să merg către Domnul meu, şi să-mi pun viaţa în slujba Lui. Desfă, te rog, acest "nod" din viaţa mea, o, Măicuţă Bună. Cere de la Fiul Tău iubit, vindecarea credinţei mele paralizate, care se lasă doborâtă. Mergi alături de mine, să încetez să mă tot plâng, să învăţ, să mulţumesc în fiecare clipă şi să surâd încrezator în puterea ta. Maica Domnului, care desfaci "nodurile" vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

Mamă care desfaci "nodurile". Blândă, generoasă şi plină de iubire, mă îndrept către tine pentru a încredinţa încă o dată, în mâinile tale, acest nod. Îţi cer înţelepciunea lui Dumnezeu, ca să acţionez în lumina Spiritului Sfânt, pentru a deznoda toate aceste dificultăţi. Eliberează-mă de amărăciunea, de mânia şi de ura cauzate de acest "nod" în sufletul meu. Dă-mi blândeţea ta, ca să învăţ să meditez totul în tăcere în inima mea. Spiritul lui Dumnezeu să vină asupra mea pentru a trăi o viaţă nouă. Maica Domnului, care desfaci "nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preiubită!

Regina şi Mama Îndurării, îţi predau acest "nod" al vieţii mele. Şi te rog să-mi dai o inimă care să ştie să fie răbdătoare, în timp ce Tu desfaci acest "nod" greu al vieţii mele. Învaţă-mă să perseverez în ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, să mă spovedesc, să mă împărtăşesc şi rămâi mereu cu mine. Pregăteşte-mi inima pentru a sărbători cu îngerii Harul pe care tu eşti pe cale să mi-l obţii. Distruge capcanele care au provocat aceste "noduri" în viaţa mea. Îţi dau inima şi tot ce-mi aparţine: casa, familia, bunurile exterioare şi interioare, să-ţi aparţină pentru totdeauna. Să ştergi cu milostivirea ta lacrimile din ochii mei, şi să mă primeşti în braţele tale. Învăluieşte-mă în mantia ta de iubire, păstrează-mă sub ocrotirea ta. Te rog să-mi desfaci acest "nod" pentru totdeauna... Sper în tine Maica Domnului, care desfaci "nodurile" vieţii mele, roagă-te pentru mine!

Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preiubită! Amin", este rugăciune către Maica Domnului.
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Ianuarie 20, 2020, 04:52:00 p.m.
Agenția de știri Basilica

https://www.facebook.com/basilica.ro/

Vă încurajăm să citiți psalmii recomandați de Sf. Arsenie Capadocianul atunci când vă simțiți întristați.


(https://scontent.fias1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/83696107_2453826781508854_165967406152286208_o.jpg?_nc_cat=1&_nc_ohc=QcN1YXRV1PwAX-YY3SJ&_nc_ht=scontent.fias1-1.fna&_nc_tp=1002&oh=76941f3b97ad1ddfa4c0781ad8ee47cc&oe=5E9A0B6E)
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Februarie 24, 2020, 12:54:38 p.m.
3 rugăciuni extrem de puternice, scurte, pe care să le spui pentru vindecare de orice fel de boală, pentru îndepărtarea tuturor relelor, linişte şi ajutor mare în viaţă!

https://ortodoxia.me/9811-2/

(https://ortodoxia.me/wp-content/uploads/2017/05/rugaciune-pentru-copilul-tau.jpg)

3 rugăciuni extrem de puternice, scurte, pe care să le spui pentru vindecare de orice fel de boală, pentru îndepărtarea tuturor relelor, linişte şi ajutor mare în viaţă!

Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, înaintea icoanei sale „Tămăduitoarea”

Primeşte, Preabinecuvântată şi Preaputernică Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, aceste rugăciuni, pe care le aducem ţie acum cu lacrimi noi, nevrednicii robii tăi, ce înălţăm cu umilinţă cântare înaintea icoanei tale celei de tămăduiri purtătoare ca uneia ce eşti aici de faţă şi iei aminte la ruga noastră: că cererile le împlineşti, necazurile le uşurezi, celor bolnavi sănătate le dăruieşti, pe slăbănogi şi neputincioşi îi tămăduieşti, din îndrăciţi dracii izgoneşti, pe cei năpăstuiţi din necazuri îi izbăveşti, pe leproşi îi curăţeşti şi pe prunci îi miluieşti; încă, Doamnă Stăpână, din legături şi din temniţe slobozeşti şi patimile cele de multe feluri le vindeci, că toate sunt cu putinţă mijlocirii tale pe lângă Fiul Tău, Hristos Dumnezeul nostru.

O, Maică Prealăudată, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu! Nu înceta rugându-te pentru noi nevrednicii robii tăi, care te slăvim şi te cinstim şi ne închinăm cu umilinţă preacuratului tău chip, având nădejde neclintită şi credinţă neîndoită în tine, Pururea Fecioară, Preaslăvită şi Neprihănită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

***
Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!

***

Rugăciune de mulţumire pentru însănătoşire

De binefacerile Tale ca un rob nevrednic învred¬nicindu-mă, mulţumire Îţi aduc Ţie, Dumnezeule al îndurărilor şi a toată milostivirea, că nu ai trecut cu vederea cererile mele, ci mi-ai arătat iubirea Ta de oameni. Grele au fost încercările prin care am trecut, şi teama m-a cuprins că nu voi şti să le stau împotrivă. Ştiam că neputinţa mea este mare, dar m-ai făcut să simt că mai mare este dragostea Ta faţă de tot omul care Te cheamă în ajutor. Preadulce Iisuse, aşa cum ai împlinit cererile mele, aşa întăreşte-mă să plinesc şi eu poruncile Tale cele sfinte. Precum nu ai şovăit a tămădui trupul meu, aşa nu şovăi a curăţi şi sufletul meu de toată întinăciunea. Căci ce folos voi avea dacă trupul va avea sănătate, dar sufletul va fi cuprins de boală? Sau ce folos voi avea dacă până la sfârşitul vieţii pământeşti trupul meu nu va cunoaşte boala, dacă după Înviere va fi pradă durerilor? O, să nu-mi pun nădejdea în sănătatea trupului, ca să nu fiu ruşinat. Căci cine se laudă cu sănătatea poate fi smerit de Dumnezeu prin amară suferinţă. Iar mie să nu-mi fie a mă lăuda decât în numele Tău, Doamne, Dumnezeul meu. Îndrăznesc să Te rog, Preabunule Doamne, ca ori de câte ori furtuna încercărilor se va abate asupra sufletului meu, să mă ajuţi aşa cum m-ai ajutat şi de data aceasta. Pentru că în afară de Tine nu pot afla izbăvire. Mulţumindu-Ţi iară şi iară pentru facerile Tale de bine, pentru cele arătate şi cele ascunse, Te rog ocroteşte cu harul Tău pe tot poporul binecredincios, pe toţi cei ce iubesc Biserica Ta şi defăimează învăţăturile pierzătoare de suflet, ca să Te lăudăm şi să Te slăvim în vecii vecilor. Amin.

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Martie 21, 2020, 10:52:52 a.m.
Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus, transmisă preoților de Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a transmis miercuri, 11 martie 2020, către toți preoții, o rugăciune de rostit în contextul răspândirii coronavirusului. Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus a fost transmisă preoților din România, pentru a o rosti în biserici.

Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii se va citi, conform reprezentanților Patriarhiei Române, înainte de Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță.

Preotul citește această rugăciune, pe solee, cu fața spre răsărit:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.


https://www.tion.ro/sanatate/rugaciune-speciala-pentru-incetarea-epidemiei-de-coronavirus-transmisa-preotilor-de-patriarhul-daniel-1007995/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Aprilie 12, 2020, 07:02:27 p.m.
Căsătoria, loc de întâlnire cu Dumnezeu

https://doxologia.ro/familie/terapie-pentru-suflet/casatoria-loc-de-intalnire-cu-dumnezeu

Cum pregătim copilul de 2-3 ani pentru venirea pe lume a frățiorului

https://doxologia.ro/cresterea-copiilor/cum-pregatim-copilul-de-2-3-ani-pentru-venirea-pe-lume-fratiorului

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Aprilie 16, 2020, 05:10:05 a.m.
BOR a publicat NOUL acord cu MAI de PAȘTI 2020

https://www.dcnews.ro/bor-a-publicat-noul-acord-cu-mai-de-pasti-2020_742973.html

Video: Marcel Vela anunțand noul acord cu BOR

https://saccsiv.wordpress.com/2020/04/15/video-marcel-vela-anuntand-noul-acord-cu-bor/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Aprilie 17, 2020, 12:59:43 p.m.
VIDEO Patimile lui Hristos, filmul INTEGRAL subtitrat în română. Regia: Mel Gibson. Maia Morgenstern în rolul Maicii Domnului

https://www.activenews.ro/cultura/VIDEO-Patimile-lui-Hristos-filmul-INTEGRAL-subtitrat-in-romana.-Regia-Mel-Gibson.-Maia-Morgenstern-in-rolul-Maicii-Domnului-106140

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Aprilie 28, 2020, 06:48:05 a.m.
Povestea fotografiei din Bucureşti, desemnată imaginea săptămânii în „The Guardian“

(https://www.antena3.ro/thumbs/big3/2020/04/27/fotografie-bucuresti-inviere-voluntari-imaginea-saptamanii-the-guardian-658804.jpg)

https://www.antena3.ro/actualitate/religie/fotografie-bucuresti-inviere-voluntari-imaginea-saptamanii-the-guardian-568300.html
Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 03, 2020, 06:02:42 a.m.
Echipament de protecție în valoare de 41.000 lei pentru 300 de medici de familie din Arhiepiscopia Iașilor

https://basilica.ro/echipament-de-protectie-in-valoare-de-41-000-lei-pentru-300-de-medici-de-familie-din-arhiepiscopia-iasilor/

Turul virtual al mănăstirilor din Muntele Athos este disponibil online

https://basilica.ro/turul-virtual-al-manastirilor-din-muntele-athos-este-disponibil-online/

http://mountathos360.com/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 06, 2020, 06:55:18 a.m.
Conferințele Părintelui Constantin Necula pe Spotify

https://basilica.ro/conferintele-parintelui-constantin-necula-pe-spotify/

O instituție educațională nouă și unică în București: Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române

https://basilica.ro/gradinita-buna-vestire-a-patriarhiei-romane/

„Dăruiește o tabletă pentru o șansă la educație!”. Campanie iniţiată de Arhiepiscopia Clujului

https://basilica.ro/daruieste-o-tableta-pentru-o-sansa-la-educatie-campanie-initiata-de-arhiepiscopia-clujului/

DONEAZĂ și tu! Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a lansat platforma de sprijin umanitar ajutamimpreuna.ro

https://basilica.ro/doneaza-si-tu-arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-a-lansat-platforma-de-sprijin-umanitar-ajutamimpreuna-ro/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 10, 2020, 06:38:36 a.m.
Au fost puse in dezbatere propunerile de relaxare. Cum ar putea functiona bisericile: printre altele, LINGURITE DE UNICA FOLOSINTA

https://saccsiv.wordpress.com/2020/05/09/au-fost-puse-in-dezbatere-propunerile-de-relaxare-cum-ar-putea-functiona-bisericile-printre-altele-lingurite-de-unica-folosinta/

Recomandările INSP după încetarea stării de urgenţă: Slujbele, oficiate în aer liber | Declaraţie Vasile Bănescu

https://basilica.ro/recomandarile-insp-dupa-incetarea-starii-de-urgenta-slujbele-oficiate-in-aer-liber-declaratie-vasile-banescu/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 14, 2020, 06:08:28 a.m.
Decizie istorică a Bisericii Ortodoxe Române: Împărtășania credincioșilor se amână

https://saccsiv.wordpress.com/2020/05/13/decizie-istorica-a-bisericii-ortodoxe-romane-impartasania-credinciosilor-se-amana/

Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Mai 21, 2020, 07:18:16 a.m.
Sprijin pentru familii vulnerabile | Încep înscrierile la centrele de zi pentru copii ale Episcopiei Caransebeșului

https://basilica.ro/sprijin-pentru-familii-vulnerabile-incep-inscrierile-la-centrele-de-zi-pentru-copii-ale-episcopiei-caransebesului/

Rugaciunea scurta catre Sfintii Imparati Constantin si Elena, grabnic ajutatori ai celor aflati la nevoie

https://fabricatinromania.info/2020/05/20/rugaciunea-scurta-catre-sfintii-imparati-constantin-si-elena-grabnic-ajutatori-ai-celor-aflati-la-nevoie/?utm_source=antena3ro&utm_medium=website&utm_campaign=partener

Rugaciunea scurta catre Sfintii Imparati Constantin si Elena

"Sfintilor Imparati Constantin si Elena, dupa Dumnezeu si Maica Domnului, voi sunteti nadejdea noastra si folositorii nostri; voi ne sunteti noua bucurie in vremea necazului, voi ne ocrotiti in nevoi si ne ajutati. Voi sfintelor manastiri si biserici le sunteti pazitori; pentru aceasta cadem inaintea voastra cu lacrimi, rugandu-va sa nu incetati a ne ajuta noua, neputinciosilor, ci mijlociti la Dumnezeu si la Preacurata Lui Maica si Pururea Fecioara Maria, ca si pe noi sa ne pazeasca fara prihana si pe toti sa ne intareasca in credinta, pana la sfarsitul vietii, spre mantuirea sufletelor noastre.

Amin!"


Titlu: Re: Despre biserica si Dumnezeu !
Scris de: tokyodream din Iulie 27, 2020, 05:44:53 a.m.
Rugăciunea MUNTELUI ATHOS: fă această rugăciune DIMINEAȚA, și NIMIC RĂU nu se va atinge de TINE!

https://sfantulduh.com/rugaciunea-muntelui-athos-fa-aceasta-rugaciune-dimineata-si-nimic-rau-nu-se-va-atinge-de-tine/
(https://sfantulduh.com/wp-content/uploads/2020/04/rugaciune-athos.jpg)

"Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuţi mie grăbeşte-Te!

Să se ruşineze şi să se înfrunte cei ce caută sufletul meu;

Să se întoarcă înapoi şi să se ruşineze cei ce-mi voiesc mie rele;

Întoarcă-se îndată ruşinaţi cei ce-mi grăiesc mie: “Bine, bine!”

Să se bucure şi să se veselească de Tine toţi cei ce Te caută pe Tine,

Dumnezeule, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: “Slăvit să fie Domnul!”

Iar eu sărac sunt şi sărman, Dumnezeule, ajută-mă!

Ajutorul meu şi Izbăvitorul meu eşti Tu, Doamne, nu zăbovi!

Amin."
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal