Autor Subiect: Prima Mașină 2018: programul pentru cumpărarea de mașini noi continuă  (Citit de 693 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 2.113
  • Karma: 0
  • Gen: Bărbat
  • Acura-Honda
    • DAIMYO
Prima Mașină 2018: programul pentru cumpărarea de mașini noi continuă, deși a fost folosit de numai 269 de români în 3 ani

http://www.automarket.ro/stiri/prima-masina-2018-programul-pentru-cumpararea-de-masini-noi-continua-desi-82009.htmlProgramul Prima Mașină va continua și în acest an, în ciuda faptului că în primii 3 ani de funcționare numai 269 de români au contractat credite garantate parțial de stat.

Programul Prima Mașină a fost lansat în 2015 cu scopul de a promova achiziționarea de mașini noi prin intermediul unui credit bancar garantat în proporție de 50% de stat.

Teoretic, programul ar fi trebuit să reprezinte o copie fidelă a programului Prima Casă, însă în realitate foarte puțini români au cumpărat o mașină nouă printr-o astfel de facilitate. De exemplu, doar 139 de români au accesat programul Prima Mașină în 2015, iar numărul a scăzut la numai 75 în 2016 și la numai 55 în anul recent încheiat.

În ciuda faptului că este practic un eșec, Prima Mașină va exista și în acest an cu un plafon de 10 milioane de lei. Potrivit regulamentului de până acum, prin programul Prima Maşină, statul garantează împrumuturile realizate pentru achiziţionarea unei maşini noi cu un preţ de cel mult 50.000 de lei, echivalentul a aproape 11.000 de euro, în timp ce avansul minim este de numai 5%.

Cererea scăzută a avut însă drept cauză faptul că dobânzile praticate în cadrul programului sunt foarte asemănătoare cu cele ale unui credit standard, motiv pentru care potențialii clienți au ales să evite birocrația suplimentară necesară în cazul programului Prima Mașină. De altfel, constructorii de automobile au solicitat în mai multe rânduri extinderea perioadei de rambursare a creditului de la 5 ani la 7 ani și o dobândă mai mică pentru acest program.

Via Profit