Autor Subiect: Stirile auto ale zilei !  (Citit de 149857 ori)

0 Membri și 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Stirile auto ale zilei !
« : Martie 04, 2014, 08:29:53 a.m. »

http://www.automarket.ro/stiri/taxa-auto-va-fi-restituita-esalonat-20-pe-an-55407.html

Taxa auto va fi restituită eşalonat: 20% pe an

Guvernul României a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care a stabilit modalitatea de restituire a taxei auto. Cetăţenii care au câştigat procesul cu statul îşi vor primi banii înapoi în cinci ani, în transe anuale de 20%, actualizate cu inflaţia şi incluzând dobânzile până la plata integrală.

Esential = 5 ani durează procesul de restituire eşalonată a taxei auto.

Guvernul României a anunţat modalitatea de restituire a taxei auto în cazul contestării acesteia la tribunal, anunţă Mediafax. În baza Ordonanţei de Urgenţă emise de Guvern, cei care contestă în instanţă taxa auto 2012, declarată neconformă cu Articolul 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, îşi vor primi banii înapoi în cinci ani calendaristici, prin plata a 20% din cuantumul total pe an, cu tot cu dobânda aferentă, cheltuielile de judecată şi reglarea sumei la nivelul inflaţiei. În cursul acestui termen, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

TAXA AUTO 2012 SE APLICĂ ŞI VEHICULELOR ÎNMATRICULATE ÎNAINTE de 01.01.2007

Taxa auto era discriminatorie faţă de vehiculele care au mai fost înmatriculate în România, clienţii acestora nefiind obligaţi să o plătească la transcrierea dreptului de proprietate, spre deosebire de cetăţenii care înmatriculau un vehicul de import. Din 15 martie 2013, timbrul de mediu a eliminat neconcordanţa faţă de normele europene.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Restituirea taxei auto este posibilă doar pentru situaţiile în care taxa plătită era neconformă cu normele Uniunii Europene, anume până în 15 martie 2013. Cei care au plătit timbrul de mediu după acel moment nu îşi pot primi banii înapoi în baza acestei decizii, deoarece respectiva taxă respectă regulile Uniunii Europene, nemaifiind discriminatorie faţă de o categorie de automobile, cum era formula precedentă. Totodată, noua taxă nu schimbă în niciun fel modalitatea de plată a timbrului de mediu actual, acesta fiind în continuare în vigoare şi plătibil pentru fiecare automobil care nu a fost achitată taxa auto/timbrul de mediu, aplicabil la prima transcriere a titlului de proprietate după data de 15 martie 2013.

În cazul cetăţenilor care vor avea o decizie juridică favorabilă recuperării taxei auto de la stat, cu plăţile începând din anul curent, aceştia îşi vor recupera banii integral abia în 2019, indiferent de cuantumul taxei. În momentul în care va începe procedura de recuperare a taxei auto şi cetăţeanul va primi prima tranşă, vehiculul său va fi încadrat în categoria celor care trebuie să achite timbrul de mediu, ceea ce ar putea deveni un impediment la revânzare, noul client al acestuia fiind cel care va trebui să achite respectiva taxă.

Via Mediafax

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #1 : Martie 07, 2014, 09:16:54 a.m. »
http://www.informatiiauto.ro/peugeot-308-este-masina-anului-2014-in-europa-sid13608.html

Peugeot 308 este Maşina Anului 2014 în Europa

Cu ocazia deschiderii Salonului auto de la Geneva, Peugeot 308 a fost desemnat Maşina Anului 2014 în Europa, devansând la puncte modelele BMW i3 şi Tesla Model S.

Peugeot 308 a primit, din partea juriului format din 58 de jurnalişti auto, 307 puncte, faţă de BMW i3, care a avut 223 de puncte, Tesla Model S - 216 puncte şi Citroen C4 Picasso - 182 de puncte.

Pe locul cinci s-a clasat Mazda3, cu 180 de puncte, urmată de Skoda Octavia, cu 172 de puncte, şi de modelul premium Mercedes S class, cu 170 de puncte.

Câştigătorul de anul trecut a fost modelul Volkswagen Golf, iar anterior premiul a fost decernat modelelor Opel Ampera (2012), Nissan Leaf (2011), Volkswagen Polo (2010) şi Opel Insignia (2009).

Peugeot 308 este şi pe lista vehiculelor ce pot câştiga titlul Maşina Anului 2014 în lume, alături de Audi A3, BMW Seria 4, BMW i3, Cadillac CTS, Citroen C4 Picasso, Ford Fusion / Mondeo, Infiniti Q50, Jeep Cherokee, Lexus IS, Mazda3 şi Skoda Octavia.

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #2 : Martie 08, 2014, 10:42:41 a.m. »
Volkswagen schimbă strategia pentru mărcile Skoda şi Seat

http://www.informatiiauto.ro/volkswagen-schimba-strategia-pentru-marcile-skoda-si-seat-sid13632.html

Grupul Volkswagen încearcă o nouă direcţie pentru a îmbunătăţi imaginea şi atracţia brandurilor Skoda şi Seat, mutând Skoda într-o zonă de piaţă mai luxoasă şi concentrând marca Seat în Europa, după ce nu i-a ieşit strategia de export în China.

Marca din Cehia are ambiţii mari de vânzări, dar pe de altă parte, producătorul spaniol se zbate de zece ani pe pierdere.

Scăderea pieţei europene a făcut ca livrările Skoda să fie diminuate cu 2% anul trecut, la 921.000 unităţi, mult sub ţinta de vânzări stabilită pentru 2018, de 1,5 milioane de maşini. Pe de altă parte, vânzările Seat au crescut cu 11%, la 355.000 unităţi, dar capacităţile de producţie sub-utilizate au extins lungul şir al pierderilor.

Poziţionată anterior ca versiune de buget la maşinile Volkswagen, Skoda va ţinti în viitor clienţii mai bogaţi, conform declaraţiilor lui Winfried Vahland, CEO, la Salonul Auto de la Geneva.

Similar, Seat va combate imaginea de pierzător etern de bani în Grupul Volkswagen prin oferirea de noi variante pentru Leon şi concentrarea mai mult pe pieţele europene. Cu toate acestea, este neclar când afacerea spaniolă va reveni pe profit, a spus Juergen Stackmann, CEO, la Geneva. Seat a totalizat 1,5 miliarde de euro pierderi începând cu 2005.

=============

http://www.autobook.ro/stiri/nurburgring-ul-a-fost-vandut-pentru-aproximativ-70-de-milioane-de-euro.html

Nurburgring-ul a fost vandut pentru aproximativ 70 de milioane de euro

Conform unui raport publicat de Wirtschaftswoche, complexul de la Nurburgring a fost vandut pentru suma de aproximativ 70 de milioane de euro.

La inceputul acestei saptamani, Bernie Ecclestone, directorul executiv F1, a declarat ca suma licitata de acesta pentru achizitionarea complexului de la Nurburgring a fost surclasata. Conform aceluiasi raport, firma HIG Capital este cea care a licitat cel mai mult pentru achizitionarea Nurburgring-ului.

Detinatorii complexului german se asteptau sa vanda facilitatea cu o suma cu un zero in plus fata de suma licitata, insa niciun oficial nu a comentat informatiile aparute in presa.

Intrebat daca Nurburgring-ul se va intoarce in Formula 1, asa cum era programat, Bernie Ecclesotne a spus pentru Reuters ca depinde cine va cumpara complexul german.

=================

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #3 : Martie 12, 2014, 05:19:52 p.m. »
http://www.informatiiauto.ro/citroen-c4-cactus-va-costa-sub-14000-euro-sid13662.html

Citroen C4 Cactus va costa sub 14.000 euro

Când va fi pus în vânzare, în luna iunie, Citroen C4 Cactus va avea un preţ de bază, în Franţa, de 13.950 Euro - mult sub cei 18.850 Euro pe care clienţii trebuie să-i dea pe modelul compact C4 hatchback.

Citroen intenţionează să poziţioneze noul C4 Cactus între maşinile compacte şi crossoverele mici, a declarat, pentru Auto News Europe, Julien Montarnal, director responsabil cu strategia brandului.

„Citroen C4 Cactus va fi cu 10-15 procente mai ieftin decât competitorii săi compacţi”, a declarat Frederic Banzet, CEO, la Salonul Auto de la Geneva. Dar Banzet a spus pentru Auto News Europe că se aşteaptă ca preţul mediu să fie mai mare, „probabil în regiunea lui 16-17.000 euro”, ajungând până la 22.250 euro pentru versiunea diesel.

Citroen pregăteşte şi o ofertă de finanţare atractivă pentru clienţii săi. Versiunea de bază a lui C4 Cactus, denumită Start (ce nu are nici aer condiţionat), va avea o rată lunară de 199 euro în Franţa, în cazul unui variante „pay-per-use”, finanţată de Banca PSA Finance. „Contractul este pentru 36 de luni şi include închirierea maşinii până la 45.000 km, service şi asigurare”, conform oficialilor companiei.

Contractele „pay-per-use” vor fi oferite în Spania, Italia şi Anglia. Disponibilitatea pe alte pieţe europene depinde de factori precum cererea de pe fiecare piaţă, legislaţia locală şi înţelegerile cu societăţile de asigurări.

„Există o porţiuni din populaţie care nu este dispusă să cumpere o maşină, dar ar vrea să plătească pentru folosirea ei”, a mai spus Banzet.

================

http://www.informatiiauto.ro/raportul-dekra-2014-cele-mai-bune-masini-uzate-din-germania-sid13667.html

Raportul Dekra 2014: cele mai bune maşini uzate din Germania

Producătorii auto germani au performat foarte bine în evaluarea problemelor efectuată de Dekra. În raportul anual al organizaţiei, germanii au obţinut cele mai bune 6 locuri din 9 clase de vehicule.

Titlul „Best of All Classes” a mers la Mercedes-Benz Clasa E. În categoria „Car of the year”, B-Class a fost maşina cu cele mai puţine probleme. Rezultatele raportului Dekra pentru maşini uzate sunt disponibile online sau ca aplicaţie pentru dispozitive mobile.

În evaluarea lor, experţii Dekra au filtrat rezultatele a 15 milioane de inspecţii tehnice ce au avut loc în ultimii doi ani, căutând informaţii relevante evaluării maşinilor uzate.

„Raportul maşinilor uzate este un ghid pentru potenţialii clienţi de maşini. El oferă informaţii detaliate despre problemele tipice la anumite modele. În acelaşi timp, el clasifică fiecare vehicul relativ la modele similare de pe acelaşi segment de piaţă”, explică Dr. Gerd Neumann, membru al consiliului de conducere al Dekra Automobil GmbH, responsabil cu zonele de testare şi inspecţie.

Din acest motiv, Raportul Dekra Despre Maşinile Uzate nu ia în considerare problemele tipice rezultate din întreţinere, ce au mai mult în comun cu modul de folosire al vehiculului decât cu modul în care a fost construit, precum înlocuirea pneurilor, a ştergătoarelor sau defecte exterioare minore.

Dekra Fault Index (DFI) este o cifră cheie în evaluare, reprezentând procentul vehiculelor fără probleme relevante, deci o valoare mai mare înseamnă o fiabilitate mai bună.

Categoria „kilometri parcurşi” este o statistică importantă pentru Raportul Dekra, fiind mai importantă decât vârsta vehiculului. O distincţie clară este făcută între trei intervale de km parcurşi pentru fiecare model în fiecare clasă (0–50.000 km, 50.001–100.000 km şi 100.001–150.000 km).

Câştigătorii la fiecare clasă individuală:
- Maşini mini: Audi A1 (DFI: 96.4)
- Clasa compactă: BMW Seria 1 (96.8)
- Clasa Medie: Volvo S60 / V60 (98.7)
- Clasa medie superioară: Mercedes-Benz E-Class (97.4).
- Maşini sport: BMW Z4 (97.2)
- SUV: Mercedes-Benz GLK (95.0)
- MPV: Mercedes-Benz B-Class (99.2).
- Van-uri mici: Škoda Roomster (83.1)
- Van-uri: Renault Master (83.1)

Vehiculele ce au obţinut cele mai bune rezultate în evaluare indiferent de clasă şi toate intervalele de km parcurşi primesc titlul „Best of all clases”. În acest an, această distincţie a fost acordată modelului Mercedes-Benz Clasa E (DFI: 93,3), depăşind Audi Q5 (91) şi Audi A5 (88,1).

Mercedes-Benz B-Class (cea mai bună valoare singură DFI: 99,2) a ieşit în topul Dekra 2014 la categoria Car of the year, urmată de Volvo S60/V60 (98,7) şi Mercedes-Benz Clasa E (97,4).

==================

http://www.autobook.ro/stiri/au-fost-anuntati-finalistii-world-car-of-the-year-2014.html

Au fost anuntati finalistii World Car of the Year 2014

Lista cu finalistii World Car of the Year 2014 a fost publicata cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Pentru titlul de Masina Anului 2014 se vor duela Audi A3, BMW Seria 4 si Mazda3.

Asa cum deja stiti, concursul are mai multe categorii, iar la titlul pentru Masina de Lux a anului cei trei finalisti sunt Bentley Flying Spur, Mercedes-Benz S-Class si Range Rover Sport. La categoria Masina de Performanta a anului 2014 se vor duela Chevrolet Corvette Stingray, Ferrari 458 Speciale si Porsche 911 Gt3.

Pentru ca traim intr-o era eco, juratii vor inmana si titlul de Masina Verde a Anului 2014. Pentru aceasta categorie se vor duela BMW i3, Audi A3 Sportback g-tron si Volkswagen XL1. La final, avem categoria World Car Design, pentru care se vor duela Mazda3, BMW i3 si Mercedes-Benz C-Class.

Toti castigatorii vor fi anuntati pe 17 aprilie in cadrul Salonului Auto de la New York.


================

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #4 : Martie 13, 2014, 10:28:46 a.m. »
http://www.informatiiauto.ro/salonul-auto-moto-isi-redeschide-portile-in-piata-constitutiei-sid13668.html

Salonul Auto Moto îşi redeschide porţile în Piaţa Constituţiei

În perioada 2-6 aprilie 2014, Piaţa Constituţiei din Bucureşti va găzdui din nou Salonul Auto Moto (SAM).

Timp de 5 zile, la SAM Bucureşti, pe o suprafaţă de circa 9.000 m2 în spaţii interioare şi peste 30.000 m2 în spaţii exterioare, îşi vor prezenta ofertele dealerii de automobile, motociclete şi scutere, componente auto-moto, piese de schimb, accesorii, tuning şi echipamente service auto-moto, precum şi companiile de leasing, asigurări, s.a.m.d.

Cele mai bune oferte din acest an adresate clienţilor din piaţa auto-moto se vor regăsi aici, prezente într-un singur loc în spaţiul din Piaţa Constituţiei. Dealerii se vor întrece în prezentarea modelelor noi, a ofertelor special pregătite pentru SAM 2014. Pentru autoturismele contractate pe durata Salonului Auto Moto 2014, clienţii pot primi asigurarea CASCO gratuită pentru o perioada de 6 luni sau un an, sau combustibil gratuit pentru perioada promoţională, sau accesorii de genul: jante, anvelope, etc. În mod corespunzător, vizitatorii pot găsi oferte deosebite la toate standurile expoziţionale.

De la o ediţie la alta, Salonul Auto Moto creşte cantitativ şi calitativ, prin mărcile auto şi moto prezente, prin dealerii şi firmele care prezintă produse şi oferte din ce în ce mai atractive. De asemenea, la ediţia trecută, standurile expozanţilor au fost vizitate de peste 30.000 de persoane. Ne aşteptăm ca şi în acest an Salonul Auto Moto să atragă, din întreaga ţară, 40.000 de pasionaţi ai mărcilor auto şi moto.

“Salonul Auto Moto este o invitaţie să-ţi petreci un weekend alături de prieteni sau familie, în centrul capitalei, printre maşini şi motoare, noi, de epocă, tunate sau de competiţie, să urmăreşti show-urile de drift si acrobatiile auto-moto din spaţiul expoziţional. Şi, de ce nu, să pleci acasă cu maşina sau motocicleta /scuterul dorit la preţuri speciale şi pachete promoţionale de exceptie“, a spus Alin Caraman, organizatorul SAM.

Pentru că, şi anul acesta Salonul Auto Moto va fi un un prilej de a combina atractivitatea ofertelor şi noutăţilor pe piaţa auto-moto, cu momentele de relaxare pentru întreaga familie prin concertele şi spectacolele ce se vor derula pe toată durata evenimentului. Totul, într-un spaţiu rafinat, confortabil şi elegant.

http://sam.ro/

http://www.youtube.com/watch?v=RsHOZo26XVQ

https://www.facebook.com/salonulautomoto

===========

parca anul trecut a fost 10 lei parcarea si 20 de lei intrarea........

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #5 : Martie 29, 2014, 09:46:30 a.m. »
http://www.autobook.ro/stiri/dacia-mini-imagini-cu-modelul-de-oras-autohton.html

Dacia Mini - Imagini cu modelul de oras autohton

Publicatia germana Autobild.de a publicat o serie de imagini cu posibilul model de oras Dacia. Acesta ar urma sa fie dezvoltat pe platforma vechiului Renault Twingo.

Solutia este una practica si totodata, testata. Platforma francezilor si-a dovedit fiabilitatea de-a lungul anilor, motoarele ar urma sa provina din banca de organe Renault, iar pretul ar varia in jurul sumei de 5.000 de euro.

Reutilizarea platformei lui Twingo 2 este o ipoteza lansata de publicatia germana AutoBild. Totodata, acestia afirma ca Dacia ar putea fabrica acest model in Rusia, in fabrica detiunta de Renault si AutoVAZ. Mai mult decat atat, modelul s-ar plia perfect in tarile in curs de dezvoltare, ceea ce inseamna ca Europe de Vest nu va face cunostinta cu acest model ipotetic.

=================

http://www.informatiiauto.ro/ford-ar-putea-produce-la-craiova-si-suv-ul-ecosport-sid13751.html

Ford ar putea produce la Craiova şi SUV-ul EcoSport

Pe lângă producția modelului Ford B-Max, americanii ar putea fabrica la uzina de la Craiova şi SUV-ul compact EcoSport, dacă cererea pe piaţă a acestui vehicul va fi susţinută.

Directorul general al Ford România, care este şi şeful Companiei Naţionale de Vânzări (CNV) a Ford, Zoltan Brassai, a declarat, în cadrul emisiunii „Economia Sudului“ că se aşteaptă la o uşoară dezmorţire a pieţei de autovehicule din Europa. El a vorbit despre avantajele şi dezavantajele uzinei din Craiova, comparativ cu o fabrică din Germania, dar şi despre ce model nou s-ar potrivi, în opinia sa, pentru fabrica Ford din Bănie.

Întrebat ce model nou din gama Ford s-ar potrivi pentru fabrica auto din Craiova, directorul general al Ford România a dat exemplul SUV-ului EcoSport, care se produce în prezent în India şi se vinde pe piaţa europeană.

În opinia lui Brassai, un SUV mic, precum EcoSport s-ar potrivi fabricii din Craiova, dar aceste decizii se iau în cadrul Ford Europa.

În funcţie de cererea pe piaţă a acestui vehicul, Ford va decide dacă introduce în fabricaţie EcoSport şi la Craiova sau nu, dar deocamdată sunt doar discuţii, zvonuri.

În ceea ce priveşte producţia lui B-MAX, de doar 370 vehicule pe zi, Zoltan Brassai a declarat că uzina poate merge înainte „mult şi bine, pentru că produce un model cu o eficienţă foarte bună. Acest model (B-Max -n.r.) nu va avea niciodată o producţie de 300.000 de unităţi pe an, pentru că piaţa nu este atât de mare. De aceea se vorbeşte şi despre al doilea model în Craiova, la care se speculează foarte mult“.

De asemenea, Ford B-MAX va fi îmbunătăţit cu un facelift pentru mijlocul ciclului său de viaţă în anul 2015, a mai precizat directorul Ford.

=================

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #6 : Aprilie 03, 2014, 10:59:14 a.m. »
RICA, stai linistit....... am sters eu topicul celalalt de stiri.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/auto/bmw-recheama-in-service-37-500-de-ma-ini-in-romania-din-cauza-efectului-s-a-m-s-a-r--137697.html

BMW recheamă în service 37.500 de mașini în România din cauza efectului S.A.M.S.A.R.

=======

daca mergeri la www.sam.ro , azi si maine intrarea este 15 lei, sambata-duminica este 20 lei, mi se pare ca se plateste si parcarea 20-30 lei :(


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #7 : Aprilie 04, 2014, 04:37:55 p.m. »
http://www.informatiiauto.ro/vanzarile-dacia-in-anglia-s-au-triplat-sid13821.html

Vânzările Dacia în Anglia s-au triplat

Pe o piaţă în creştere cu 13,7%, vânzările Dacia au crescut de aproape 3,5 ori în primele trei luni ale anului 2014, ajungând la peste 6.800 de autovehicule.

În perioada ianuarie - martie 2014, Dacia a vândut 6.821 de maşini noi, în creştere de aproape 3,5 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 1.978 de maşini ale mărcii autohtone, conform datelor Asociaţiei Producătorilor Auto din Marea Britanie.

Astfel, Dacia şi-a majorat şi cota de piaţă în Anglia, de la 0,33% la 0,99%.

În luna martie, vânzările Dacia s-au triplat de asemenea, ajungând la 4.973 unităţi, ceea ce conduce la o cotă de piaţă de 1,07%.

Piaţa de maşini noi din Marea Britanie a crescut cu 13,7% în primul trimestru, iar în luna martie s-au înmatriculat cu 17,7% mai multe maşini noi decât în perioada similară a anului trecut.

Mărcile cu cele mai mari vânzări au fost Ford (98.900 maşini), Vauxhall /Opel (74.300 maşini) şi Volkswagen (56.000 maşini).

Dacia a înregistrat creşteri fantastice pe multe pieţe importante europene la început de an 2014. De exemplu, în Franţa a crescut cu 25% iar în Germania a crescut 14,5%.

Dacia a lansat oficial vânzările în Marea Britanie în luna ianuarie 2013, dar britanicii au putut face precomenzi pentru Duster încă de la sfârşitul lunii iunie 2012. De atunci, Dacia a avut vânzări în creştere continuă, SUV-ul Duster fiind modelul preferat de englezi.

================

http://www.informatiiauto.ro/citroen-ds-5ls-r-concept-de-sedan-ultra-sportiv-pentru-salonul-auto-de-la-beijing-sid13817.html

Citroen DS 5LS R, concept de sedan ultra-sportiv pentru Salonul Auto de la Beijing   limba'

Citroen va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Beijing conceptul DS 5LS R, un sedan ultra-performant şi luxos, bazat pe recent lansatul model DS5LS.

Un nou concept car DS va fi prezentat la Beijing Motor Show, la sfârşitul acestei luni. DS 5LS R reprezintă o nou versiune a modelului DS 5LS, ce combină performanţele de top cu stilul luxos.

Recent lansat în China, DS5LS este un vehicul special pentru piaţa chineză, ce se distinge prin designul său special, ce caracterizează noile modele DS.

Noul conceptul Citroen DS 5LS R are un motor de 1.6 litri turbo pe benzină, ce dezvoltă 300 CP şi 400 Nm. Şasiul a fost coborât cu 15 mm, comparativ cu modelul de serie, iar conceptul beneficiază de o transmisie secvenţială, controlată prin padelele din spatele volanului.

Dezvoltarea de înaltă precizie a fost aplicată şasiului, frânelor şi suspensiilor, în timp concentrarea pe performanţe este depăşită vizual de utilizarea extensivă a componentelor din fibră de carbon.

Dezvăluirea noului DS 5LS R vine după conceptele DS3 Cabrio Racing şi DS4 Racing, compania franceză continuând să împingă barierele în materie de performanţe, design şi inovaţie.

Conceptul Citroen DS 5LS R va debuta în premieră mondială la Salonul Auto de la Beijing, ce va avea loc în China în perioada 20-29 aprilie 2014.

==================

www.informatiiauto.ro/petrom-ieftineste-benzina-si-motorina-cu-pana-la-7-bani-sid13811.html

Petrom ieftineşte benzina şi motorina cu până la 7 bani   blink1'

OMV Petrom va reduce preţul benzinei cu 5 bani pe litru şi pe cel al motorinei cu 7 bani, începând de vineri de la ora 0:00, conform reprezentanţilor companiei petroliere.

Preţuri benzină la Petrom şi OMV
La Petrom un litru de Benzină Standard 95 va costa acum 6,07 lei (-5 bani), iar un litru de Benzină Extra 99 va costa 6,53 lei (-5 bani). Gama de benzină OMV va fi de asemenea ieftinită, tot cu 5 bani: un litru de benzină OMV MaxxMotion 95 va costa 6,12 lei iar un litru OMV MaxxMotion 100 va costa 6,77 lei.

Preţuri motorină la Petrom şi OMV
Sortimentele de motorină vor fi ieftinite de vineri cu 7 bani per litru. Astfel, Motorina Standard va costa 6,05 lei, iar Motorina Extra va costa 6,23 lei. În staţiile OMV un litru de motorină OMV Diesel va costa 6,11 lei iar un litru OMV MaxxMotion Diesel va costa 6,42 lei.

Nu ne asumăm garantarea corectitudinii acestor informaţii întrucât preţurile se pot schimba într-un termen foarte scurt. Pentru achiziţia de carburanţi, vă rugăm să consultaţi preţurile afişate în staţie, fiind singurele aplicabile în momentul cumpărării combustibililor.

Această ieftinire vine după ce, marţi, 1 aprilie 2014, preţul carburanţilor a crescut cu circa 40 de bani pe litru, în urma aplicării accizei suplimentare de 7 eurocenţi + TVA.

Preţul carburanţilor la pompă ţine cont de indicatori precum cotaţiile barilului de ţiţei, cotaţiile produselor petroliere, nivelul accizei şi TVA. De asemenea, este important şi cursul de schimb leu/euro, întrucât acciza este calculată în moneda europeană, dar şi leu/dolar, întrucât cotaţiile ţiţeiului şi ale produselor petroliere sunt exprimate în dolari.

OMV Petrom este cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa din România, cu un lanţ de peste 550 de benzinării, iar principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil, MOL şi Agip.

===========

http://www.informatiiauto.ro/salonul-de-motociclete-si-salonul-de-biciclete-incep-in-acest-weekend-sid13800.html

Salonul de MOTOCICLETE şi Salonul de BICICLETE încep în acest weekend

În acest weekend au loc două evenimente majore din industria comercianţilor de motociclete , scutere şi atv-uri pe de o parte, şi biciclete şi tot ce ţine de transportul pe două roţi pe de altă parte: Salonul de MOTOCICLETE şi Salonul de BICICLETE.

SMAEB (Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente) şi EXPOBIKE (Salonul de Biciclete şi Accesorii) sunt expoziţiile de profil ce reunesc aproape toate firmele importante din cele două domenii de activitate. Cele două saloane se desfăşoară în paralel în cadrul complexului ROMAERO Băneasa în perioada 4-6 Aprilie 2014.

Peste 60 de expozanţi la moto şi peste 35 la biciclete vor asigura expunerea mărcilor pe care le reprezintă în România: motociclete, scutere, atv-uri, biciclete şi foarte multe accesorii şi consumabile. SMAEB şi EXPOBIKE aduc în faţă publicului interesat de transportul pe două roţi peste 500 de branduri de top din domeniile moto şi velo, pe o suprafaţă interioară închiriată de 11000mp (egal împărţită între cele două expoziţii, hangarele 105 şi 106 la biciclete şi 107 la motociclete).

Şi pentru că nu se poate expoziţie pe două roţi fără spectacol pe două roţi pentru vizitatori, organizatorii au excelat prin asigurarea celui mai variat program de cascadorii moto dintre toate ediţiile de până acum: free-style motocross, stunt moto şi cursa de scutere!

NONTAS Logothetis din Grecia vine să ne încânte cu un show de FMX – freestyle motocross: sărituri şi acrobaţii la peste 10 metri înălţime, pe o rampă special amenajată. Şi pentru că publicul nostru, în marea lui majoritate nu a văzut încă un back-flip pe viu, acum este ocazia. Nontas va execută câte un back-flip (răsucire în aer la 360 grade, plan vertical) la fiecare show (3 sâmbătă, 2 duminică). Pentru că spectacolul să fie deplin, Nontas este însoţit de către campionul Greciei la motocross, şi el un freestyler de succes. Nontas este susţinut de către MONSTER Energy.

MIKEBOY vine din Ungaria pentru a ne arată ce înseamnă stunt moto de calitate: wheelie, stoppie… şi toate celelalte “figuri” ce ne fac să ne întrebăm dacă ceea ce vedem este real!

Sorin AXA din România va completă programul de stunt, pentru că şi stunterii noştri au ajuns la un nivel foarte ridicat de performată. Cu trei antrenamente pe săptămâna, Sorin ne va arată că avem un nivel apropiat de riderii din ţările vecine, faptul fiind confirmat de locul 5 obţinut la Stunt Battle în Bulgaria, anul trecut. Sorin este însoţit de către Mariu Ariton, locul 7 la acelaşi concurs anul trecut.

SOLOWHEEL va arată la EXPOBIKE faptul că nu este neapărat nevoie de două roţi pentru micro-transportul urban. Singurul mijloc de transport patentat pe baza de stabilizare cu gyroscop, SOLOWHEEL este cel mai compact vehicul motorizat din lume. Şi pentru că acum va ajunge în România, vom învaţă împreună să ne ţinem echilibrul în zona special amenajată de RÎDE TEST în cadrul celor două hangare dedicare EXPOBIKE.

Deschiderea oficială va avea loc în ziua de Vineri la ora 12 iar publicul va avea acces Vineri 13-19, Sâmbătă 10-19 şi Duminică 10-17. Preţul biletului de intrare va fi de 20 RON şi va permite accesul la ambele expoziţii. Parcarea auto/moto este gratuită.

Programul spectacolului la exterior este aproape permanent, cu puncte de interes sâmbătă la orele 12:00, 15:00 şi 17:00 iar duminică la orele 12:00 şi 14:00.

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #8 : Aprilie 11, 2014, 02:52:19 p.m. »
O echipă românească s-a înscris la clasa de prototipuri LMP1 din Campionatul Mondial de Anduranţă

http://www.automarket.ro/stiri/o-echipa-romaneasca-s-a-inscris-la-clasa-de-prototipuri-lmp1-din-55997.html

O echipă numită Lotus este înscrisă sub licenţă românească pe lista provizorie a participanţilor la Cursa de 6 ore de la Silverstone, prima etapă a Camnpionatului Mondial de Anduranţă. Echipa este înscrisă la clasa LMP1 şi deţinută de Colin Kolles, germanul de origine română creditat cu şanse să concureze în Formula 1 din 2015.

Esential :

T129 este numele prototipului cu care va concura echipa sub licenta romaneasca in Campionatul Mondial de Anduranta

V6 este configuratia motorului AER care echipeaza prototipul Lotus

România ar putea fi reprezentată în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Anduranţă de echipa Lotus deţinută de germanul de origine română Colin Kolles.

Aceasta este înscrisă sub licenţa românească pe lista provizorie de participanţi la Cursa de 6 ore de la Silverstone, prima etapă a noului sezon, care va avea loc în perioada 18-20 aprilie.

Echipa a fost înscrisă la clasa de prototipuri LMP1, aceeaşi în care constructorii Audi, Porsche şi Toyota vor concura cu echipe de uzină.

Prototipul echipei poartă numele Lotus T129, este dotat cu motor AER şi va avea la volan trei piloţi. Pilotul principal este olandezul Christijan Albers, care a concurat în Formula 1 în perioada 2005-2007 pentru Minardi, Midland şi Spyker. Coechipierii acestuia sunt britanicul James Rossiter, fost pilot de teste în Formula 1 la Force India în 2012-2013, şi germanul Thomas Holzer, care concurează în anduranţă din 2012.

Kolles a concurat cu propria echipă sub licenţă românească şi în sezonul precedent al Campionatului Mondial de Anduranţă la LMP2, clasa de prototipuri imediat inferioară LMP1. La vremea respectivă, echipa a folosit un prototip T128 cu motor Praga dezvoltat în colaborare de companiile Adess şi Kodewa, care ulterior au intrat într-un conflict care a culminat cu sechestrul pus asupra prototipurilor chiar la Cursa de 24 de ore de la Le Mans.


Kolles, creditat cu şanse să aibă echipă şi în F1

Presa internaţională a relatat anterior că una dintre echipele care vrea să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015 este gestionată de asemenea de Kolles.

Aceasta ar urma să fie finanţată de Ion Bazac, fost ministru al sănătăţii în perioada 2008-2009, care în prezent gestionează importurile de maşini Ferrari în România prin intermediul companiei Forza Rossa.


Până de curând, Forza Rossa a gestionat şi importurile maşinilor Lotus în România, element care sugerează că Bazac este implicat şi în echipa înscrisă de Kolles în Campionatul Mondial de Anduranţă.

Unele surse afirmă însă că FIA nu va accepta echipa românească în Formula 1, ci o echipă gestionată de americanul Gene Haas şi una sprijinită de constructorul japonez Honda. Forul mondial ar putea anunţa vineri numele echipei sau a echipelor care vor primi acordul de a concura în Formula 1 din 2015.

Via WEC

===================

http://www.informatiiauto.ro/video-noul-citroen-c4-cactus-place-tuturor-sid13864.html

VIDEO: Noul Citroen C4 Cactus place tuturor 

    
Revista engleză Car a organizat un preview ale noului Citroen C4 Cactus pentru cititorii săi, şi se pare că există un consens: maşina place tuturor.

http://www.youtube.com/watch?v=riwu6lPYvKE  :P

================

Renault vrea să devină al doilea mare producător auto din Europa

http://www.informatiiauto.ro/renault-vrea-sa-devina-al-doilea-mare-producator-auto-din-europa-sid13863.html

Renault are în plan să ajungă al doilea mare producător auto în Europa după Volkswagen până în 2017. Şeful Renault Europa, Stefan Mueller, a declarat că pentru acest lucru trebuie să-şi mărească profitabilitatea.

În 2017, Renault vrea să ajungă la o marjă de profit de 5% pe o cifră de afaceri de 50 miliarde de euro.

„Am întinerit linia noastră de modele Clio şi Captur. Avem foarte mare succes cu ele. Vom introduce de asemenea nişte modele cu profitabilitate mai mare precum noul van Trafic şi noul Espace. Avem nevoie şi de alte vehicule pe lângă aceste patru modele pentru a ne creşte profitabilitatea”, a declarat Mueller într-un interviu pentru Automotive News Europe.

Directorul Renault a adăugat că Renault se aşteaptă ca Dacia să devină numărul 1 în categoria sa low-cost în 2017, cu toate că nu se aşteaptă ca brandul de buget să obţină niveluri similare de creştere ca cel din 2013.

Întrebat despre noul Twingo şi profitabilitatea sa scăzută, Mueller a admis că nu este o maşină foarte profitabilă. „Vom câştiga bani cu ea. Modelul Fiat 500 este un competitor, dar sunt şi alte maşini în segment. Aş vrea să văd Twingo pe locul doi în acest segment, dar nu vom face compromisuri de dragul vânzărilor mai mari”, a adăugat oficialul francez.

=================

http://www.informatiiauto.ro/sova-din-acciza-la-carburanti-se-pot-construi-697-km-autostrada-sid13852.html

Şova: Din acciza la carburanţi se pot construi 697 km autostradă

Din acciza suplimentară la carburanţi se pot construi 697 km de autostradă, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova. Care vor fi proiectele finanţate. În 2020 România va avea 2.440 km de autostrăzi.

„S-a născut din partea jurnaliştilor sau din partea societăţii civile, din partea colegilor din Parlament, întrebarea legitimă referitoare la ce se va finanţa din acciză. În primul rând aş lămuri faptul că se vor construi autostrăzi şi acum aş vrea să pun la dispoziţia dumneavoastră să vedeţi cei 697 de kilometri, la care ne-am gândit noi într-o primă variantă că ar putea fi finanţaţi din acciză”, a precizat ministrul citat.

Dan Şova a arătat că Guvernul, împreună cu Parlamentul, vor stabili în fiecare an care vor fi proiectele finanţate.

Astfel, din acciză se poate realiza Autostrada Alexandria — Craiova — 140 de km, Autostrada Craiova — Calafat — 85 km, Târgu Mureş-Târgu Neamţ — 211 km, Gilau-Suplacu de Barcău — 101 km, Bucureşti — Giurgiu — 60 km, Paşcani—Suceava Siret — 100 km.

Acciza pentru benzină şi motorină a crescut cu 7 eurocenţi + TVA de la 1 aprilie, iar preţurile carburanţilor au crescut cu 40 bani pe litru.

Victor Ponta a declarat că banii din acciza suplimentară de 7 eurocenţi vor fi direcţionaţi către buget şi de acolo spre infrastructură şi alte proiecte.

În 2020 România va avea 2.440 km de autostrăzi
Dan Şova, promite că până în anul 2020 România va avea o rețea de autostrăzi în lungime de 2.440 de kilometri, de aproape patru ori mai mult decât în prezent.

"Inaugurarea unui tronson de autostrăzi echivalează cu o victorie pe un front de război", a spus Dan Şova, ministrul Transporturilor, în cadrul summitului „Infrastructura naţională şi locală - soluţii pentru prezent şi viitor“, unde a prezentat planurile privind construcţia de autostrăzi în următorii ani, scrie zf.ro

Şova a adăugat că până în 2020 România va avea 2.440 de kilometri de autostrăzi, aproape 90% din acestea reţea urmând să fie gata mai devreme, în 2018, odată cu aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

În prezent, România are 645 de kilometri de autostrăzi. Cum va finanţa CNADNR construcţia a încă 1.800 de kilometri de autostrăzi până în 2020?

Şova spune că pe lângă banii ce vor veni din fonduri europene, fie din exerciţiul financiar 2007-2013, fie din 2014-2020, statul va folosi de asemenea bani din acciza suplimentară la carburant, care a intrat în vigoare de la 1 aprilie.

===================

http://www.informatiiauto.ro/sam-2014-30000-vizitatori-si-peste-120-de-masini-comandate-sid13832.html

SAM 2014: 30.000 vizitatori şi peste 120 de maşini comandate   gandesc'

La cea de-a treia ediţie, 30.000 vizitatori au fost la Salonului Auto Moto (SAM) 2014 şi s-au încheiat peste 120 de pre-contracte care au vizat atât modele cu preţuri reduse cât şi vehicule ale căror preţuri depăşesc 100.000 de euro.

Cel mai important eveniment din această primăvară dedicat pasionaţilor de automobile şi motociclete s-a desfăşurat în perioada 2 – 6 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Atraşi atât de maşinile, motocicletele şi accesoriile expuse, cât şi de mulţimea de evenimente – concerte cu artişti consacraţi, spectacole de drift şi burnout, parade şi concursuri - găzduite de Salonul Auto Moto, mii de persoane din Bucureşti şi din întreagă ţară şi-au petrecut ore bune în Piaţa Constituţiei atât în zilele de miercuri, joi şi vineri cât şi în week-end. În ciuda vremii nefavorabile, aproape 30.000 de vizitatori au trecut pragul SAM 2014.

La standurile Salonului Auto Moto au putut fi văzute peste 100 de noi modele de automobile, vehicule utilitare şi motociclete. Pe lângă acestea, vizitatorii au putut admira şi compară scutere, maşini modificate şi cu destinaţie specială.

Conform expozanţilor prezenţi la SAM 2014, în acest an au fost încheiate 124 de pre-comenzi care se pot transformă în săptămânile următoare în livrări de vehicule. De asemenea, bazele de date cu potenţiali cumpărători au crescut considerabil, mai ales că desfăşurarea Salonului Auto Moto a precedat demararea Programului Rabla 2014.

Clienţii au comandat atât modele cu preţuri reduse cât şi maşini pentru care vor plăti peste 100.000 de euro.


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #9 : Aprilie 14, 2014, 06:14:47 p.m. »
MERCADOR devine de azi OLX.RO :

http://olx.ro/

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #10 : Aprilie 14, 2014, 06:34:21 p.m. »
PSA a anunţat planul strategic prin care vrea să revină pe profit    blink1'

http://www.informatiiauto.ro/psa-a-anuntat-planul-strategic-prin-care-vrea-sa-revina-pe-profit-sid13877.html

PSA Peugeot Citroen vrea să-şi înjumătăţească numărul de modele (variante de modele) şi să pună gama DS sub un nou brand, separat, în încercarea de a reveni pe profit.

Până în 2018, divizia de automobile a PSA Peugeot Citroen ar trebui să ajungă la o marjă de profit la 2% din vânzări, iar în perioada 2019 – 2023 să ajungă la 5 procente, a anunţat Carlos Tavares, CEO, în planul său strategic.

Tavares, 55 de ani, a devenit directorul general al PSA la sfârşitul lunii martie şi vrea să reorganizeze compania după pierderi cumulative de peste 7,5 miliarde de euro în ultimii doi ani şi jumătate.

PSA a anunţat astăzi că strategia depinde de reducerea numărului de modele la 26, de la 45, precum şi extinderea pe alte pieţe din afara Europei, cu fonduri în principal de la partenerii chinezi de la Dongfeng şi statul francez, ce au investit alături de familia fondatoare Peugeot.

„Grupul va continua să-şi repoziţioneze cele trei branduri, clarificându-şi liniile de produse”, se arată într-un comunicat al PSA. Reducerea numărului de variante de maşini va permite companiei să-şi îmbunătăţească cota de piaţă şi profiturile marginale prin targetarea pe cele mai profitabile segmente”.

Dezvoltarea gamei DS ca brand premium independent va fi accelerată, a mai anunţat PSA. Brandul va avea în portofoliu 6 modele până în 2022.

PSA îşi va reorganiza operaţiunile de vânzări şi a reiterat ţinta de a-şi tripla vânzările în China, în parteneriat cu Dongfeng, până în 2020, precum şi revenirea pe profit în Rusia şi America Latină.

Investiţiile pe cercetare şi dezvoltare vor fi de circa 7-8% din venituri în următorii trei ani, a mai precizat Tavares într-o conferinţă de presă. PSA vrea să ajungă la 2 miliarde de euro în lichidităţi, în perioada 2016-2018.

=======================

http://www.informatiiauto.ro/mazda-a-produs-1-milion-de-masini-cu-tehnologie-skyactiv-sid13875.html

Mazda a produs 1 milion de maşini cu tehnologie SKYACTIV


 Mazda a anunţat că producţia celor trei autovehicule echipate integral cu tehnologia SKYACTIV - Mazda CX-5, Mazda6 şi Mazda3 - a depăşit 1 milion de unităţi, atingând 1.040.000 la sfârşitul lunii martie 2014.


Toate cele trei modele au adoptat întreaga gamă de tehnologii SKYACTIV. Reperul a fost atins la doi ani şi patru luni de la demararea producţie Mazda CX-5, în noiembrie 2011.

Mazda a dezvoltat tehnologia SKYACTIV cu scopul de a oferi fiecărui client o performanţă excelentă în ceea ce priveşte siguranţa şi mediul, fără a renunţa la plăcerea de a conduce specifică mărcii.

Gama inovatoare de tehnologii este rezultatul unei revizii fără compromis, care a avut ca obiectiv îmbunătăţirea eficienţei componentelor de bază care dictează performanţa automobilului, precum motorul şi transmisia, concomitent cu reducerea greutăţii.

Noua generaţie de automobile echipate cu tehnologia SKYACTIV a adoptat, de asemenea, şi designul Mazda KODO – Soul of Motion. Acesta exprimă puterea, frumuseţea şi tensiunea specifice mişcărilor animalelor neîmblânzite.

Mazda va continua eforturile de extindere a gamei şi planifică introducerea altor 5 modele dotate cu tehnologia SKYACTIV până în martie 2016.

================

http://www.informatiiauto.ro/un-milion-de-suv-uri-duster-produse-in-patru-ani-sid13870.html

Un milion de SUV-uri Duster produse în patru ani


    
După lansarea de succes a lui Duster, acum patru ani, modelul s-a dovedit a fi unul de mare succes. Producţia mondială combinată a Renault-Dacia de modele Duster a atins deja un milion de vehicule.

Modelul Duster cu numărul 1 milion a fost produs la uzina Renault din Curitiba, Brazilia, şi va fi livrat unui client din aceeaşi ţară.

SUV-ul Duster este vândut în acest moment în peste 100 de ţări şi este produs în cinci uzine din toată lumea.

Duster nu este doar unul dintre modelele de succes ale grupului Renault, dar şi cel mai vândut model Renault la nivel mondial.

„Duster reprezintă cu adevărat o poveste de succes”, a declarat Arnaud Deboeuf, directorul al programului Entry (low-cost) în cadrul grupului Renault. „Cu brandingul Renault, îndeplineşte perfect cerinţele clienţilor internaţionali şi contribuie la expansiunea Renault pe pieţele emergente. În acelaşi timp, sub brandul Dacia, vândut în Europa şi bazinul mediteranean, Duster are succes în atragerea clienţilor noi către brand graţie stilului şi capacităţilor tot-teren pe care le oferă la un preţ redus. Duster este cu siguranţă un model ce ne aduce noi clienţi”.

Cele mai mari 5 pieţe pentru Duster (brand-unităţi vândute de la lansare):
- Rusia, Renault – 151.633
- Franţa, Dacia – 145.612
- Brazilia, Renault – 117.303
- India, Renaut – 85.974
- Germania, Dacia – 70.159

Dacia Duster este asamblat în cinci uzine ale Grupului Renault: Piteşti (România), Curitiba (Brazilia), Envigado (Columbia), Moscova (Rusia) şi Chennai (India).

===============

http://www.informatiiauto.ro/vanzarile-opel-in-romania-au-crescut-cu-41-in-primul-trimestru-sid13869.html

Vânzările Opel în România au crescut cu 41% în primul trimestru

După ce a înregistrat cea mai importantă performanţă a unei mărci de import în 2013, cu o creştere de 13,9%, Opel continuă direcţia pe piaţa din România şi încheie vânzările primului trimestru al anului curent cu un plus de 41%, comparativ cu 2013.

În ceea ce priveşte mixul de modele care a asigurat acest succes, noul Opel Insignia s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi în privinţa cifrelor de vânzări, lansarea de la finalul anului trecut aducând în 2014 un volum mai mult decât dublu. Vedete de vânzări s-au dovedit a fi şi SUV-urile Mokka şi Antara. Alături de versiuni Insignia compatibile, acestea beneficiază şi în perioada următoare de oferta 4x4 cadou, foarte bine primită de piaţă.

Volume mai mult decât duble au înregistrat în trimestrul întâi şi modelele Corsa şi Astra, iar ADAM îşi construieşte un loc solid în segment.

Reţeaua de parteneri Opel în România s-a extins prin includerea unui nou reprezentant al mărcii la Alexandria. Autocora Grup, cel mai nou membru al reţelei, a inaugurat o construcţie tip greenfield în satul Nanov, pe Strada Dunării. Investiţia a presupus demararea unui proiect de la zero, ceea ce a permis urmărirea şi îndeplinirea celor mai recente standarde Opel în materie de identitate de imagine.

Clienţii din Teleorman pot apela la serviciile complexului cu showroom şi service pentru vânzări de autoturisme şi autovehicule comerciale, ca şi pentru operaţiuni şi produse after-sales, inclusiv piese şi accesorii originale. Showroom-ul de peste 380 de metri permite expunerea celor mai noi modele Opel.

Modelul Opel Mokka este şi vedeta europeană a Opel, cu peste 200.000 de comenzi, alături de ADAM (80.000) sau Insignia (85.000). Vânzările totale ale mărcii în Europa au atins în primul trimestru al anului 271.000 de unităţi, cu 12.700 mai mult decât în primele trei luni din 2013. Această creştere înseamnă totodată o cotă de piaţă de 6,7% în martie în Europa, cu 9,3% mai mult decât în a treia lună din 2013.

La nivel de 2013, producătorul din Rüsselsheim continuă să se claseze pe locul doi între mărcile General Motors şi şi-a consolidat poziţia de a treia marcă de autoturisme din Europa. În condiţiile dificile de pe piaţă, Opel a vândut 1,064 milioane de autovehicule şi, alături de marca înrudită din Marea Britanie, Vauxhall, a obţinut în 2013 o pondere de 5,61 de procente în cadrul pieţei totale de autovehicule din Europa.

=================

http://www.autobook.ro/stiri/chevrolet-cruze-facelift-poze-si-detalii-oficiale.html

Chevrolet Cruze facelift - Poze si detalii oficiale

Chevrolet a publicat primele imagini oficiale si primele detalii cu privire la noul Cruze facelift. Asa cum probabil deja stiti, sedanul american va fi expus in premiera internationala in cadrul Salonului Auto de la New York.

Noul Chevrolet Cruze facelift vine cu un spoiler nou, cu o grila revizuita si cu lumini pentru mersul pe timp de zi de tip LED. In plus, noul Cruze facelift se bucura de stopuri imbunatatite si de o paleta de culori pentru caroserie mai bogata.

La interior, modificarile sunt minore. Vedem cum designerii Chevrolet au restilizat schimbatorul de viteze, cup holder-ele si au introdus tehnologia Siri Eyes Free alaturi de un sistem botezat Text Message Alert capabil sa citeasca SMS-urile primite pe telefon.

Tot la interior, vedem un ecran tactil de 7 inch, conectivitate OnStar 4G LTE si optional, un sistem de vavigatie GPS.

Pentru moment, oficialii Chevrolet nu au mentionat vreo modificare in gama de motorizari, drept pentru care, viitorul Cruze facelift va fi disponibil alaturi de motorul de 1.8 litri si 138 de cai, alaturi de propulsorul de 1.4 litri si 138 de cai, dar si in compania agregatului de 2.0 litri diesel si 1511 de cai putere.

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline Rica

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 290
 • Karma: 0
 • Gen: Bărbat
 • Curiosu'
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #11 : Aprilie 14, 2014, 06:39:04 p.m. »
MERCADOR devine de azi OLX.RO :

http://olx.ro/

Pacat.
Era mai ok Mercador.
OLX-ul a fost praf, mergea greu, imi innebunea antivirusul.
Cred ca o sa piarda cu schimbarea asta.
Repar si stric orice...
http://ricas.sunphoto.ro/

Offline Rica

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 290
 • Karma: 0
 • Gen: Bărbat
 • Curiosu'
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #12 : Aprilie 15, 2014, 12:18:47 p.m. »
OLX-ul a luat-o pe aratura.
Preturi afisate in lei mai nou.
Iti sta inima cand vezi atatea cifre la masini.
« Ultima Modificare: Aprilie 15, 2014, 12:25:20 p.m. de Rica »
Repar si stric orice...
http://ricas.sunphoto.ro/

Offline Rica

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 290
 • Karma: 0
 • Gen: Bărbat
 • Curiosu'
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #13 : Aprilie 15, 2014, 04:30:25 p.m. »
Repar si stric orice...
http://ricas.sunphoto.ro/

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #14 : Aprilie 17, 2014, 07:16:01 p.m. »
M-am jucat si eu aseara 1 ora pe olx.ro :

- se misca mai repede, se incarca anunturile destul de bine
- am vazut ca se poate seta pretul si pe euro
- ma bucur ca poti alege/bifa modelul X de la marca Y sau chiar mai multe modele simultan
- iti apar sus in stanga, 10 modele de la fiecare marca , cu nr de anunturi

e destul de dragut.................. dar parca ceva lipseste!

==============

http://www.informatiiauto.ro/psa-peugeot-citroen-lider-la-numarul-de-brevete-pentru-al-7-lea-an-la-rand-sid13886.html

PSA Peugeot Citroen, lider la numărul de brevete pentru al-7-lea an la rând

Clasamentul Institutului Naţional Francez de Proprietate Intelectuală (INPI) a confirmat încă o dată faptul că PSA Peugeot Citroen este liderul pe piaţa franceză în materie de brevetare, cu un număr de 1.378 brevete depuse şi publicate în 2013.

Anticipaţia şi inovaţia reprezintă elementele cheie pentru a face faţă cu succes provocărilor derivate din problema mobilităţii în viitor. Numărându-se printre atuurile Grupului, această energie creativă se traduce prin autovehicule şi componente deosebit de eficiente. Atât binecunoscutul Peugeot 308, votat Maşina Anului 2014 în Europa cu noul propulsor turbo pe benzină în 3 cilindri EB PureTech, având un consum record de doar 2.85 litri /100 de km precum şi inovatorul Citroën C4 Cactus.

Câteva dintre miile de invenţii brevetate de industria auto sunt în strânsă conexiune cu Citroën C4 Cactus:
- Magic Wash, un sistem inovator, pe cât de simplu pe atât de inteligent, de curăţare a parbrizului care nu afectează vizibilitatea conducătorului auto.
- Airbump, un sistem de panouri flexibile vidate, utilizat în special la nivelul portierelor pentru a reduce impactul loviturilor şi zgârieturilor uşoare. Cu un design inovativ, unic, obţinut printr-o procedură laborioasă, sistemul Airbump asigură o protecţie excelentă pasagerilor, în cazul unui accident.
- Sistemul de Airbag integrat în pavilion, creează mai mult spaţiu la nivelul planşei de bord, prin integrarea airbag-ului pasagerului frontal deasupra parbrizului.

Conectivitatea (echipamente multimedia, reţele, conexiuni, electronică şi interfaţa om-maşină) precum şi sistemele de asistenţă a şoferului reprezintă axe importante de cercetare şi brevetare. Inovaţii precum Pachetul Driver Assistance, Sistemul de Alertă Risc de Coliziune, şi Sistemul de Frânare de Urgenţă în caz de Coliziune, disponibile pe noul Peugeot 308, configurează prototipul maşinii viitorului.

De altfel, PSA Peugeot Citroën şi-a concentrat toate eforturile pentru a reduce semnificativ consumul de carburant şi nivelul de emisii la vehiculele Peugeot şi Citroën. Încă de la începutul anului 2013, Grupul a înregistrat noi recorduri în materie de reducere a emisiilor diesel prin introducerea noului propulsor Blue HDi, care combină în premieră tehnologia de Reducere Catalitică Selectivă (SCR) cu filtrul de particule diesel (DPF) pentru a elimina 99,9% din particule şi 90% oxid de nitrogen (NOX) produse de motoarele diesel. Doar această inovaţie a înregistrat 100 de brevetări.

Strategia extrem de activă de brevetare oferă un avantaj competitiv, permiţând în acelaşi timp Grupului să dispună de dreptul de proprietate asupra invenţiilor sale.

=================


http://www.informatiiauto.ro/apia-piata-auto-a-inregistrat-cea-mai-mare-crestere-din-ultimii-6-ani-sid13887.html

APIA: Piaţa auto a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 6 ani

Vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale noi pe piaţa românească s-au cifrat la 18.941 unităţi în primul trimestru din 2014, în creştere cu 21,7% faţă de perioada similară din 2013, fiind cea mai mare creştere înregistrată după 2007.

„În interiorul acestei creşteri, avem autoturismele cu + 19,1%. Este pentru prima dată din 2009 până acum când în trimestrul I se înregistrează o creştere faţă de anul precedent şi cea mai mare creştere pe această perioada din 2007 până în prezent (a mai existat doar în 2008, dar numai de 17%)”, precizează APIA.

Înmatriculările de autoturisme rulate au scăzut cu 11,6%,dar volumul lor - 46.800 unităţi în primele trei luni - rămâne ridicat comparativ cu cel al autoturismelor noi (de circa 3,5 ori mai mare), potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), publicate marţi.

Cu un volum total de 8.021 unităţi vândute în luna martie, avansul pieţei auto faţă de luna februarie este de 31%, iar după primele trei luni din 2014 creşterea este de 21,7%, situaţie datorată în special autoturismelor, care au înregistrat +19,1% (+29% cele autohtone şi +15,6% cele din import).

Pe modele, Dacia Logan este cel mai bine vândut model în luna martie (dar şi după trei luni din 2014), urmat de Sandero, Skoda Octavia, Dacia Duster (locul 3 după trei luni), şi Volkswagen Golf.

================

http://www.informatiiauto.ro/fiat-incearca-sa-si-convinga-angajatii-sa-renunte-la-masinile-straine-sid13898.html

Fiat încearcă să-şi convingă angajaţii să renunţe la maşinile străine

Câţiva angajaţi Fiat de la două uzine italiene au avut o surpriză săptămâna trecută: maşinile lor străine, de la branduri precum Volkswagen, Peugeot sau Toyota, au fost acoperite de pungi mari de plastic, cu o inimă frântă deasupra.

Pe inima frântă era şi un mesaj, tradus astfel: „Să te văd cu altcineva mi se rupe inima. Dar mă gândesc întotdeauna la tine”.

Nu, nu era de la un fost iubit. Era o campanie promoţională creată de echipa de marketing a Fiat, alături de o agenţie de PR. Atât de simplă, pentru a face angajaţii de la cele două fabrici, Mirafiori, de lângă Torino şi Pomigliano, de lângă Napoli, să profite de discountul special pentru maşini Fiat noi.

Pe măsură ce posesorii maşinilor nedumeriţi îşi descopereau maşinile, erau abordaţi de membri ai agenţiei care le înmânau o broşură care le aducea un discount suplimentar de 1.000 de euro faţă de ofertele existente ale mărcii Fiat, adică o reducere între 12 şi 26%, în funcţie de model.

Producătorii din toată lumea oferă angajaţilor discounturi mari pentru maşinile lor noi şi nu prea permit maşini de la branduri rivale în parcările proprii. Dar puţini constructori au mers atât de departe în încercarea de a-i face pe angajaţi să renunţe la maşinile străine.

=================

http://www.informatiiauto.ro/un-roman-din-patru-va-detine-un-autoturism-in-2020-sid13896.html

Un român din patru va deţine un autoturism în 2020

    
Un român din patru (24,9% din populaţia ţării), va deţine un autoturism în anul 2020, faţă de 19,3% în 2011, potrivit estimărilor incluse în Master Planul General de Transport.


„Gradul de motorizare din România se află încă la niveluri relativ inferioare, ceea ce înseamnă că este de aşteptat ca acesta să crească semnificativ în viitor. În anul 2011, 19,3% din populaţie deţine un autoturism, procent ce creşte la 24,9% în anul 2020”, se arată în Raportul asupra definirii problemelor, care face parte din Master Planul General de Transport, lansat spre dezbatere publică.

Potrivit unui grafic inserat în document, gradul de motorizare va continua să crească până la peste 35% în anul 2030.

Odată cu creşterea gradului de motorizare, se va reduce dependenţa populaţiei de transportul public, menţionează autorii studiului.

„Această reducere a pieţei captive modifică dinamica sectorului de transport public, existând o creştere a competiţiei sectorului rutier generată de populaţie, care are un autoturism disponibil pentru a efectua călătoria. De vreme ce numărul de autoturisme achiziţionate creşte, sectorul feroviar trebuie să-şi îmbunătăţească serviciile oferite doar pentru a-şi menţine cota de piaţă”, se precizează în Master Plan.

Se estimează de asemenea că în 2020 numărul de călătorii cu trenul se va reduce cu 20,8%, ca urmare a creşterii reţelei de autostrăzi.

„Reducerea de 20,8% în numărul de călătorii efectuate cu trenul este indusă de creşterea gradului de motorizare şi de investiţiile aflate în derulare la nivelul reţelei de autostrăzi, ceea ce determină creşterea atractivităţii pentru călătoriile cu autoturismul. Călătoriile cu autobuzul sunt prognozate a creşte uşor cu 1,3%. Ca şi calea ferată, sectorul de transport cu autobuzele va fi afectat negativ de creşterea gradului de motorizare, dar va beneficia de investiţiile în dezvoltarea reţelei de autostrăzi, ceea ce conduce la îmbunătăţirea timpilor de parcurs. Călătoriile cu autoturismele sunt prognozate a creşte cu 15,2%, ceea ce reflectă creşterea gradului de motorizare şi amploarea investiţiilor în reţeaua rutieră aflate în derulare”, mai spune documentul.

Conform aceluiaşi Master Plan, reţeaua de autostrăzi din România va ajunge la aproape 1.000 km în anul 2020.

Master Planul a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, unde va fi supus dezbaterii publice până la data de 15 mai 2014.

=============

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

 

SMF spam blocked by CleanTalk
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal