Autor Subiect: Stirile auto ale zilei !  (Citit de 149852 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #30 : Septembrie 12, 2014, 09:46:00 a.m. »
http://www.auto.ro/stiri/lukoil-lubricants-lanseaza-uleiurile-dedicate-motoarelor-alimentate-cu-gpl.html

Lukoil Lubricants lanseaza uleiurile dedicate motoarelor alimentate cu GPL

Lukoil Lubricans East Europe anunta lansarea in Romania noi produse pentru motoarele cu GPL – Lukoil Luxe LPG 10W-40, Lukoil Luxe LPG 15W-40, Lukoil Super LPG 10W-40 si Lukoil Super LPG 15W-40. Aceste uleiuri sunt special concepute pentru a fi utilizate in motoarele pe benzina convertite sa functioneze cu un sistem bi-carburant benzina/GPL in motoarele alimentate cu GPL.

Lukoil Lubricans East Europe ia in considerare mediul social si economic, ceea ce inseamna adaptarea capacitatilor de productie la cererea pietei, sub cele mai inalte standarde de calitate.

"Acordam o atentie sporita tendintelor care se manifesta pe piata auto din Romania, unde am sesizat cresterea de la an la an a numarului de autoturisme care folosesc sistemul de alimentare bi-carburant benzina/GPL (autogaz)", a declarat Felix Dragu, director general al Lukoil Lubricans East Europe.

Lansarea noilor produse vine in urma investitiei de catre Lukoil a aproximativ 6 milioane de dolari pentru modernizarea instalatiei de amestecare a lubrifiantilor detinuta de companie in Ploiesti, ceea ce face ca Lukoil Lubricans East Europe sa opereze in prezent una dintre cele mai moderne instalatii modulare de producere a lubrifiantilor din Europa.

Lubrifiantii Lukoil GPL au fost creati si adaptati pentru pietele din Europa de Est impreuna cu Infineum, companie britanica lider mondial in formularea, producerea si comercializarea aditivilor pentru industria producatoare de lubrifianti.

Performantele tehnice ale lubrifiantilor Lukoil GPL asigura protectie atat pentru catalizator, cat si pentru motor, formand o pelicula de protectie pe piesele supuse unei uzuri ridicate cauzate de temperaturile ridicate din camera de ardere a motorului.

Lukoil Lubricans East Europe a demarat fabricarea celor 4 produse, uleiuri de motor, ca extensie la liniile de produse deja existente in portofoliu.

Acestea sunt uleiuri semi-sintetice 10W-40 si minerale 15W-40 care indeplinesc cerintele standardelor SL, respectiv SG/SJ. Sunt formulate cu un pachet de aditivi performant, cu proprietati antioxidante, anticorozive, dispersate, cu un continut redus de cenusa si o bazicitate optima, echilibrate perfect pentru motoarele pe GPL. Avantajul folosirii unui astfel de ulei consta in mentinerea unui motor curat si prevenirea formarii de depuneri, inclusiv in camera de ardere si la nivelul supapelor, pe langa rolul specific de reducere a frecarii intre piesele componente ale motorului, in paralel cu mentinerea pricipalelor caracteristici fizico-chimice ale uleiului, pe intregul interval de schimb.

Conform testelor in exploatare realizate de specialistii Infineum s-a constatat o excelenta stare a motorului la sfarsitul testelor versus motor cu rulaj pe enzina, printr-o curatenie superioara a pistoanelor si un nivel mai scazut al depunerilor de combustie si al depunerilor pe supape comparativ cu uleiurile furnizate de OEM (Original Equipment Manufacturer). Este remarcabila economia de carburant (GPL) care, in cazul uleiurilor pentru motoarele pe GPL de la Lukoil, ajunge la ponderi intre 2,7% pana la 7%.

Aceste uleiuri pot fi utilizate totodata si pentru lubrifierea motoarelor pe benzina pentru care sunt recomandate uleiuri de performanta API SL (LUKOIL LUXE LPG) sau API SJ (LUKOIL SUPER LPG). Toti acesti factori recomanda folosirea uleiului de motor special formulat pentru motoarele pe GPL.

Continutul crescut de antioxidanti si pachetul echilibrat de aditivi garanteaza stabilitatea proprietatilor de protectie a motorului pe durata intregului interval dintre schimburile de ulei. Caracteristicile uleiului Lukoil protejeaza motorul impotriva formarii de depuneri si previne modificarea in timp a vascozitatii. Toate acestea pentru o protectie mai buna a motorului.

Caracteristici

1.    Solutie dedicata autovehiculelor pe GPL.
LUKOIL SUPER LPG / LUKOIL LUXE LPG au fost special dezvoltate pentru autoturismele adaptate pe GPL. Produsele sunt potrivite pentru motoarele alimentate cu GPL (gaz petrolier lichefiat) si pentru autoturisme bi-combustibil (GPL + benzina). Au fost luate in considerare toate conditiile speciale ale acestui tip de motor.

2.    Cresterea durabilitatii motorului.
Uleiul dezvoltat pe baza pachetului de aditivi ofera protectie sporita la uzura mai mare pe parcursul intervalelor de schimb, in conditiile specifice de functionare cu GPL. Fata de uleiurile nespecializate, uleiurile de motor pe GPL asigura atat protectia suplimentara a motorului , in special a supapelor si scaunelor supapelor, cat si a camerei de ardere.

3.    Protectie impotriva depunerilor.
LUKOIL SUPER GPL / LUKOIL LUXE GPL asigura proprietati de curatare si spalare, precum si protectie sporita prin prevenirea formarii depunerilor din camera de ardere si in sistemul de evacuare a gazelor (convertor catalatic).
 
4.    Economie de carburant semnificativa vs. situatia uleiurilor OEM. Este posibila o reducere a consumului de gaz de la 2,7% pana la 7%.

=============

http://www.informatiiauto.ro/ce-modificari-aduce-standardul-euro-6-pentru-soferi-sid14526.html

Ce modificări aduce standardul Euro 6 pentru şoferi

    
Euro 6 este o reglementare a Uniunii Europene care stabileşte standardele de emisii pentru autovehicule. Vor fi maşinile mai scumpe?

„Euro 6 va face ca autovehiculele cu motor diesel să fie la fel de ecologice ca cele cu motor cu aprindere prin scânteie”, a declarat Dr. Rolf Bulander, membru al consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, responsabil pentru tehnologia sistemelor de propulsie.

Principalul obiectiv al noii reglementări este stabilirea unor limite mai scăzute privind emisiile de particule şi oxizii de azot ale autovehiculelor. Începând cu 1 septembrie 2014, autovehiculele diesel pot emite cel mult 80 de mg de oxizi de azot per kilometru (în timp ce autovehiculele cu motor cu aprindere prin scânteie pot emite cel mult 60 de mg per kilometru). Aceste valori înlocuiesc limita anterioară de 180 de mg per kilometru. Începând cu 1 ianuarie 2015, toate autovehiculele noi puse în vânzare trebuie să respecte limitele impuse de Euro 6.

Care este obiectivul legislaţiei europene privind emisiile?

De la adoptarea standardului Euro 1 în 1993, emisiile provenite din traficul rutier au fost reduse drastic. Tehnologia auto avansată, ca cea oferită de Bosch, reduce emisiile de compuşi cum ar fi CO2, oxizi de azot şi particule. Progresul tehnic în materie de sisteme de propulsie are, de asemenea, efect: din 1990, emisiile de particule ale motoarelor diesel au fost reduse cu aproximativ 99 la sută, iar motoarele diesel moderne emit cu aproximativ 98 la sută mai puţini oxizi de azot faţă de autovehiculele echivalente de la începutul anilor 1990. Pe măsură ce electrificarea sistemelor de propulsie continuă să progreseze, nivelul emisiilor va fi redus şi mai mult.

Autovehiculele vor fi acum mai scumpe?

Preţurile pentru modelele care respectă standardul Euro 6 se află, în general, la acelaşi nivel cu preţurile modelelor comparabile ce respectă standardul Euro 5. Uneori, modelele cu Euro 6 sunt prevăzute cu dotări suplimentare – de exemplu, o transmisie diferită sau pneuri diferite - care ridică preţul. Dacă înlăturaţi costul suplimentar al acestor dotări adiţionale, veţi constata că nu există o creştere considerabilă a preţului modelelor care respectă standardul Euro 6.

Cum modifică standardul Euro 6 tehnologia autovehiculelor diesel?

Autovehiculele diesel necesită un sistem de tratare a gazelor de evacuare perfect adaptat pentru a respecta limitele mai scăzute stabilite de standardul Euro 6. Pentru autovehiculele cu o greutate de până la aproximativ 1.700 de kilograme, este suficient un catalizator cu stocarea oxizilor de azot, ce are un cost redus. „Pentru autovehiculele grele poate fi utilizat doar un catalizator SCR cu AdBlue”, a declarat Dr. Markus Heyn, preşedintele diviziei Sisteme Diesel din cadrul Robert Bosch GmbH. Acest sistem injectează AdBlue, o soluţie inodoră de uree, care transformă oxizii de azot în vapori de apă şi azot gazos, compuşi inofensivi. Realimentarea cu AdBlue se face cu ocazia lucrărilor de service efectuate în mod regulat.

Ce modificări aduce standardul Euro 6 pentru şoferi?

Standardul Euro 6 nu schimbă nimic pentru persoanele care deţin deja autovehicule. Aceştia pot continua să îşi utilizeze autovehiculele la fel ca înainte. Cumpărătorii de autovehicule noi trebuie să ţină cont de trecerea la standardul Euro 6 în cazul în care doresc să aibă un model echipat cu tehnologie de ultimă oră.

VIDEO: Modificările aduse de standardul Euro 6 => „Euro 6 va face ca autovehiculele cu motor diesel să fie la fel de ecologice ca cele cu motor cu aprindere prin scânteie”, a declarat Dr. Rolf Bulander, membru al consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, responsabil pentru tehnologia sistemelor de propulsie.

Principalul obiectiv al noii reglementări este stabilirea unor limite mai scăzute privind emisiile de particule şi oxizii de azot ale autovehiculelor. Începând cu 1 septembrie 2014, autovehiculele diesel pot emite cel mult 80 de mg de oxizi de azot per kilometru (în timp ce autovehiculele cu motor cu aprindere prin scânteie pot emite cel mult 60 de mg per kilometru). Aceste valori înlocuiesc limita anterioară de 180 de mg per kilometru. Începând cu 1 ianuarie 2015, toate autovehiculele noi puse în vânzare trebuie să respecte limitele impuse de Euro 6.

Care este obiectivul legislaţiei europene privind emisiile?

De la adoptarea standardului Euro 1 în 1993, emisiile provenite din traficul rutier au fost reduse drastic. Tehnologia auto avansată, ca cea oferită de Bosch, reduce emisiile de compuşi cum ar fi CO2, oxizi de azot şi particule. Progresul tehnic în materie de sisteme de propulsie are, de asemenea, efect: din 1990, emisiile de particule ale motoarelor diesel au fost reduse cu aproximativ 99 la sută, iar motoarele diesel moderne emit cu aproximativ 98 la sută mai puţini oxizi de azot faţă de autovehiculele echivalente de la începutul anilor 1990. Pe măsură ce electrificarea sistemelor de propulsie continuă să progreseze, nivelul emisiilor va fi redus şi mai mult.

Autovehiculele vor fi acum mai scumpe?

Preţurile pentru modelele care respectă standardul Euro 6 se află, în general, la acelaşi nivel cu preţurile modelelor comparabile ce respectă standardul Euro 5. Uneori, modelele cu Euro 6 sunt prevăzute cu dotări suplimentare – de exemplu, o transmisie diferită sau pneuri diferite - care ridică preţul. Dacă înlăturaţi costul suplimentar al acestor dotări adiţionale, veţi constata că nu există o creştere considerabilă a preţului modelelor care respectă standardul Euro 6.

Cum modifică standardul Euro 6 tehnologia autovehiculelor diesel?

Autovehiculele diesel necesită un sistem de tratare a gazelor de evacuare perfect adaptat pentru a respecta limitele mai scăzute stabilite de standardul Euro 6. Pentru autovehiculele cu o greutate de până la aproximativ 1.700 de kilograme, este suficient un catalizator cu stocarea oxizilor de azot, ce are un cost redus. „Pentru autovehiculele grele poate fi utilizat doar un catalizator SCR cu AdBlue”, a declarat Dr. Markus Heyn, preşedintele diviziei Sisteme Diesel din cadrul Robert Bosch GmbH. Acest sistem injectează AdBlue, o soluţie inodoră de uree, care transformă oxizii de azot în vapori de apă şi azot gazos, compuşi inofensivi. Realimentarea cu AdBlue se face cu ocazia lucrărilor de service efectuate în mod regulat.

Ce modificări aduce standardul Euro 6 pentru şoferi?

Standardul Euro 6 nu schimbă nimic pentru persoanele care deţin deja autovehicule. Aceştia pot continua să îşi utilizeze autovehiculele la fel ca înainte. Cumpărătorii de autovehicule noi trebuie să ţină cont de trecerea la standardul Euro 6 în cazul în care doresc să aibă un model echipat cu tehnologie de ultimă oră.

VIDEO: Modificările aduse de standardul Euro 6 => http://www.youtube.com/watch?v=mL5gZrBwKCI

===========

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #31 : Septembrie 19, 2014, 11:02:33 a.m. »
Siguranta copilului in autovehicul: intre inconstienta si necunoastere

http://www.auto.ro/stiri/siguranta-copilului-in-autovehicul--intre-inconstienta-si-necunoastere--cele-mai-mari-greseli-facute-de-parinti-si-modul-in-care-pot-fi-evitate.html

Incepand cu sfarsitul lunii septembrie 2014, conducatorii auto care nu transporta copiii cu dispozitive de fixare in scaune speciale omologate vor suporta consecintele legii. Amenda aplicata in acest caz este cuprinsa intre 360 si 450 lei, la care se adauga 3 puncte de penalizare.

Desi aceste prevederi existau si inainte de modificarea OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin Ordonanta nr.21/01.09.2014, nu exista posibilitatea ca soferul sa  fie direct sanctionat pentru nerespectarea acestora.

Poate vi se pare un mod rece si prea “politienesc” felul in care imi pornesc pledoaria pentru utilizarea scaunelor auto pentru copii, dar poate ca atunci cand incepe sa ne “usture la buzunar” parca reflectam mai bine asupra consecintelor devastatoare “neutilizarii” unor astfel de sisteme de siguranta. Principiul “mie nu mi se poate intampla” nu este unul sanatos.

Haideti sa o luam pas cu pas. Care sunt cele mai mari greseli pe care le fac parintii cand isi transporta copiii in autovehicul? Si voi incepe cu noua modificare adusa legislatiei privind circulatia pe drumurile publice.

1.             Din lege intelegem (mai nou) ca doar copiii avand varsta mai mica de 3 ani trebuie retinuti in scaune auto, iar ceilalti (pana in 12 ani sau avand o inaltime de maximum 150 cm) trebuie asigurati in centurile de siguranta ale masinii. Ma intreb acum, de ce oare in manualele autovehiculelor scrie negru pe alb ca centurile sunt proiectate numai pentru adulti? Rationamentul este simplu si tradus in termeni comuni inseamna ca  centurile masinii (in cazul unui copil) nu vor mai trece peste solduri, ci peste abdomen, iar centura transversala va trece peste gatul acestuia. In cazul unui impact, organele interne ale acestuia vor fi zdrobite, iar gatul se va rupe. Asa ca iar ajungem la scaunele auto. In Uniunea Europeana, regulile sunt mult mai stricte in sensul ca un copil avand sub 135 cm trebuie retinut in autovehicul cu ajutorul unui scaun auto, intre 135 si 150 cm se impune utilizarea unui inaltator care se prinde in centurile de siguranta ale masinii, iar peste 150 cm parintele este obligat sa isi asigure copilul cu centurile autovehiculului. Asa ca prima greseala, ar fi sa spunem DA utilizarii centurilor de siguranta ale autovehiculului in cazul unui copil avand inaltimea sub 150 cm.

2.             Utilizarea unui scaun auto “din cand in cand”. Suna ciudat, nu? Dar exista parinti care gasesc scuze precum: “merg pana la coltul strazii” sau “nu-i place sa stea in scaun” sau “s-a plictisit copilul si l-am luat putin in brate”.  “Wrong approach” ar zice americanul. Statisticile spun ca 40% dintre accidentele rutiere se petrec pe distante scurte.

3.             Utilizarea unui scaun auto second hand. Donatia facuta de o ruda sau un prieten suna a “economie la buget”. Gresit din nou. Nu ne gandim la buzunar cand este in joc siguranta puiului nostru. Sunt lucruri pe care nu le cunosti despre acest scaun vechi. Astfel, exista posibilitatea sa faca parte dintr-un lot “rechemat”, chiar daca vorbim si despre un brand supercunoscut (se intampla si la case mai mari). Se poate sa fi fost implicat intr-un accident si, chiar daca arata bine, poate prezenta vicii ascunse (deci nu mai este sigur) sau este mai vechi de 6 ani de la data producerii sale (da, acesta este termenul de expirare pentru scaunele auto) sau ii lipsesc anumite piese sau curelele sunt putin deteriorate sau…  sau... Toate acesta reprezinta un atac la siguranta copilului tau.

4.             Scaunul auto nu este instalat in masina in mod corect. Statisticile sunt infioratoare: 3 din 4 scaune auto nu sunt instalate in mod corect. De ce? Pentru ca noi parintii ne consideram atoatestiutori si ignoram manualul de utilizare aruncandu-l.

5.             Nu securizam copilul in mod corect in scaunul auto. Iata cateva sfaturi utile (tot de prin manualele de utilizare):

a.             Prinde copilul in centurile scaunului, asigurandu-te ca acestea nu sunt rasucite.

b.            Tensioneaza centurile cat mai ferm de pieptul copilului (dar fara sa il deranjeze) si ai grija ca centura sa nu ii treaca peste abdomen ci peste solduri.

c.             Iata si un truc: centurile sunt tensionate corect daca nu vei reusi sa ciupesti cu 2 degete materialul din care sun fabricate.

6.             Utilizarea scaunului auto in masina fara a-l securiza cu centurile acesteia. Sa nu facem confuzie: un copil prins in centurile unui scaun auto, care la randul sau nu este prin in centurile autovehiculului, este a fel de expus ca un copil care nu ar utiliza vreodata vreun astfel de sistem de siguranta.

7.             In masina imi tin copilul in brate. Poate ni se pare mai sigur, dar sa vedem ce zic specialistii: “80% dintre accidentele mortale se petrec la viteze care depasesc  80 km/ora. Forta de impact pe care o resimte corpul unui copil de 10 kg la un accident produs la o viteza de 50 km/ora este de 300 kg forta.”  “No comments!” de data aceasta.

8.             Asezarea unui copil pe locul din dreapta soferului. Cel mai sigur loc pentru un copil este intr-un scaun auto omologat, adaptat varstei si greutatii sale. Si nu uita sa dezactivezi airbag-urile laterale (daca aveti masina full-option). Airbag-urile sunt concepute sa reduca leziunile in cazul unui adult, dar in cazul unui copil pot afecta grav gatul si si capul acestuia, mai ales in cazul scaunelor pozitionate in sens invers.

9.             O alta greseala frecventa este intoarcerea copilului cu fata in sensul de mers al masinii prea devreme. Copiii mici  au centrul de greutate in zona capului (de aceea par a fi disproportionati) si gatul fragil. In cazul unei coliziuni, capul copilului este proiectat in fata brusc si in mod violent, rezultand grave leziuni ale coloanei vertebrale, pana la cedarea acesteia.

10.          Mutarea copilului dintr-un scaun auto intr-un inaltator mai devreme de varsta de 3,5 sau 4 ani. Specialistii spun ca utilizarea unui inaltator se impune in cazul unui copil care are cel putin 135 cm inaltime, din aceleasi considerente evocate si mai sus.

Si lista poate continua. Dragostea fata de copilul tau inseamna protectie. Si a-l proteja este un alt mod in care ii poti spune “te iubesc!”.

Noi, Chicco Romania, suntem alaturi de voi toti, in calitate de parinti la randul nostru, si dorim sa iti oferim tot ce este mai bun pentru puiul tau. Asa ca lansam campania “Cu Chicco de calatoresti/Amenda sigur nu primesti” si iti punem la dispozitie toate informatiile necesare modului in care iti poti alege scaunul auto. Scrie-ne, telefoneaza-ne, viziteaza-ne. Nicio intrebare nu va ramane fara un raspuns pertinent.

Nu uita: Alege sa fii un parinte responsabil.

 

===========

http://www.auto.ro/stiri/---am-livrat-manualele-pentru-montaj-gpl-in-timp-util----catalogul-agr-de-instalatii-gpl-pentru-2014-2015-a-fost-lansat--.html

“Am livrat manualele pentru montaj GPL in timp util” Catalogul AGR de instalatii GPL pentru 2014-2015 a fost lansat

Prin acest catalog, AGR Autogas Group isi propune sa completeze intreaga gama de produse astfel incat sa cuprinda toate tipurile de autoturisme pe benzina de la non euro pana la Euro 6.


Catalogul este structurat in asa fel incat (astfel incat )sa inlesneasca misiunea Service-urilor montatoare de instalatii auto GPL in alegerea tipului de instalatie GPL corespunzatoare fiecarui tip de autoturism in parte conform conceptului de Kituri GPL Dedicate, implementat in Romania in anul 2009 de catre AGR Autogas Group impreuna cu partenerii sai din teritoriu. Kitul GPL Dedicat corespunzator fiecarui autoturism in parte se obtine prin configurarea corecta a componentelor GPL, astfel: trebuie ales reductorul GPL in functie de puterea motorului, trebuie aleasa unitatea electronica de control (ECU) corespunzatoare in functie de strategia de injectie si anul de fabricatie al autoturismului, trebuiesc alese injectoarele in functie de timpii de injectie ai autoturismului pe benzina si nu in ultimul rand rezervorul de GPL in functie de posibilitatile de montaj si preferintele clientului. Pentru a obtine intr-adevar un KIT GPL Dedicat, dupa configurarea corecta  a componentelor din kit, trebuie sa urmeze un montaj corect realizat in functie de regulamentele europene de montaj si in concordanta cu tehnologiile de montaj ale producatorului kitului.


“Viziunea AGR este sa creeze o retea de service-uri performante care sa lucreze la standarde europene, cu echipamente de ultima generatie si care sa poata servi in cel mai scurt timp orice client.”

“ Conceptul AGR se regaseste in calitatea produselor oferite, in gama larga de produse care acopera toate segmentele de piata, in disponibilitatea stocului si a mecanismului de livrare rapid si operativ.”

Prin lansarea noului catalog aratam inca odata ca (ne) respectam Viziunea, Conceptul si Principiile AGR Autogas Group pe care le-am formulat inca de la inceputul existentei noastre inca din anul 1999, impreuna cu partenerii nostrii, service-urile montatoare de instalatii auto GPL.

Noutatile acestui catalog aduc o imbunatatire a gamei de produse find mult mai bine structurata pe tipuri de autoturisme dar si in functie de tipul clientului care poate sa aleaga din cele 4 linii de produs:

-          Linia Economica – reprezentata de Instalatiile GPL Tomasetto STAG 200 plus

-          Linia Universala – reprezentata de Instalatiile GPL Tomasetto STAG Q-box

-          Linia Dedicata – reprezentata de Instalatiile GPL Tomasetto STAG – 4 si Premium

-          Linia Platinium – reprezentata de Instalatiile GPL PRINS

Pe langa noutatile legate de structura gamei de produse, sunt si noi componente care starnesc interesul tehnicienilor consacrati si pasionati ai domeniului, cum ar fi la nivel de injectoare: AC W01 si W02, Tomasetto sau Valtek 39 new; reductorul: AC R01; unitatile electronice de control: STAG 200 Plus; Stag Q-box si VSI-2 de la Prins.

Cireasa de pe tort pentru intreg domeniul auto GPL o constituie lansarea noilor sisteme pentru motoarele cu injectie directa care folosesc tehnologia de injectie lichida de gaz utilizandu-se injectoarele originale ale masinii nemai fiind nevoie de benzina nici macar pentru pornire (sistemul Direct Liquid Max de la Prins). Aceste sisteme sunt prezentate in noul catalog pentru o gama larga de autoturisme cum ar fi: Dacia Lodgy sau Duster motor 1.2TCE, Kia, Hyunday si deasemenea pentru tot grupul VW.

Despre AGR Autogas Group

AGR Autogas Group

AGR Autogas Group a luat fiinta in anul 1999 avand ca principal obiect de activitate omologarea si importul, instalatiilor auto de gaz precum si , montajul, distributia si asigurarea suportului tehnic pentru intreaga retea nationala de service-uri partenere.

AGR Autogas Group a infiintat in Bucuresti cel mai mare Centru de Conversie GPL din Sud Estul Europei. Firma detine o echipa valoroasa de specialisti in domeniu care dezvolta permanent produsele, scolarizeaza service-urile partenere, testeaza si omologheaza produsele noi.

Prin efectuarea testelor si incercarilor la Registrul Auto Roman, AGR Autogas Group a obtinut un numar de 17 Licente si Certificate de Conformitate pentru instalatiile auto GPL importate, fiind in masura sa propuna pe piata din Romania instalatii GPL auto pentru toate tipurile de autoturisme, incluzand aici si autoturismele de ultima generatie echipate cu motoare avand nivel de emisii poluante Euro4, Euro5 si Euro 6 cu putere intre 28 kw si 430 kw.

In acest moment detinem pozitia de lider pe acest segment de activitate, fapt datorat unui volum mare de vanzare si a calitatii produselor oferite, precum si datorita oferirii unui suport tehnic post vanzare.=============

http://www.informatiiauto.ro/inmatricularile-de-masini-noi-au-crescut-cu-14-in-luna-august-sid14548.html

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 1,4% în luna august


În luna august 2014 au fost înmatriculate 6.410 autoturisme noi, ceea ce reprezintă +1,44% faţă de luna august 2013, conform statisticilor DRPCIV. Înmatriculările de maşini second hand au crescut cu 5%.

 Conform datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în luna august 2014 au fost înmatriculate 8.485 vehicule noi, ceea ce reprezintă +8,5% faţă de luna august 2013, astfel: 6.410 autoturisme (+1,44%), 119 mopede, motociclete (+3,4%), 144 autobuze şi microbuze (+311%).

Dacă ne referim la categoria vehiculelor comerciale uşoare (LCV - vehicule comerciale până la 3,5 tone), aici înmatriculările au crescut cu 28,7%, la 685 unităţi faţă de luna august 2013 când au fost înregistrate 532 vehicule.

La categoria autoturismelor noi, cele mai vândute mărci au fost:
DACIA = 2.112 (cu o scădere de - 15,49% faţă de august 2013),
VOLKSWAGEN = 633 (cu o creştere de + 20,34% faţă de august 2013),
SKODA = 593 (cu o creştere de + 46,42% faţă de august 2013),
FORD = 524 (cu o creştere de + 17,49% faţă de august 2013).

iar cea mai redusă frecvenţă a vizat mărcile : Chevrolet, Maserati, Sangyong, Tesla Motors – 1 buc., Subaru - 2 buc., Alfa Romeo – 3 buc., Jaguar – 4 buc., Mini – 5 buc.

În primele 8 luni ale anului 2014, numărul de maşini noi înmatriculate în România a crescut cu 25,75% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 46.003 unităţi.

Piaţa de maşini second-hand în 2014

Pe de altă parte, numărul de înmatriculări noi pentru maşini second hand a crescut cu 5% luna trecută, faţă de luna august a anului 2013. În luna iulie 2014 au fost înmatriculate 20.036 maşini second hand de import, faţă de 19.077 înmatriculate în luna august 2013.

În primele 8 luni au fost înmatriculate cu -5,65% mai puţine maşini second hand de import, comparativ cu perioada similară a anului anterior, ajungând la un total de 139.244 unităţi.

=============

http://www.informatiiauto.ro/bosch-depaseste-barierele-conventionale-ale-conectivitatii-in-service-urile-auto-sid14545.html

Bosch depăşeşte barierele convenţionale ale conectivităţii în service-urile auto

Ca urmare a creşterii gradului de conectivitate în toate aspectele vieţii moderne, Bosch anticipează schimbări regionale şi structurale în sectorul pieselor de schimb, al echipamentelor pentru service-urile auto şi al serviciilor pentru industria auto.

 „Jucătorii de pe piaţă au aşteptări din ce în ce mai mari în ceea ce priveşte forţa inovatoare, prezenţa internaţională şi disponibilitatea de a investi”, a declarat dr. Uwe Thomas, preşedintele Bosch Automotive Aftermarket, în timpul unei conferinţe de presă la târgul Automechanika din Frankfurt. „Scopul nostru este de a anticipa şi modela în mod activ schimbările ce vor veni”, a adăugat acesta.

În strategia Bosch, accentul se pune pe mobilitatea şoferului. Din acest motiv, compania investeşte în dezvoltarea de soluţii noi - de la piesele de schimb, software-ul, tehnologia de diagnoză până la extinderea consecventă a ofertei de servicii. Interconectarea sporită a autovehiculului necesită dezvoltarea de noi soluţii. Totuşi, această dezvoltare trebuie să fie susţinută de legislaţia potrivită.

Integrarea SPX Service Solutions a fost finalizată

Bosch şi-a extins semnificativ prezenţa în America de Nord, în principal ca urmare a finalizării integrării SPX Service Solutions, furnizorul american achiziţionat în 2012. În prezent, segmentul „Automotive Service Solutions” din cadrul Bosch joacă un rol important în strategia de creştere a diviziei.

Prevenirea defecţiunilor

Comunicarea digitală şi interconectarea datelor joacă un rol din ce în ce mai important şi în service-urile auto. În viitor, vor putea să monitorizeze în permanenţă starea autovehiculelor clienţilor şi să recomande o reparaţie în prealabil, dacă este necesar. Această posibilitate va preveni defectarea autovehiculelor la drum, fapt de o importanţă semnificativă pentru autovehiculele comerciale. De asemenea, interconectarea datelor facilitează planificarea în service-ul auto interconectat, întrucât timpul de lucru al angajaţilor este mai bine organizat şi piesele necesare pot fi comandate din timp. Toate acestea reduc timpii de inactivitate şi costurile asociate lucrărilor asupra autovehiculului.

Vedere virtuală cu raze X

Pe măsură ce pătrund în service-urile auto, aplicaţiile de realitate augmentată contribuie, de asemenea, la reducerea costurilor. Aceste aplicaţii le conferă smartphone-urilor şi tabletelor puteri asociate vederii cu raze X: dacă angajaţii service-urilor auto îşi îndreaptă dispozitivele mobile către panourile autovehiculului, aplicaţia corespunzătoare afişează componentele din spatele acestora. În acelaşi timp, pot fi afişate informaţii suplimentare precum instrucţiunile de lucru, sculele necesare sau chiar videoclipurile de instruire. Acest lucru face procesul de reparare mai uşor, întrucât paşii de lucru următori sunt planificaţi în mod clar şi pot fi evitate lucrările de asamblare care nu sunt necesare.

O gamă largă de produse şi servicii la standul Bosch

Bosch prezintă pentru prima dată la Automechanika în Frankfurt, brandul Robinair, specialistul în tehnologie de climatizare pe care l-a achiziţionat în cadrul tranzacţiei cu SPX Service Solutions. Compania oferă o gamă largă de produse şi servicii pentru diagnoza, întreţinerea şi repararea sistemelor de climatizare ale autovehiculului. Marca OTC îşi expune, de asemenea, dispozitivele de diagnoză şi instrumentele speciale la standul Bosch din sala 9. Marca specializată Beissbarth îşi prezintă tehnologia de măsurare şi testare pentru geometria roţilor, în timp ce Sicam îşi etalează gama amplă de dispozitive de service pentru roţi.

============Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #32 : Septembrie 20, 2014, 11:37:04 a.m. »
http://www.automarket.ro/stiri/studiu-de-satisfactie-in-franta-bmw-castiga-la-general-dacia-termina-pe-58007.html

Studiu de satisfacţie în Franţa: BMW câştigă la General, Dacia termină pe locul al treilea la categoria Costuri de întreţinere


Unul dintre cele mai importante studii de satisfacţie realizate independent în Franţa relevă faptul că maşinile germane sunt foarte apreciate în Hexagon. Dacia termină pe 3 la categoria Costuri de Întreţinere, după ce marca românească a fost pe prima poziţie în 2012 şi 2013 .


Unul dintre cele mai importante studii de satisfacţie a clienţilor auto care se realizează anual în Franţa pune Dacia pe locul al treilea la capitolul Costuri de utilizare. Aflat la a treia ediţie, studiul realizat de compania TNS Sofres la cererea publicaţiei Journal de l'Automobile a nominalizat Dacia pe prima poziţie la această categorie în 2012 şi 2013, marca românească fiind acum depăşită însă de Skoda, care trece pe primul loc, şi de Audi, care reuşeşte astfel un salt excelent şi oarecum neaşteptat pentru o marcă premium într-un clasament în care de obicei câştigă mărcile generaliste.

"Dacia a beneficiat până acum de <efectul noutăţii>. Costurile de utilizare sunt acum criteriul care permite crearea reală a ataşamentului pentru o marcă sau alta", notează TNS Sofres, care consideră că apariţia Audi în vârful topului la categoria Costuri de utilizare se explică foarte interesant: "Chestiunea costurilor este relativă, pentru că e clar că clienţii sunt complet diferiţi. Dar pentru un client Audi, noţiunea investiţiei este importantă, iar întreţinerea este o garanţie a unei valori bune de revânzare".


Realizat cu ajutorul unui chestionar la care au răspuns 2086 de francezi care au cumpărat o maşină nouă în perioada 2006-2013, sondajul TNS Sofres a premiat mărcile auto în funcţie de răspunsurile pe care clienţii le dau la cinci tipuri de întrebări: Imagine de marcă, Design, Calitatea produsului, Costuri de utilizare şi Service post-vânzare. La final, după ce punctajele tuturor acestor criterii au fost adunate, brandurile care au reuşit să mulţumească cel mai bine clienţii francezi s-au dovedit a fi cele germane: BMW a ocupat prima poziţie pentru al doilea an consecutiv (112 puncte), iar Audi a doua (102 puncte).


"BMW se află pe prima poziţie graţie evoluţiei la capitolele personalitate şi caracter. Ambele mărci ating nivele de excelenţă mai ales la categoriile legate de produs, de calitatea şi de fiabilitatea acestuia. BMW se detaşează însă la capitolul imagine de marcă", notează oficialii care au condus acest studiu.

Volkswagen şi Honda şi-au împărţit ultima poziţie a podiumului la General (97 de puncte fiecare), francezii notând că marca din Wolfsburg a ajuns pe podium tot datorită imaginii puternice de marcă pe care o deţine în Hexagon, în timp ce Honda a punctat puternic la capitolul Servicii post-vânzare.


CLASAMENTUL GENERAL
1. BMW
2. Audi
3. Volkswagen şi Honda

Premiul pentru Design    BMW şi Audi
Premiul pentru Calitate    BMW, Audi şi Honda
Premiul pentru Costuri de Utilizare    Skoda
Premiul pentru Mediu şi Mobilitatea Viitorului    Renault
Premiul Mass-Media    Citroen
Premiul pentru cel mai bun website    Peugeot
Premiul pentru cele mai bune puncte de vânzare    Renault
Premiul special "Salon Auto"    Audi

============

http://www.automarket.ro/stiri/singurul-producator-roman-de-lacuri-si-vopseluri-a-lansat-o-noua-gama-de-58013.html

Singurul producător român de lacuri şi vopseluri a lansat o nouă gamă de vopsele auto: Klar Ultra Color


Klar Profesional a lansat noua sa gamă de vopsele auto, numită Klar Ultra Color, dezvoltată în ultimele 12 luni în urma unei investiţii de 500.000 de euro. Noua gamă include şi un software dedicat, capabil să genereze orice reţetă de vopsea după model şi să o livreze clientului în termen de 48 de ore.

Esential = 80.000 de culori sunt disponibile în sistemul Ultra Color al noii linii de vopsele auto de la Klar. Dacă nuanţa dorită nu există în sistem, ea poate fi făcută în doar 48 de ore.

95 de pigmenţi are gama de vopseluri Klar Ultra Color, dintre care 22 sunt perlaţi şi/sau xiralici.


Klar Professional a lansat noua sa gamă de vopsele auto, care complementează produsele din ofertă singurului producător român din domeniu. Gama Ultra Colour de la Klar include toate produsele necesare revopsirii unui automobil, de la chit, diluant şi întâritor până la lacuri şi vopseluri, iar acestea au toate atributele unui produs premium deşi este poziţionată în palierul mediu de preţuri al industriei. Marca de vopseluri auto deţinută de Policolor este atât de încrezătoare în noul său produs încât oferă o garanţie de trei ani pentru vopselurile Ultra Color, cât timp acestea sunt aplicate în ateliere agreate, de vopsitori şcoliţi de Klar şi maşina nu îşi schimbă proprietarul în perioada respectivă. Iar procesul de instruire a vopsitorilor este gratuit şi cei de la Klar au anunţat şi deschiderea primei şcoli de vopsitori din ţară, care va avea aproape 800 de cursanţi în primul an şi va fi, de asemenea, gratuită pentru aceştia. Reprezentanţii producătorului român de vopseluri spun că instruirea vopsitorilor este crucială pentru obţinerea de rezultate de calitate din partea acestora, pregătire fără de care nici cea mai bună vopsea din lume nu poate să arate bine pe o maşină.


Cei de la Klar vor deschide propria lor şcoală de vopsitori pentru a asigura un nivel calitativ superior al tuturor lucrărilor realizate de aceştia. Şcoala va fi gratuită şi vom furniza detalii suplimentare despre aceasta atunci când va fi inaugurată.

Service-urile sunt presate atât de bugetele mici disponibile pentru reparaţii, cât şi de cererea unui nivel de calitate ridicat. Aici intervenim noi şi aducem un produs care poate susţine aceste cerinţe.
Bogdan Jambori
Business Unit Manager Klar Professional


Gama Klar Ultra Color are 95 de pigmenţi, din care se pot forma peste 80.000 de reţete prestabilite sau se pot formula culori speciale. Aceste culori speciale pot fi livrate vopsitorului în termen de 48 de ore de la comandă şi necesitatea lor apare doar în cazurile în care vopseaua de pe un vehicul nu este apropiată de nicio nuanţă furnizată de o cartelă de culoare şi este necesară vopsirea unui singur reper sau a unei singure zgârieturi, caz în care se foloseşte un dispozitiv special, numit Spectofotometru, care poate identifica orice nuanţă de culoare la un nivel de precizie imposibil pentru ochiul uman. Repectivul spectofotometru, produs de firma americană X-Rite, realizează patru citiri ale culorii vopselei de pe vehicul, face o medie a rezultatului acestora şi afişează, în urma conectării la computer, cele mai apropiate reţete de culori şi face recomandări pentru retuşul aplicat în vederea uniformizării vopselei cu nuanţa deja existentă pe caroserie.Obiectele din imagine se numesc cartele de culoare, sau color box-uri. Acestea ajut[ vopsitorul să găsească nuanţa potrivită pentru vopsirea unui reper la culoarea maşinii.Pentru că gama de vopseluri auto Klar Ultra Color are acum şi pigmenţi perlaţi şi xiralici (conţine ”fulgi” de aluminiu înveliţi în oxid de titan pentru o strălucire specială), produse care se vindeau greu până de curând, cei de la Klar au decis să o împartă în ambalaje metalice de capacităţi diferite, de la 0.5 la 3.5 litri, în funcţie de cât de populare sunt nuanţele respective pe piaţă. Astfel, nici producătorul nu va avea stocuri uriaşe de vopsele perlate la cutii mari şi nici atelierele de vopsitorie nu vor fi nevoite să cumpere o cantitate mai mare de produs decât au nevoie pentru o lucrare. Pentru a se deosebi de gama existentă a celor de la Klar, noua linie Ultra Color este ambalată în cutii metalice cu un design special.

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #33 : Septembrie 30, 2014, 03:47:22 p.m. »
http://www.automarket.ro/stiri/preturi-citroen-c4-cactus-in-romania-carismaticul-crossover-pleaca-de-la-58176.html

Preţuri Citroen C4 Cactus în România: carismaticul crossover pleacă de la 13.000 de euro   salut'

Importatorul Citroen în România a anunţat preţurile noului C4 Cactus, model care porneşte de la 13.000 de euro în versiunea 1.2 VTi de 82 CP.

Citroen C4 Cactus, noul crossover al mărcii franţuzeşti, este disponibil pe piaţa din România. Modelul are un preţ de pornire de 12.995 euro cu TVA inclus în versiunea 1.2 Vti 82 CP. Cea mai ieftină versiune diesel are 92 CP şi pleacă de la 16.600 de euro cu TVA inclus. C4 Cactus este singurul autoturism din lume echipat cu un sistem de prevenire a zgârieturilor din parcare care foloseşte capsule de aer integrate în ornamente de cauciuc montate pe portiere. Acest sistem se numeşte Airbumps şi asigură elasticitatea panourilor la impactul uşor dintre alte obiecte şi portierele modelului franţuzesc. Până la finele anului curent, importatorul mărcii în România oferă garanţie de cinci ani pentru C4 Cactus în limita a 100.000 kilometri.În loc de scaune faţă individuale şi separate, C4 Cactus are o banchetă reglabilă, care aminteşte de maşinile americane clasice, după cum este şi cazul planşei de bord.Francezii de la Citroen oferă trei niveluri de echipare în compania lui C4 Cactus: Live, Feel şi Shine. Primul este oferit doar pentru versiunea entry-level, în timp ce Shine reprezintă echiparea de top. Echiparea de bază include şase airbag-uri, ABS+ESP+ASR+AFU, geamuri electrice faţă, oglinzi reglabile electric, sistem audio cu MP3 cu patru difuzoare şi comenzi pe volan, sistem multimedia cu ecran tactil cu diagonoala de 7 inch, lumini de zi cu LED-uri, închidere centralizată cu telecomandă, regulator şi limitator de viteză programabil şi altele. Abia de la echipare Feel este oferit în standard sistemul de aer condiţionat cu reglare manuală. Al doilea nivel de echipare din gamă aduce în plus şi Hill Assist, cotieră centrală faţă, kit "mâini libere" prin Bluetooth şi o serie de elemente estetice. Echiparea de top prezintă în standard jante de aliaj de 16 inch, climatizare automată, sistem de navigaţie, senzori de parcare spate şi cameră video pentru marşarier, senzori de ploaie şi de lumină, plafonieră cu LED-uri, oglinzi laterale cu funcţie dezgivrare, geamuri spate şi lunetă fumurii şi sistem audio cu şase difuzoare şi funcţie Jukebox.

Sistemul Airbumps este unic în industria auto şi are rolul de a evita zgârieturile de pe portiere provocate de deschiderea altor portiere sau de cărucioarele de cumpărături.

Esential 3.4 litri la sută este consumul mixt al celei mai economice versiuni a lui Citroen C4 Cactus.


Versiunea entry-level în gama Citroen C4 Cactus se remarcă prin masa redusă la gol de numai 965 kilograme. Aceasta are un motor Vti de 82 CP şi 1.199 centimetri cubi, cu trei cilindri în linie, care îi asigură un sprint 0-100 km/h în 12.9 secunde şi o viteză maximă de 167 km/h. Consumul mediu declarat este de 4.6 litri la sută. Cea mai economică versiune a lui C4 Cactus nu este aceasta, titlul respectiv fiind rezervat motorizării BlueHDi de 1.560 cmc şi 100 CP, care anunţă un consum mixt de 3.4 litri la sută. Aceasta accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.7 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 184 km/h. În ceea ce priveşte cea mai performantă versiune a lui C4 Cactus, aceasta are un motor e-THP Euro 6 de 1.199 centimetri cubi, care asigură 110 CP şi 205 Nm şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 9.3 secunde. Viteza maximă a acestei versiuni este de 188 km/h, în timp ce consumul mixt declarat este de 4.6 litri la sută cu jante de 16 inch, respectiv de 4.7 litri la sută cu jante de 17 inch.

Citroen C4 Cactus vs. CONCURENŢA DIRECTĂ
MODEL/VERSIUNE    PUTERE
(CP)     CONSUM MIXT
(l/100 km)     ACCELERAŢIE 0-100
(secunde)     PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA)


Citroen C4 Cactus
1.6 BlueHDi Feel    110    3.4    10.7    16.616
Peugeot 2008
1.6 e-HDi 92 CP Acces    92    4    11.5    16.158
Renault Captur
1.5 dCi 90 CP Authentique MT5     90    3.6    13.1    14.000
Opel Mokka
1.7 CDTI 130 CP Enjoy    130    4.5    10    21.290
Chevrolet Trax
1.7D MT6 FWD LT    130    4.5    9.6    19.500
Nissan Juke
1.5 dCi Visia    110    4.9    11.2    18.090
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii

Via Citroen

Citroën C4 Cactus exclusive clip from Geneva Motor Show 2014 => http://www.youtube.com/watch?v=xe-GPiCb4O0


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #34 : Octombrie 01, 2014, 10:54:41 a.m. »
SCHIMBĂRI în legislaţia rutieră, de astăzi ( duminica trecuta ) : AMENZI pentru şoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură. Ce alte măsuri sunt introduse

http://www.mediafax.ro/social/schimbari-in-legislatia-rutiera-de-astazi-amenzi-pentru-soferii-care-nu-transporta-copiii-in-scaune-speciale-sau-cu-centura-ce-alte-masuri-sunt-introduse-13351906

Noile modificări ale legislaţiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de până la 450 de lei pentru şoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură, precum şi posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului, intră în vigoare duminică.

 Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost modificată şi completată printr-o ordonanţă publicată în Monitorul Oficial din 29 august, aceasta urmând să intre în vigoare duminică, 28 septembrie.

Una dintre cele mai importante completări aduse legislaţiei rutiere aduce sancţiuni pentru şoferii care nu transportă copiii în condiţii de siguranţă.

Astfel, va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate".

 "La asta se adaugă patru sau cinci puncte de amendă, care înseamnă, în bani, 360 sau 450 de lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 de lei în prezent. Amenda se reduce la jumătate dacă este plătită pe loc. Practic, noutatea o reprezintă sancţionarea şoferului care transportă copii fără respectarea regulilor de siguranţă. Regulile existau şi până acum - scaun special pentru copiii până în trei ani şi centură de siguranţă pentru cei de până la 12 ani -, însă nu exista posibilitatea de a sancţiona direct şoferul autovehicului", a precizat, pentru MEDIAFAX, şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florin Brăcea.

Aceeaşi sancţiune o vor primi şoferii care transportă copii în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

"Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă", mai prevede noul act normativ.

Mai mult, şoferii autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Potrivit iniţiatorului actului normativ (Ministerul Afacerilor Interne), clarificarea procedurii de sancţionare pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, în cazul persoanelor minore transportate, este necesară întrucât actuala normă nu permite sancţionarea conducătorului de vehicul pentru săvârşirea faptei de către o persoană minoră, în realitate acestuia revenindu-i obligaţia de a se asigura că minorul este transportat în condiţii de siguranţă.

"Această normă instituie un mecanism concret de responsabilizare a conducătorului auto care transportă persoane minore, acestea neavând reprezentarea necesară a pericolului la care se expun în situaţia implicării vehiculului într-un eveniment rutier. Modificările referitoare la minori sunt conforme cu directivele europene", spun reprezentanţii MAI.

Conform aceloraşi surse, prin intermediul Directivei 2014/37/UE, se urmăreşte reglementarea unitară la nivel european a obligaţiilor privind transportul copiilor şi tipurile de dispozitive de fixare în scaune pentru copii utilizate, astfel încât protejarea acestora să fie mai eficientă în cazul unei coliziuni.

 

 Probele biologice, recoltate şi la locul accidentului, de personalul de la SMURD sau Ambulanţă

Noua legislaţie rutieră aduce noutăţi şi în ceea ce priveşte locul unde se poate face recoltarea mostrelor biologice. Astfel, acestea vor putea fi recoltate şi în ambulanţe având echipaj cu medic ori autospeciale cu această funcţie aparţinând Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

"Medicul, asistentul medical sau persoana cu pregătire medicală de specialitate din echipajul ambulanţei sau autospecialei aparţinând SMURD, care intervine la evenimentele în legătura cu traficul rutier, poate recolta probe biologice în măsura în care prin aceasta nu se afectează acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau de prim ajutor, precum şi în situaţia în care persoana implicată într-un accident de circulaţie refuză transportul de urgenţă la o unitate sanitară sau starea sa de sănătate nu impune acest transport", prevede ordonanţa.

Potrivit iniţiatorilor actului normativ, această noutate a avut ca raţiune logică şi practică următoarele considerente: situaţiile practice în care la locul unui eveniment rutier se prezintă echipajul ambulanţei pentru a acorda îngrijiri medicale, fără a mai fi necesară deplasarea ulterioară a victimei la spital (inclusiv în situaţia în care aceasta refuză internarea); norma juridică din Codul de procedură penală [art.190 alin.(8)] potrivit căreia recoltarea trebuie făcută în cel mai scurt timp inclusiv de către o persoană cu pregătire medicală de specialitate.

"Apreciem că ambulanţele sunt spaţii în care se poate efectua recoltarea mostrelor biologice, reprezentând o parte constitutivă a instituţiilor medicale. În pluş în mod practic o astfel de reglementare are drept rezultat reducerea costurilor asociate operaţiunii de recoltare, simplificarea procedurii în sine şi asigurarea celerităţii desfăşurării activităţii, cerută în mod expres de art. 190 alin.(8) din Codul de procedură penală. Menţionăm faptul că, în mediul rural, de exemplu, există situaţii în care recoltarea se poate face la o staţie de ambulanţă (aflată în aceeaşi localitate) fără a mai fi necesară deplasarea 30-40 km pentru efectuarea aceleiaşi operaţiuni la o unitate medicală în primul oraş", explică reprezentanţii MAI.

Pe de altă parte, noua ordonanţă prevede că o persoană careia i-a fost anulat permisul auto, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, se poate prezenta la autoritatea competentă pe raza căreia îşi are domiciliul sau reşedinţa, pentru eliberarea unui nou permis de conducere, fără a mai susţine examen şi cu prezentarea documentului care atestă o astfel de situaţie.

 "În situaţia în care anularea permisului de conducere nu a fost dispusă până la depunerea cererii de restituire de către titularul permisului de conducere, condamnat definitiv pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în conditiile art. 4 din Codul penal, şeful serviciului rutier competent dispune restituirea acestuia, în baza documentului care atestă o astfel de situaţie", se mai precizează în actul normativ.

Potrivit MAI, această propunere este fundamentată pe considerentul lipsei unui cadru legal adecvat în materie de contencios administrativ, în sensul inexistenţei unei prevederi care să confere autorităţii posibilitatea reexaminării actului administrativ (dispoziţia de anulare a permisului de conducere) după intrarea acestuia în circuitul civil şi producerea de efecte juridice (anulare permis distrugerea documentului, comunicarea măsurii către alte autorităţi etc.). "În acest contexţ precizăm că mai multe persoane s-au adresat instanţelor de contencios pentru anularea actelor administrative şi restituirea permiselor de conducere, interpretarea prevederilor art. 4 din Codul penal fiind foarte diferită cu privire la întinderea efectelor în materia altor acte sau sancţiuni decât cele penale", mai spun poliţiştii.

Tot începând de duminică se modifică şi condiţiile în care studenţii străini pot obţine pemisul de conducere pe teritoriul României. Astfel, dacă până acum aceştia trebuiau să facă dovada faptului că urmează să studieze în România pe o perioadă de cel puţin şase luni, acum ei vor trebui să prezinte documente care să ateste că au studiat deja timp de şase luni în ţara noastră.

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #35 : Octombrie 06, 2014, 05:22:11 p.m. »
http://www.auto.ro/stiri/salonul-auto-bucuresti-si-accesorii-----rampa-de-lansare-pentru-modelele-auto-2014-----2015-.html

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii – rampa de lansare pentru modelele auto 2014 – 2015!Intre 23 octombrie – 2 noiembrie, la scurt timp dupa Salonul Auto de la Paris, iubitorii fenomenului auto au posibilitatea sa descopere noutatile din acest domeniu, deoarece SAB & Accesorii 2014, evenimentul auto cu participare nationala si internationala dedicat publicului larg din Romania isi deschide portile la Romero Baneasa.


Istoric Salonul Auto Bucuresti & Accesorii

Ca scurt istoric, primele patru editii ale Salonului Auto Bucuresti si Accesorii au fost organizate intre anii 1993 – 1996. Succesul acestor editii din punct de vedere al marcilor prezente cat si al afluxului de vizitatori (120.000 de vizitatori in anul 1996) au facut ca SAB & Accesorii sa fie introdus prin eforturile sustinute ale APIA in calendarul international al OICA, singurul for international ce poate da un asemenea gir.
Din 1997, secvential, o data la doi ani, Salonul a fost prezent, sub organizarea APIA pana in 2007 inclusiv, in prestigiosul calendar international OICA, fiind catalogat ca atare, Salonul International Auto Bucuresti. Anul 2011 a insemnat revenirea SAB & Accesorii in editie nationala, in locatia deja cunoscuta tuturor iubitorilor acestui domeniu, Romaero Baneasa.

De asemenea, in decursul acestui an a fost reluat parteneriatul cu APIA - Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Prin intermediul acestui parteneriat se doreste ca intreaga piata auto din Romania sa isi canalizeze toate eforturile in ceea ce priveste prezentarea premierelor nationale, a noilor modele, cat si a ofertelor dedicate in cadrul Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, evenimentul cu cea mai lunga traditie de desfasurare in Romania.

Lista companiilor participante anul acesta este una lunga şi cei de la SAB ne vor tine la curent cu noutatile pe parcursul saptamanilor ce vor urma. BMW, Citroen, Ford, Hyundai, Honda, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Suzuki şi-au anunţat participarea si va asteapta sa le admirati si testati cele mai noi modele auto.

Modelele Mercedes prezente la SAB vor fi: Clasa C, CLA, GLA, CLS Facelift, Clasa S Coupe si Clasa V (TBD). In premiera nationala la SAB & Accesorii vor fi prezentate Clasa S Coupe si CLS Facelift.

In standul Ford - Tiriac Auto vor fi expuse urmatoarele modele: Fiesta, B-max, Focus, Noul S-max, Kuga. In premiera la SAB & Accesorii vizitatorii vor putea admira noul Ford Mondeo, iar in zona outdoor dedicata autovehiculelor comerciale va fi expusa aproape toata gama Ford – de la noul Courier la noul Transit.

In standul Hyundai vizitatorii vor putea admira modelele: Hyundai I10, I20, I30, I40, Elantra, Ix35 si Santa Fe iar Mitsubishi va expune modelele iMiEV, Space Star, Lancer, ASX, Outlander, Outlander PHEV, Pajero, L200.
 
In standul Jaguar vor fi expuse modelele Jaguar XF, editia speciala pentru motorizarea 2.2 Diesel 163 CP, Jaguar F-TYPE, Jaguar XJ, iar in standul Land Rover nu vor lipsi noul Range Rover, noul Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Discovery 4, Freelander2, Defender.
 
Prezentate in premiera nationala in cadrul unui Salon Auto in Romania, noile modele NISSAN QASHQAI, JUKE si X-TRAIL vor putea fi admirate la SAB & Accesorii 2014 in cadrul standului Badsi Nissan din pavilionul H107.

Mit Motors va aduce in premiera la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii noul model KIA Soul EV. Soul EV este un vehicul electric ce se potriveşte perfect transportului in oras, gratie autonomiei de condus, interiorului spatios precum si a portbagajului generos.

Peugeot prezinta la standul sau o ofensiva de modele deosebit de competitive: 208, 301, Noul 308, noul RCZ, 2008, noul 3008, Partner, noul Boxer, precum si vedeta incontestabila a toamnei 2014: noul Peugeot 508. Noul PEUGEOT 508 integreaza noua grila emblematica a viitoarelor modele ale Marcii, dar si echipamente novatoare precum ecranul tactil, camera video de marsarier si funcţia de supraveghere a unghiului mort. In plus, vine echipat cu motorizari Euro 6 economice si performante, precum 2,0L BlueHDi 150 CP si cutie manuala in 6 trepte.

In Pavilionul destinat pieselor, accesoriilor, echipamentelor auto si societatilor de leasing si asigurari puteti descoperi cele mai avantajoase oferte speciale destinate acestor segmente. De asemenea, pe tot parcursul evenimentul vor avea loc demonstratii tehnice si teste puse la dispozitie de prestgioase firme din acest domeniu.

ELCANI, importator in Romania pentru produsele ADRIA si CAMP-let, va aduce la SAB & Accesorii o oferta variata de rulote, autorulote, van-uri, case mobile si trailer tent-uri.
Pasionatii de masini de curse pot trai cele mai tari senzatii la SAB in standul RoMotion Simulator din Pavilionul H106. Simulatoarele concepute de RoMotion Simulator permit jucatorilor sa traiasca senzatii unice de emotie atunci cand piloteaza, in timp ce motoarele de “sub capota” transforma actiunile lor intr-o adevarata cursa. Simulatoarele full motion au 2 axe cu o libertate de miscare pe axa longitudinala de pana la 40 grade si pe axa laterala de 30 de grade.
Incepand cu aceasta toamna, tu si masina ta aveti un nou prieten. Se numeste Ninebot si este un robot de transport personal pentru drumurile prea scurte pentru autovehicul, dar prea lungi pentru o plimbare pe jos. Vino sa-l cunosti la SAB & Accesorii 2014!

Editia de anul acesta a Salonului Auto Bucuresti & Accesorii se anunta una spectaculoasa, atat datorita noutatilor din domeniul autovehiculelor si accesoriilor auto, cat si programului special pregatit publicului vizitator.
Si anul acesta in cadrul SAB & Accesorii, va fi organizata in parteneriat cu Oldtimer Studio o expozitie inedita de masini clasice denumita Bucharest Classic Car Expo, in cadrul careia vor fi expuse masini unicat, unele estimate la peste 500.000 Euro.

In weekendurile evenimentului echipa IACARII ACROBATI va executa in cadrul SAB & Accesorii 2014 demonstratii aeriene cu doua avioane tip YAK 52TW. Show-urile aviatice vor fi completate de show-uri de parasutism.

Printre partenerii media care ajuta in promovarea Salonului Auto Bucuresti si Accesorii se numara si Auto.ro.

 
Informatii utile Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2014:
Locatie: Romaero Baneasa: Bd. Ficusului, nr. 44, Bucuresti.
Program vizitare:  23 Octombrie – 2 Noiembrie intre orele 10.00 – 20.00.

Mai multe detalii gasiti pe :

www.sab.ro/ro/

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #36 : Octombrie 08, 2014, 03:31:23 p.m. »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #37 : Octombrie 17, 2014, 09:26:04 a.m. »
http://www.automarket.ro/stiri/anvelopele-de-iarna-continental-obtin-locul-intai-in-testarea-anuala-adac-58407.html

Anvelopele de iarnă Continental obţin locul întâi în testarea anuală ADAC


(P) Comparativul anual de anvelope realizat de ADAC, OAMTC şi TCS împreună cu revista Stiftung Warentest din Germania şi-a anunţat câştigătorul în rândul anvelopelor de iarnă: Continental ContiWinterContact TS 850 au câştigat la dimensiunile 195/65/R15 şi 175/65/R14.

Esential = 14 modele de anvelope de iarnă au fost testate de cluburile auto ADAC, OAMTC și TCS, alături de revista Stiftung Warentest.

Cele mai înalte autorități din domeniul auto – cluburile auto ADAC, OAMTC și TCS, alături de revista de top Stiftung Warentest, au acordat anvelopelor ContiWinterContact TS 850 calificativul "bun"/"foarte recomandat", pentru ambele dimensiuni de anvelope testate, alături de cel mai mare scor general. Testarea a vizat 14 modele de anvelope de iarnă, pentru ambele dimensiuni: 195/65 R 15 pentru mașinile de clasă medie și 175/65 R 14 pentru modelele de clasă compactă.

Anvelopele ContiWinterContact TS 850 au obținut o nouă performanță de top la testele conduse de experții ADAC, OAMTC, TCS și Stiftung Warentest, atât pentru modelul de anvelope dedicate mașinilor de clasă medie cât și pentru modelul dedicat compactelor.

Experții germani au testat 14 modele de anvelope de iarnă, aparținând unor producători din toată lumea – Asia, SUA și Europa – și au evaluat separat ambele dimensiuni de anvelope: 175/6 R 14 (dedicate compactelor) și 195/65 R 15 (dedicate mașinilor de clasă medie). Modelul de anvelope de iarnă de dimensiuni mai mari Continental a fost evaluat de către specialiști ca fiind "o anvelopă extrem de echilibrată" și a primit "note maxime la testele pe zăpadă și pe gheață, cât și pentru consumul de carburant și pentru rezistența la uzură".
ContiWinterContact TS 850 este disponibilă într-o gamă extinsă de modele - aproximativ 50 de dimensiuni - pentru roţi de 14 până la 17 inch.

Modelul mai mic de anvelope ContiWinterContact TS 850 a finalizat testele încununat de același succes ca anvelopele dedicate clasei medii, primind referințe spectaculoase pentru "echilibru, manevrarea pe gheață și pe carosabil ud și performanța de excepție la uzură".

Anvelopa ContiWinterContact TS 850 este o anvelopă premium dedicată modelelor de mașini compacte și de clasă medie și a obținut recunoașterea internațională, în cadrul testelor conduse de către numeroase reviste de specialitate de top și cluburi auto cu notorietate, fiindu-i apreciate unanim performanțele de top la ambele serii de teste susținute pentru evaluarea anvelopelor de iarnă, anul trecut și anul acesta.

Recomandarea Continental pentru nou sezon de iarnă 2014 -2015

În perioada premergătoare iernii, Continental sfătuiește șoferii să fie foarte atenți în ceea ce privește adâncimea benzii de rulare a anvelopelor existente. În cazul în care banda are mai puțin de 4 mm, Continental recomandă înlocuirea cât mai rapidă a anvelopelor cu cele de iarnă, aceasta fiind limita sub care performanța anvelopelor scade extrem de rapid la contactul cu zăpada și carosabilul ud.


===================

http://www.informatiiauto.ro/dacia-a-vandut-3-milioane-de-masini-din-2004-sid14607.html

Dacia a vândut 3 milioane de maşini din 2004

În doar 10 ani de prezenţă pe pieţele mature din Europa, Dacia a câştigat peste 3.000.000 de clienţi. Vehiculul Dacia cu numărul 3.000.000 este un Sandero Stepway şi a fost achiziţionat de un client din Spania.

 Marţi, 14 octombrie 2014, la standul Dacia din cadrul Salonului Auto de la Paris, un client spaniol a primit din partea lui Nicolas Wertans, Directorul de Vânzări al Grupului Renault la nivel mondial, cheile maşinii sale, un model Dacia Sandero Stepway. Şi nu orice vehicul, ci modelul Dacia cu numărul 3 000 000 vândut din anul 2004 şi până în prezent.

„Cu 3 milioane de vehicule vândute în mai puţin de 10 ani, Dacia este un caz unic în universul auto mondial, a declarat Nicolas Wertans, Director de Vânzări al Grupului Renault la nivel mondial. Marca Dacia a creat şi a întreţinut un puternic climat de încredere şi de proximitate cu clienţii săi, totul datorită unei promisiuni simple şi clare care răspunde întocmai aşteptărilor unei clientele aflate în căutarea unor vehicule fiabile, sigure, cu echipamente şi prestaţii moderne la preţuri accesibile”.

2014 se anunţa din nou un an excelent pentru Dacia, în contextul în care vânzările mărcii progresează cu 24,4% pe primul semestru.

De altfel, Dacia - marca ce oferă cea mai tânără gamă de modele din piaţa auto mondială - înregistrează o creştere a rezultatelor în toate ţările din Europa. In această zonă geografică, creşterea vânzărilor este de 36,2% pe primul semestru al anului în curs.

In bazinul mediteranean, Dacia a reuşit să crească în cotă de piaţă în toate ţările din regiune, în ciuda unor contexte economice mai puţin favorabile.

În concluzie, marca Dacia continuă să se dezvolte iar, ca element de noutate, va începe să fie comercializată şi pe piaţa din Israel înainte de sfârşitul anului, aceasta după ce în 2013 s-a lansat cu succes în alte 6 ţări: Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Cipru şi Malta.

==================

http://www.autobook.ro/stiri/jay-leno-va-avea-o-noua-emisiune-auto-la-cnbc.html

Jay Leno va avea o noua emisiune auto la CNBC


Jay Leno se intoarce pe micile ecrane la CNBC cu emisiunea Jay Leno's Garage. Debutul va avea loc in primetime undeva in 2015, iar emisiunea va merge oarecum pe acelasi tipar cu inregistrarile de pe canalul personal de YouTube al americanului.

In prezent contul lui Jay Leno, acesta are mai bine 1 milion de abonati si peste 105 milioane de vizualizari.

 "Emisiunea va fi despre tot ce misc, explodeaza si face zgomot. Speram sa putem sa extragem ce e mai bun din povestile despre barbatii si femeile care au facut din automobil cea mai tare inventie a secolului 20", a declarat Leno.


==============

http://www.autobook.ro/stiri/lamborghini-a-reusit-sa-vanada-3-000-de-exemplare-huracan-in-primele-10-luni-de-la-debut.html

Lamborghini a reusit sa vanada 3.000 de exemplare Huracan in primele 10 luni de la debut

Lamborghini a anuntat ca a reusit sa comercializeze in doar 10 luni de la debut 3.000 de unitati Huracan. Dintre acestea, 1.000 au mers catre piata din Statele Unite ale Americii, un lucru excelent, tinand cont de contextul economic.

Mai mult decat atat, oficialii italieni vor ca pana la finalul anului sa vanda 3.600 de exemplare, o valoare mult mai mare fata de cele 2.121 de unitati livrate in 2013. Pentru a avea un termen de comparatie, trebuie sa stiti ca in cei 10 ani cat a activat Gallardo, cel mai bun an a inregistrat vanzari de 1.844 de unitati.
Asa cum deja stiti, Lamborghini Huracan vine cu un motor V10 de 5.2 litri capabil sa ofere 610 cai putere si 560 Nm. Acceleratia 0 - 100 km/h are loc in 3.2 secunde, iar repriza 0 - 200 km/h se desfasoara in 9.9 secunde.

=============

http://www.autobook.ro/stiri/volvo-va-produce-coupe-uri-si-decapotabile.html

Volvo va produce coupe-uri si decapotabile


Volvo a sosit la Paris alături de noua generatie XC90. Asa cum deja ati intuit, colegii de la Motoring au stat de vorba cu unul dintre oficialii Volvo. - See more at: http://www.autobook.ro/stiri/volvo-va-produce-coupe-uri-si-decapotabile.html#sthash.cYn2uH9H.dpuf

Pentru moment, suedezii spun ca mai întâi vor restiliza toata gamabde modele, iar mai apoi vor începe sa dezvolte coupe-uri si decapotabile. In plus, oficialul Volvo spune ca anul viitor vom face cunostinta si ci noul varf de gama S90.

 Viitor Volvo S90 va avea un look extraordinar, va respira lux prin toti porii si, bineinteles va utiliza noua pltforma SPA.

===============

http://www.auto.ro/stiri/cresteti-durata-de-viata-a-anvelopelor-si-protejati-le-cat-mai-bine-.html

Cresteti durata de viata a anvelopelor si protejati-le cat mai bine!


O componenta extrem de importanta a masinii o reprezinta anvelopele, care sunt principalele responsabile atat de un drum parcurs in siguranta, cat si de o functionare optima a masinii conduse. Asa cum stiti insa, pe langa avantajele incontestabile pe care un set de anvelope bune vi le ofera, ele au si un pret destul de piperat pentru bugetele majoritatii oamenilor, motiv pentru care ar trebui sa incercati, pe cat posibil, sa aveti grija de ele.

Grija pe care o veti arata fata de anvelope va creste durata de viata a acestora si le va proteja de eventualele daune pe care le-ar putea suferi masina. Anvelopele se pot deteriora uneori chiar si fara a va da seama, trebuie sa le acordati constant o atentie sporita, sa fiti intotdeauna atenti la comportamentul masinii si imediat ce sesizati o mica schimbare sa inspectati fiecare anvelopa in parte, pentru a va asigura daca mai este sau nu in stare buna de functionare.

In primul rand, orice sofer va reusi sa isi protejeze anvelopele cu care este echipata masina sa, trecand incet de obstacolele intalnite pe carosabil. Incercati sa nu treceti cu viteza peste obiecte dure deoarece puteti indoi janta si deteriora anvelopa.

Nici suprasolicitarile, precum viteza excesiva, suprasarcina sau subpresiunea la nivelul rotilor nu sunt indicate caci au ca efecte secundare tocirea neuniforma a anvelopei. Daca totusi nu aveti incotro si trebuie sa circulati cu masina supraincarcata sau va grabiti si viteza urmeaza sa fie constant una mare, ajustati presiunea in anvelope conform recomandarilor producatorului, astfel incat aceasta sa nu se toceasca intr-o maniera gresita.

Un rol definitoriu joaca si presiunea mai sus mentionata. De ea depinde atat durata de viata a cauciucurilor, cat si performantele masinii si siguranta personala in mers. Suprapresiunea sau subpresiunea reduce aderenta in special in curbe, creste uzura asimetrica si influenteaza radical manevrabilitatea masinii. Toate acestea, alaturi de conditiile meteo dificile pot fi principalele responsabile de accidente grave. Pentru a circula cu o presiune optima in anvelope si a beneficia de un drum sigur, respectati indicatiile producatorului, ce se gasesc in cartea masinii.

Nu in ultimul rand, adaptati anvelopele sezonului, pentru ca, daca folositi anvelope de iarna cand afara este foarte cald sau invers, ele se vor deteriora, iar durata de viata se va rezuma de cele mai multe ori la un singur sezon. Fiecare model de anvelopa este creat special pentru a rezista la o anumita temperatura si tip de uzura, asa ca, in cazul nerespectarii indicatiilor, riscati sa deteriorati iremediabil cauciucul.

Verificati presiunea la doua-trei saptamani, reglati-o ori de cate ori este nevoie, evitati pe cat posibil gropile, denivelarile, liniile de tramvai sau tren, gurile de canal si echipati masina cu anvelopele de sezon optime iar in felul acesta, atat setul pentru vara, cat si cel pentru iarna vor fi protejate si vor rezista, fara a avea nevoie de reparatii sau inlocuiri mai dese dacat ar fi normal.

 

Articol oferit de Best Tires.

==========


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #38 : Octombrie 21, 2014, 07:27:42 a.m. »
https://ro.stiri.yahoo.com/cum-arat%C4%83-primul-avion-japonez-de-pasageri-045936372.html

Cum arată primul avion japonez de pasageriPrimul avion japonez de pasageri a fost prezentat sâmbătă, cu o întârziere de aproape patru ani, iar primele teste de zbor sunt programate pentru anul viitor.

Aeronava a fost realizată de Mitsubishi Aircraft, cu ajutorul specialiştilor în construcţia trenurilor de mare viteză, informează Bloomberg.

Mitsubishi va construi două versiuni ale avionului, de 78 şi 92 de locuri, iar costurile sunt estimate la 1,7 miliarde de dolari. Primul zbor este programat pentru luna iunie a anului viitor, iar modelul mai mare este disponibil primul. Dacă totul va decurge conform planului, primele zboruri comerciale vor fi făcute începând cu anul 2017.

Prezentarea avionului a fost făcută în aeroportul Nagoya, în prezenţa a 500 de oameni, printre care s-au numarat preşedinţii companiilor ANA Holdings şi Trans States Airlines, furnizori şi oficiali guvernamentali.

"Avionul va da un impuls industriei aviaţiei japoneze", a declarat Akihiro Nishimura, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"A fost nevoie de multă muncă pentru a ajunge aici", a spus şi preşedintele ANA Holdings.

Japonia şi China se află în fruntea eforturilor asiatice de a sparge dominaţia companiilor Embraer (Brazilia) şi Bombardier (Canada) pe piaţa avioanelor mici de pasageri. În cazul aeronavelor de pasageri de mari dimensiuni, piaţa este dominată de Boeing şi Airbus Group, potrivit mediafax.ro.

"În ciuda întârzierilor, avionul Mitsubishi va fi primul care va intra pe piaţă şi va fi prevăzut cu un motor de generaţie nouă", a declarat Richard Aboulafia, vicepreşedinte la compania de consultanţă Teal Group, din Fairfax, Virginia.

Mitsubishi a primit deja 407 comenzi pentru acest avion, din partea operatorului ANA şi a altor cinci companii.

===============

https://ro.stiri.yahoo.com/8-daune-auto-neacoperite-de-poli%C8%9Ba-casco-055547417.html

11 daune auto neacoperite de polița CASCO


În ciuda tarifelor din ce în ce mai mari percepute de companiile de asigurare, încheierea unei polițe CASCO nu acoperă toate riscurile, respectiv toate daunele pe care le-ar putea suferi o mașină. Nu de puține ori, acest lucru duce la existența unor contracte în care numărul excluderilor de la plata daunelor îl depășește pe cel al riscurilor asigurate.

Astfel, una dintre prevederile contractuale mai puţin clare arată că asiguratul nu beneficiază de despăgubire în situaţia în care „nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei“. Conținută în contractele încheiate de majoritatea societăților de asigurări, există companii care nu o aplică doar în cazul accidentelor, ci și în situația în care automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt, potrivit economica.net.

De asemenea, există polițe CASCO care nu acordă despăgubiri pentru „pagubele produse ca urmare a trepidaţiilor în timpul mersului“.

Totodată, toate companiile de asigurări prevăd prin contract că nu răspund de eventualele daune provocate în timpul tractării ori a reparaţiei automobilului asigurat, în service. Și asta în ciuda faptului că asigurătorii lucrează doar service-uri “agreate”. Situația face ca din momentul în care automobilul şi-a început drumul către service, valabilitatea asigurării să înceteze.

Polița CASCO nu acoperă nici situația în care, de exemplu, în urma unei greşeli de reparaţie, dauna constatată iniţial este majorată, ceea ce face ca suma suplimentară să trebuiască să fie achitată de client sau acesta să ceară despăgubiri service-ului auto.

De asemenea, este exclusă de la plată  chiar şi situaţia în care automobilul este furat în timpul în care se află în reparaţii, potrivit economica.net.

Companiile de asigurare nu plătesc nici în cazul exploziei anvelopelor sau în situaţia în care apar daune provocate de fenomene naturale, cum ar fi ploaia, grindina sau îngheţul.

Polița CASCO nu acoperă nici pagubele provocate motorului sau altor componente prin creşterea temperaturii, şi nici cele produse prin acţiunea curentului electric.

Asigurătorii nu plătesc nici în cazul în care se constată că dauna a fost majorată ca urmare a rulării în condiţiile apariţiei unei defecţiuni.

==============

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #39 : Octombrie 29, 2014, 12:23:05 p.m. »
http://www.citroen.ro/servicii/promotii/


CITROËN AVANTAJCitroen Avantaj. Promotie valabila pana la 31.12.2014

Pentru ca va este alaturi la bine si la greu, Citroën-ul dumneavoastra merita cea mai buna intretinere!

Numai la concesionarii Citroën participanti puteti profita de programul CITROËN AVANTAJ, special adaptat varstei vehiculului dumneavoastra: pana la 20% reducere la piese de schimb originale incluse in program si manopera.
Pentru oferta completa si detalii, click aici = www.citroen.ro/wp-content/uploads/2014/07/Regulament_Citroen_Avantaj_dec_2014.pdf
ANVELOPE DE IARNA & JANTE DE TABLA


Anvelope De IarnaPromotie valabila pana la 28.11.2014Numai echipat cu anvelope de iarna Citroën-ul dumneavoastra se poate deplasa in conditii de siguranta la temperaturi scazute, deoarece acestea asigura o aderenta superioara si o manevrabilitate sporita, reducand distanta de franare in timpul iernii.

Va asteptam in Reteaua Autorizata Citroën pentru a beneficia de oferta noastra ANVELOPE DE IARNA & JANTE DE TABLA!

Consultati oferta completa aici! = http://www.citroen.ro/wp-content/uploads/2013/04/Regulament_anvelope_CITROEN.pdf


PACHET SCHIMB ULEI

PACHET SCHIMB ULEIPromotie valabila pana la 28.11.2014.1. Va asteptam in Reteaua Autorizata Citroën, pentru o VERIFICARE GRATUITA a Citroën-ului dumneavoastra !

2. Pastrati stralucirea si performantele CITROËN-ului dumneavoastra cu un budget perfect gestionat: SCHIMB de ULEI de la 205 lei, TVA inclus !

3. Pentru oferta completa si detalii, click aici = http://www.citroen.ro/wp-content/uploads/2013/04/Regulament_schimb_ulei_Citroen.pdf


ELEMENTE FRANARE, VIZIBILITATE, DIRECTIE


ELEMENTE FRANARE, VIZIBILITATE, DIRECTIEPromotie valabila pana la 28.11.2014.• Va asteptam in Reteaua Autorizata Citroën pentru a beneficia de 20% reducere pentru:
• ELEMENTE FRANARE
• VIZIBILITATE
• DIRECTIE
• Pentru oferta completa si detalii, click aici = http://www.citroen.ro/wp-content/uploads/2013/04/300x215-promo_franare.jpg

 

====================

http://www.auto.ro/stiri/8-intrebari-de-pus-la-achizitionarea-unei-masini-second-hand.html

8 intrebari de pus la achizitionarea unei masini second handNu de putine ori ni se intampla sa regretam faptul cu nu am adresat o intrebare atunci cand trebuia. Fie ca am uitat, fie ca ne-am gandit ca devenim agasanti, ulterior ne-am trezit ca nu cunoastem toate detaliile, ca nu avem o imagine de ansamblu completa, care sa ne motiveze sa incheiem tranzactia cu sufletul impacat.

Achizitionarea unei masini second  hand reprezinta o investitie serioasa, pe termen lung, care afecteaza bugetul personal. Pe langa pretul cerut de vanzator, sunteti pasibil la cheltuieli suplimentare pe care nu le-ati putut estima inca din momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare din simplul motiv ca nu ati pus intrebarile potrivite.

De aceea, luati o foaie de hartie si notati-le. In valtoarea intrevederii cu proprietarul masinii se intampla sa uitati anumite aspecte sau sa fiti condus in discutie in directia dorita de vanzator:

1. Care este motivul pentru care vindeti masina? Aceasta intrebare va poate dezvalui detalii importante atat despre autorurismul in cauza, cat si despre proprietar. Daca pleaca din tara, puteti beneficia de un pret redus fata de media pietei. Daca nu mai poate achita ratele la banca sau nu isi mai permite o masina, inseamna ca are dificultati financiare si este fortat de imprejurari sa vanda masina cat mai repede, la o valoare mai mica. Daca doreste sa isi cumpere o alta masina, inseamna ca banii luati pe autoturismul pe care il are la vanzare pot constitui un avans pentru viitoarea achizitie. Deci, va tine pe pret.

2. In ce stare este masina? Desi este o intrebare cu caracter general si usor evaziv, raspunsul proprietarului te va ajuta sa iti faci o idee asupra modului in care a fost intretinuta, precum si a felului de a fi al vanzatorului. Retineti detaliile amintite de acesta si verificati-le intr-un service ales de dumneavoastra. Daca au fost efectuate reparatii, cereti cartea de service si chitantele care sa ateste cele mentionate.

3. Sunteti primul proprietar? Daca proprietarul actual nu este primul, atunci starea masinii poate fi afectata de stilul de conducere, modul in care a fost intretinuta, a doi sau mai mult indivizi. Intrebati de cat timp are masina. Puteti avea de-a face cu un vanzator de weekend, care a cumparat masina pentru a o plasa, cat mai rapid, mai departe, ascunzand eventualele defecte.

4. A fost implicata in vreun accident rutier? Desi vanzatorul ar putea raspunde negativ, adevarul iese la suprafata in momentul in care o duceti la un service autorizat sau la o reprezentanta, daca accidentul a fost unul major.

5. Cat consuma? Daca va raspunde cu o cifra exacta, de exemplu, 8,5%, atunci aveti de a face cu un proprietar onest si meticulos, care ofera informatiile in forma lor bruta. Daca marja de eroare este prea mare, 8-10%, atunci va puteti pune semne de intrebare asupra consumului real. Daca a fost montata o instalatie GPL, aflati daca este omologata, cand a fost montata, daca mai are garantie, daca reviziile au fost realizate la timp.

6. Care este starea instalatiei electrice? Intrebati-l in primul rand de baterie. Cat de noua este? Ce marca este? Cele “facute pe vapor” (no-name) va pot da reale batai de cap chiar si atunci cand ascultati la radio. Exista pierderi de energie, scurt-circuite in sistem? Exista vreo eroare in bord, luminile functioneaza toate?

7. Ce ar mai trebui sa stiu? Cutia de viteze intra usor in trepte? Ambreiajul are vreun sunet specific? Ce rulaj au anvelopele? Sunt noi sau achizitionate la mana a doua? Are roata de rezerva? Jantele din ce material sunt?

Desi unele detalii ies la suprafata dupa ce o duceti la un mecanic profesionist sau dupa ce o supuneti unui test de drum, este recomandat sa incercati sa aflati aceste informatii direct de la proprietar. Daca l-ati prins cu mata in sac, puteti renunta la tranzactie fara regrete.

8. Mai lasati la pret? Cu riscul de a parea agansat, trebuie sa puneti aceasta intrebare. Un mic indiciu vi-l poate da pretul tariful afisat. Daca suma ceruta este 6.200 euro, fiti sigur ca a stabilit acest pret tocmai pentru a avea de unde scade. Totodata, in functie de raspunsurile la intrebarile de mai sus, puteti negocia pretul (in special daca observati anumite defecte ce nu pot fi trecute cu vederea prea usor).

Renuntati sa tratati cu un vanzator grabit si evitati sa vedeti masina pe timp de ploaie. Luminozitatea scazuta, praful si picaturile de ploaie pot deforma realitatea.

Daca inca nu ati gasit masina potrivita, iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa o gasesti. Cum sa depistati defectele la un autoturism second hand aflii aici.

Totodata, echipa Auto.ro va atrage atentia asupra tehnicilor de inselatorie utilizate de falsii vanzatori de masini.

 

 ===============

http://www.auto.ro/stiri/ce-trebuie-sa-stii-despre-asigurarea-rca.html

Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCAAsigurarea obligatorie de raspundere civila este o asigurare prin care cei prejudiciati in urma unui accident auto primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite in acel accident, de la firma de asigurari a conducatorului auto vinovat. Lipsa RCA-ului este sanctionata cu amenda, retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, precum si a placutelor cu numerele de inmatriculare.

Concret, in momentul in care esti implicat intr-un accident rutier, iar celalalt sofer este vinovat, ai dreptul la despagubiri pe baza politei RCA a soferului vinovat, indiferent ca este vorba doar de daune materiale sau si de vatamari corporale.

In situatia in care daunele sunt minore, survine constatatul amiabil, daca ambele parti implicate cad de acord.Formularul completat va fi depus la compania de asigurari a conducatorului auto vinovat de producerea accidentului.

Daca in urma nefericitului eveniment au avut loc vatamari corporale sau chiar deces, este exclusa folosirea constatului amiabil. In acest caz, se apeleaza la ajutorul politiei pentru realizarea unui dosar de constatare, care va fi utilizat ulterior pentru obtinerea de despagubiri.

Exista situatii in care soferul vinovat refuza sa dea RCA-ul sau fuge de la locul faptei. In acest caz, pagubitul poate apela la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS), care va acorda despagubirile, banii fiind ulterior recuperati de la persoana vinovata sau de la alte entitati responsabile, fie si prin executare silita, daca situatia o cere.

Pretul unui RCA

Tariful pentru o polita de acest tip este calculat in functie de mai multe variabile precum  datele referitoare la sofer (varsta, de cand detine permisul de conducere, pensionar, bugetar sau persoana cu handicap, daca are copii in intretinere si multe altele).

La tarif contribuie si detaliile ce tin de masina pentru care se doreste incheierea unei asigurari de tip RCA (marca, modelul, tipul autovehiculului, dar si detalii tehnice, cum ar fi capacitate cilindrica sau putere).

Deosebit de important este sistemul bonus-malus. Daca un sofer a inregistrat daune pe perioada anului anterior, atunci el va fi pozitionat intr-o anumita clasa de malus, ceea ce inseamna penalizari, adica un tarif RCA mai scump.

In schimb, daca nu a avut deloc daune, este incadrat intr-o clasa de bonus, care aduce o reducere aplicata pretului pentru polita. Clasa de malus maxima este M8, adica majorarea cu 100% a tarifului afisat de asigurator, iar clasa de bonus maxima este B14, cu o reducere maxima de 50%.

===========

http://www.autobook.ro/stiri/subaru-forester-sti-primele-imagini-teaser.html

Subaru Forester STI - primele imagini teaser
In urma cu mai putin de o luna de zile, am vazut cum Subaru a prezentat in fata unui public numeros conceptul Forester tS.

Asa cum stiam si atunci, prototipul va da nastere versiunii de productie intitulata Forester STI. Pentru moment, nu stim daca Subaru va decide ca noul model sa fie comercializat doar in Japonia, insa stim cu siguranta ca acesta va debuta pe 25 noiembrie.

La nivel exterior, modelul vine cu o serie de accesorii mult mai agresive, cu un sistem de franare mai performant, cu suspensii intarite si cu jante mai mari. La interior, clientii lui Forester STI vor primi o tapiterie din piele in nuante contrastante.

 Sub capota, Subaru Forester STI va primi unitatea de 2.5 litri boxer cu patru cilindri. Pentru moment inca nu stim daca aceasta va dezvolta tot 310 cai putere ca in cazul lui WRX STI, insa cu siguranta va avea un cuvant de spus in zona crossovere-lor de performanta.

=======

http://www.automarket.ro/stiri/simona-halep-a-primit-cadou-un-porsche-911-carrera-4-coupe-58537.html

Simona Halep a primit cadou un Porsche 911 Carrera 4 Coupe

    salut'    salut'    salut'   În cadrul unui eveniment restrâns găzduit de către showroomul Porsche Pipera din Bucureşti, Simona Halep a primit un Porsche 911 Carrera 4 Coupe oferit de către compania germană.


Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial în clasamentul WTA a primit cadou un Porsche 911 Carrera 4 Coupe oferit de către compania Porsche AG. Simona a intrat în posesia maşinii de culoare roşie la showroomul Porsche Pipera în cadrul unui eveniment restrâns. Simona Halep a revenit în ţară după o performanţă remarcabilă în cadrul Turneului Campioanelor din Singapore unde a jucat în finală împotriva Serenei Williams, numărul 1 mondial.

Performanţele Simonei au fost remarcate de către Porsche, iar compania din Stuttgart a decis să îi ofere cadou un model 911 Carrera 4 Coupe, un model ce valorează peste 100.000 euro. Gestul făcut de către Porsche poate semnala o posibilă colaborare, fiind ştiut faptul că compania germană sponsorizează tenisul feminin şi susţine o serie de turnee din Germania. De asemenea, jucătoarea Maria Şarapova din Rusia este ambasador Porsche.

Modelul primit cadou este un Porsche 911 Carrera 4 propulsat de motorul boxer cu şase cilindri de 3.4 litri ce dezvoltă 350 CP la 7.400 rot/min. Cuplul maxim este de 390 Nm la 5.600 rot/min, iar pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră este nevoie de 4.9 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 285 km/oră.


Simona Halep a avut parte de o ascensiune remarcabilă în clasamentul tenisului feminin. În 2012, jucătoarea de 23 de ani din Constanţa se afla în top 50, pentru ca apoi în luna august 2013 să treacă în primele 20 de jucătoare din lume. La începutul acestui an a urcat în primele zece şi de aici evoluţia sa constantă a dus-o până pe locul doi mondial. Actualmente, Simona Halep este numărul trei mondial în clasamentul WTA.

===========

http://www.automarket.ro/stiri/renault-duster-oroch-conceptul-unui-pick-up-sud-american-bazat-pe-suv-ul-58535.html

Renault Duster Oroch: conceptul unui pick-up sud-american, bazat pe SUV-ul de la Mioveni
Renault a dezvăluit noul Duster Oroch, un concept bazat pe SUV-ul românesc construit la Mioveni. Prototipul anticipează un viitor pick-up al constructorului francez pe piaţa din America de Sud.Nu a trecut nici măcar o lună de când Dacia a debutat la Salonul Auto de la Paris cu noile Lodgy şi Dokker Stepway.

Cu toate acestea, constructorul român şi părintele său francez sunt gata să ne ofere o nouă surpriză, de această dată în celălalt colţ al globului, în America de Sud.

Cu ocazia Salonului Auto de la Sao Paolo, cel mai mare eveniment de acest gen din America Latină, cu aproape 750.000 de vizitatori la ultima ediţie, un nou concept va fi în centrul atenţiei. Se numeşte Duster Oroch şi este prezentat sub sigla Renault, având în vedere că toate produsele constructorului român se vând aici sub logo-ul părintelui francez.


Exerciţiu pentru un viitor Duster pick-up

Deşi se inspiră din Duster, conceptul Oroch oferă o abordare emoţională, caracteristică designului din America Latină.
Lauren van den Acker
designerul şef Renault


După cum o sugerează şi numele, Duster Oroch are la bază SUV-ul de la Mioveni, reinterpretat cu succes de biroul de design Renault din America Latină, sub îndrumarea şefului Laurens van den Acker. Conceptul este un exerciţiu de design, care încearcă să demonstreze tuturor că Renault plănuieşte să introducă un model pick-up în următorii ani, pe piaţa din America Latină, unde astfel de modele sunt la mare căutare.

Cu alte cuvinte, am putea vedea un Duster pick-up şi pentru partea sudică a continentului american, după ce Dacia a construit o serie limitată a modelului cu partenerul local Romturingia.

Dacia Duster Pick-Up: a doua versiune de caroserie a modelului este construită de un carosier român
Design inpirat de kitesurfing

Revenind la Duster Oroch, trebuie notat faptul că vorbim despre un pick-up cu cabină dublă, capabil să transporte cinci pasageri. Culoarea albă satinată a caroseriei se combină cu inserţii portocalii pentru a sugera o legătură inspiraţională cu sportul kitesurf, din care se şi inspiră.Spre deosebire de clasicul Duster, conceptul vine cu spoilere faţă şi spate redesenate, cu o benă generoasă, cu un acoperiş panoramic, cu bare de amarare şi cu jante de 18 inch. În partea posterioară, conceptul foloseşte două camere capabile să surprindă cadre în timpul mersului, pe care le proiecteze în timp real pe ecranul din centrul planşei de bord. Ele pot fi controlate cu un buton amplasat pe consola centrală.

Tot la interior, Renault susţine că scaunele au fost construite după o tehnică specială, care le face mai rezistente şi mai confortabile. În plus, ele sunt tapiţate cu un material durabil, care imită neoprenul.


VIDEO =>  http://www.youtube.com/watch?v=QSTeCkwLWnY


========
« Ultima Modificare: Octombrie 29, 2014, 01:05:20 p.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #40 : Noiembrie 05, 2014, 03:41:00 p.m. »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #41 : Noiembrie 09, 2014, 12:16:04 p.m. »
Autohut.ro singurul magazin online de piese auto ce ofera plata cu cardul online si in rate   salut'

http://www.auto.ro/stiri/autohut-ro-singurul-magazin-online-de-piese-auto-ce-ofera-plata-cu-cardul-online-si-in-rate.htmlAutohut.ro, unul dintre principalii jucatori de pe piata de piese auto online, vine incepand cu aceasta toamna in ajutorul clientilor cu un nou design al site-ului  propriu, mai modern si mai aproape de nevoile cumparatorilor, printr-o platforma ce permite atat plata online cat si achizitia in rate a bunurilor comercializate.

De asemenea, site-ul autohut.ro a fost optimizat pentru utilizarea prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor creand noi oportunitati pentru clientii tot mai numerosi care utilizeaza astfel de dispozitive.

“Este un pas inainte care raspunde adaptarii noastre la ultimele tendinte ale pietei si mai ales la nevoile consumatorilor care au acum posibilitatea de a achizitiona produsele noastre mai simplu si mai rapid.” a declarat Alexandru Stoinea, reprezentant Autohut.ro.

In ceea ce priveste achizitia produselor proprii cu plata in rate, compania a incheiat parteneriate cu doi mari jucatori de pe piata de carduri de cumparaturi Banca Transilvania, prin cardul BT ce ofera pana la 3 rate cu dobanda zero si acumulare de puncte bonus in valoare de 5% din valoarea cumparaturilor efectuate si Credit Europe Bank, prin cardul Avantaj ce ofera pana la 4 rate fara dobanda, 45 de zile cu dobanda zero si acumularea unui bonus de 0.3% din valoarea tranzactiei.

Clienții Autohut.ro beneficiază de transport gratuit pentru orice comanda de peste 399 lei, plata in rate fara dobanda, consultanta profesionala si garantie de la producator pentru toate piesele vandute.

Ca urmare a noilor tehnologii implementate, autohut.ro doreste sa isi consolideze pozitia de leader pe piata de piese auto online din Romania si sa faciliteze clientilor sai optiuni noi de achizitie pentru produsele pe care le comercializeaza.

Autohut.ro a inceput activitatea din ianuarie 2013 cu scopul de a crea o alternativa profesionista si rapida de achizitie online a pieselor auto si acum, la doar 1 an de activitate este unul din principalii jucatori de pe piata.
Autohut.ro ofera un portofoliu complet, de peste 2 milioane de piese si accesorii pentru orice tip de masina.
Oferim servicii asa cum ne dorim noi sa primim! Inainte de a fi furnizori, am fost la randul nostru clienti si stim cat de important este sa poti furniza un serviciu cu maxim de seriozitate, rapid si facil pentru clienti. Siguranta, garantia produselor si nu in cele din urma pretul corect au fost, de asemenea, elementele tinta pentru compania noastra.

In perioada 21 si 28 noiembrie autohut.ro lanseaza campania Black Friday cu oferte speciale online la o serie de produse. Tot in acele zile pentru orice comanda plasata pe noua platforma se va aplica un discount de 15% pentru produsele care nu sunt cuprinse in oferta Black Friday.

Promoțiile AutoHut.ro pot fi consultate și pe contul de Facebook, aici = https://www.facebook.com/Autohut
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #42 : Noiembrie 10, 2014, 02:24:40 p.m. »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #43 : Noiembrie 11, 2014, 12:56:21 p.m. »
Cum să cumperi o maşină second hand

http://www.informatiiauto.ro/cum-sa-cumperi-o-masina-second-hand-sid14651.html
    
Achiziţionarea unei maşini second hand reprezintă o economie de bani doar dacă aceasta este făcută în mod corect.

Maşinile second hand pot fi soluţia atunci când ai nevoie de un automobil însă bugetul disponibil nu permite cumpărarea unuia nou şi costurile aferente acestuia. Însă spre deosebire de cele noi, maşinile second hand necesită o atenţie sporită atunci când vine vorba de achiziţionarea lor, deoarece pentru fiecare model există mii sau zeci de mii de vânzători sau parcuri auto rulate ce vor să-ţi ofere una.

Stabileşte un buget. După cum spuneam, piaţa auto second hand este mult mai variată ca cea a maşinilor noi. Pentru fiecare model sunt disponibile o serie de generaţii, mai vechi sau mai noi, diferite vechimi sau rulaje ale aceleaşi versiuni şi pot fi găsite în cadrul parcurilor auto sau a persoanelor fizice.

În acest sens este necesară stabilirea unui buget minim şi maxim de la care să se poată porni o căutare reală. În bugetul final trebuie să fie luate în calcul şi taxele aferente cumpărării unei maşini cum ar fi întocmirea actelor, taxa de mediu, asigurarea sau micile retuşuri sau reparaţii de care automobilul vizat ar putea avea nevoie.

Alege un model potrivit nevoilor tale. În funcţie de vechime şi uzură, un model care nou ar fi necesitat o suma mare de bani, poate fi găsit la un preţ accesibil chiar şi pentru cei cu un buget limitat. Sunt destule maşini sport, de lux sau SUV-uri oferite spre vânzare ce te pot atrage că un magnet la o simplă căutare pe internet sau o vizită la un dealer. Însă aceste maşini, deşi accesibile la cumpărare, pot genera costuri de întreţinere substanţiale.

Motoarele puternice cu o capacitate cilindrică mare înseamnă preţuri mari în ceea ce priveşte combustibilul, asigurarea, impozitul sau reviziile tehnice. Acelaşi principiu şi aplică şi în cazul dotărilor. Transmisiile automate, sistemele de climatizare automate, tapiţeriile din piele sau sistemele audio-video pot devenii foarte costisitoare atunci când acestea se defectează.

Ai grijă ce şi de la cine cumperi. După ce s-a stabilit un anumit model este necesară o documentare amănunţită legată de maşină. Sunt destule site-uri şi forumuri care prezintă cele mai dese probleme apărute pe fiecare model şi la ce trebuie să fi atent în momentul cumpărării. Caută cât mai multe modele, cu diferite vechimi şi kilometraje, pentru a află valoarea reală a maşinii în cauza. Aceeaşi importantă acordată şi vânzătorului, ce poate indica cum a fost întreţinută şi utilizată maşină.

Niciodată nu poţi fi prea sigur. După ce paşii de mai sus au fost respectaţi, înainte de cumpărare, mergeţi cu maşină şi actualul proprietar la un service auto ales de dumneavoastră. O verificare tehnică amănunţită poate scoate la lumina defecţiuni tehnice majore ale căror costuri de remediere ar putea fi prea mari pentru valoarea reală a maşinii. În cazul defectelor mai mici, acestea pot reprezenta un motiv de negociere a preţului în favoarea cumpărătorului.

==========


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Stirile auto ale zilei !
« Răspuns #44 : Noiembrie 11, 2014, 01:42:31 p.m. »
Volvo Trucks - Volvo Trucks vs Koenigsegg: a race between a Volvo FH and a Koenigsegg One:1

https://www.youtube.com/watch?v=PlFiKo64kQw    salut'

In this ultimate challenge, a Volvo FH truck races against a Koenigsegg One:1. Two completely different vehicles end up in a thrilling fight to win. Behind the wheel of the Volvo FH truck is TV presenter and former racing driver Tiff Needell.

The race is held in order to test Volvo Trucks’ new gearbox I-Shift Dual Clutch, which is based on sports car technology. Since Tiff Needell has never driven a truck before, he first takes the Volvo FH out for a few test laps. And then: it’s on!


« Ultima Modificare: Noiembrie 11, 2014, 01:49:30 p.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

 

SMF spam blocked by CleanTalk
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal