Autor Subiect: RAR pregăteşte un nou format al cărţilor de identitate pentru vehicule  (Citit de 2687 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4.637
  • Karma: 1
  • Gen: Bărbat
  • Acura-Honda
    • DAIMYO
Registrul Auto Român pregăteşte un nou format al cărţilor de identitate pentru vehicule

http://www.automarket.ro/stiri/registrul-auto-roman-pregateste-un-nou-format-al-cartilor-de-identitate-57133.htmlOficialii Registrului Auto Român au anunţat că vor implementa un nou format al cărţilor de identitate ale vehiculelor în vederea alinierii la normele europene. Noua variantă va include numeroase elemente din certificatul de omologare european pentru vehicule.

Esential = 1993 este anul în care a fost implementat actualul format al Cărţilor de Identitate pentru Vehicule.

Registrul Auto Român va introduce un nou model de carte de identitate, anunţă Digi24 citându-l pe directorul tehnic al regiei, Flavius Câmpeanu. Potrivit oficialului RAR, actuala formă a CIV-ului este ”primitivă”, iar noul format va fi prezentat până la finalul anului curent. Noua variantă va introduce numeroase detalii noi despre vehiculul respectiv şi va ajuta atât poliţiştii, cât şi şoferii să identifice mai uşor specificaţiile importante ale agregatului, de la norma de poluare în varianta Directivei UE, până la tipul suspensiei folosite. Datorită noului format vor fi eliminate cel puţin două taxe aplicate în prezent: înregistrarea naţională (aplicată doar dealerilor) şi de anulare a cărţii de identitate.Noul tip de carte de identitate pentru vehicule va prelua mai multe elemente din certificatul de omologare european. Vor fi prezentate masele vehiculului, dimensiunile, norma de poluare şi alte informaţii de acest gen. La fel ca şi până acum, Cartea de Identitate a Vehiculului va include datele tehnice esenţiale ale unui vehicul, precum şi seriile de identificare ale acestuia. Nu este exclusă o variantă mai securizată a CIV-ului, care să fie echipată cu mai multe elemente menite să prevină frauda prin falsificare. Cel mai lung pas din întregul proces de elaborare al noului format este aprobarea acestuia de toate organele abilitate ale statului, fiind nevoie de trecerea proiectului prin mai multe ministere pentru primi aprobarea propriu-zisă.


Vestea bună pentru şoferii din România este că schimbarea cărţilor de identitate va fi făcută la fel ca şi până acum, în aceleaşi faze în care se schimbă sau se emite un asemenea document. Astfel, noile cărţi de identitate vor fi eliberate la ieşirea din durata de utilizare a actualelor documente, la completarea totală a rubricilor de proprietar, la distrugere, la pierdere şi la importul unui vehicul din altă ţară. Asta înseamnă că niciun şofer nu va fi nevoit să stea la cozi kilometrice pentru schimbarea cărţii de identitate. În plus, preţul eliberării noilor documente nu va fi diferit de tariful aplicat în prezent, existând şi posibilitatea reducerii acestuia în măsura în care RAR va putea să realizeze acest pas.

Via Digi24

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

 

SMF spam blocked by CleanTalk
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal