Autor Subiect: Trecere domeniu nume.ro de la persoana juridica la persoana fizica, taxa anuala  (Citit de 7445 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.003
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Trecere domeniu nume.ro de la persoana juridica la persoana fizica, taxa anuala de mentenanta, diverse



              De cateva luni se stia ca :

Introducerea serviciului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile ".RO"

Registrul român de domenii .ro, RoTLD anunță că în data de 1 martie 2018, a implementat sistemul de înregistrare și mentenanță anuala pentru domeniile ".ro". Acestea se vor înregistra sau reînnoi pe o perioadă limitată de timp, minim 1 an și maxim 10 ani. Pentru reînnoirea numelor de domenii, posesorii trebuie să achite contravaloarea serviciului de mentenanță anuală, pentru perioada dorită, prin partenerul RoTLD care administrează domeniul.
Contravaloarea serviciului de mentenanță anuală este stabilită de parteneri (registrari), ținând cont că tariful practicat de registrul RoTLD va fi de 6 EUR/an, fără TVA (tarif oferit partenerilor acreditați RoTLD). Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.
Pentru posesorii de domenii care sunt administrate de către ICI Registrar, contravaloarea serviciului de mentenanță anuală este de 12 euro, fără TVA.
Data de expirare a domeniilor ".ro" se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioadă de grație pentru plata serviciului de mentenanță. Astfel, primele domenii vor expira începând cu 01.06.2018.
RoTLD a pus la dispoziția Registranților (deținătorilor dreptului de folosința a domeniilor .ro) utilitarul listă domenii disponibil pe site-ul http://www.rotld.ro în secțiunea "Utile", care poate fi folosit pentru aflarea domeniilor cu aceeași adresa de email de contact.
Data de expirare a unui domeniu .ro poate fi interogată la secțiunea WHOIS de la www.rotld.ro.
Un domeniu pentru care nu a fost plătită contravaloarea serviciului de mentenanță anuală primește starea de "pendingDelete" și va fi șters automat peste 90 de zile. În această perioadă domeniul respectiv este nefuncțional, singurele operații permise fiind cele de reînnoire și transfer de registrar.


https://rotld.ro/blog/introducerea-serviciului-de-inregistrare-si-mentenanta-anuala-pentru-domeniile-ro/

Fiind ocupat cu job-ul si probleme personale, chiar daca baietii simpatici de la www.spatiul.ro m-au anuntat de prin ian-feb, ma trezesc pe 18.06.2018 ca site-ul meu www.daimyo.ro nu mai este activ.
Iau repede legatura cu baietii din Iasi care :

++++++++++

Buna ziua,
peocedura de transfer e aici : www.spatiul.ro/client/domenii
Costul este de 35 ron + tva / an.


++++++++++

Intru in cont si-mi dau seama ca-mi trebuie un cod pentru a schimba adresa de email, cea de firma de pe yahoo nu mai era activa / nu mai aveam acces la ea, si cum yahoo nu mi-a dat codul pe alt email, de a reactiva contul vechi, pentru firma,

iau legatura cu cei de la Bucuresti, care imi trimit asa:

+++++

PROCEDURĂ PRIN CARE RoTLD SOLUŢIONEAZĂ STAREA UNUI DOMENIU.RO DEŢINUT DE PERSOANE JURIDICE CARE ŞI-AU ÎNCETAT ACTIVITATEA COMERCIALĂ SAU NU AU EXISTAT:

În cazul în care RoTLD este sesizat că deținătorul dreptului de folosință al unui domeniu .ro, persoană juridică, și-a încheiat activitatea comercială, se urmează una din variantele:
 
VARIANTA 1 - Transfer drept de folosință cu acordul foștilor asociați       
 
În acest caz, solicitantul trimite către RoTLD următoarele documente:
 
a)    FORMULARUL DE SESIZARE, care va fi semnat și ștampilat (după caz), atașând copia actului de identitate a semnatarului (FORMULAR 1a), în ORIGINAL;
 
b)    Unul din următoarele documente:
•      CERTIFICAT CONSTATATOR - ISTORICUL SOCIETĂȚII care se obține de la ghișeul Registrului Comerțului cu mențiunea datelor de identificare ale societății comerciale, asociatului unic / asociaților  și starea actuală (ATENȚIE: nu se poate obține on line.), în ORIGINAL, sau
•      Hotărâre Judecătorească de radiere a societății comerciale, din care să reiasă cine au fost asociaţii/acţionarii la momentul radierii în COPIE, sau
•      Monitorul Oficial în care a fost publicată radierea firmei din care să reiasă cine au fost asociații/acționarii la momentul radierii, în COPIE.
 
c)     Acordul de transfer în ORIGINAL după caz:
•   FORMULAR 2a - se aplică atunci când fostul asociat este persoană juridică și cedează domeniul unei persoane juridice;
•   FORMULAR 2b - se aplică atunci când fostul asociat este persoană juridică și cedează domeniul unei persoane fizice;
•   FORMULAR 2c - se aplică atunci când fostul asociat este persoană fizică și cedează domeniul unei persoane fizice;
•   FORMULAR 2d - se aplică atunci când fostul asociat este persoană fizică și cedează domeniul unei persoane juridice.
Documentele solicitate se vor transmite prin poștă sau curier, la adresa de contact specificată la www.rotld.ro – la secțiunea “Despre Noi/Contact Info”.
 
După analizarea documentelor, în cazul în care se aprobă transferul, reprezentantul RoTLD va transmite, cheia de Transfer a Dreptului de Folosință (trade), pe adresa de e-mail menționată în acordul de transfer.
 
În cazul în care starea domeniului este PENDING DELETE iar adresa de e-mail a domeniului nu este validă, reprezentantul RoTLD va modifica adresa de e-mail cu cea specificată în Acordul de Transfer. După finalizarea modificarii adresei de e-mail, solicitantul va achita taxa de mentenanță pentru 1 an, urmând a se finaliza procedura de transfer.
 
Viitorul deținător va completa, în termen de 14 zile calendaristice (perioadă de validitate a cheii de transfer), formularul online de transfer de la www.rotld.ro – secțiunea „Domenii.ro/Transfer Drept de Folosință (trade) pasul.2.
 
În urma analizării documentelor și a formularului online de Transfer Drept de Folosință (trade), în cazul în care sunt îndeplinite toate condițiile de transfer, reprezentantul RoTLD va emite factura proformă în vederea finalizării procedurii.
 
RoTLD își rezervă dreptul de a solicita informații și/sau documente suplimentare.


++++++

Salvez, listez, completez formularele FORMULAR 1 a – PROCEDURA 1  Si FORMULAR 2 - c
    + celelalte acte de prin casa,le scanez si le trimit la ei, apoi  reprimesc mesajul:

+++++

Buna ziua,

Multumim pentru documente.
Din pacate din hotararea judecatoreasca nu resies fostii asociati.sau asociatul unic, dupa caz, conform procedurii.
Va rugam sa ne trimiteti unul dintre documentele de mai jos, care sa contina aceasta informatie.


"
•      Documentul extins, detailat, cu istoricul societatii, obţinut de la Registrul Comerţului cu menţiunea datelor de identificare a societăţii comerciale, asociatului unic / asociaţilor  şi starea actuală (la data solicitării), în ORIGINAL, sau
•      Hotărâre Judecătorească de radiere a societăţii comerciale,  din care să reiasă cine au fost asociaţii/acţionarii la momentul radierii în COPIE, sau
•      Monitorul Oficial în care a fost publicată radierea firmei din care să reiasă cine au fost asociaţii/acţionarii la momentul radierii, în COPIE.

"

De la acestia, va trebui sa primim si acordurile de transfer(de la fiecare in parte), adaptat situatiei respective. Pe toate cartile de identitate, se va scrie, data si semna de persoana respectiva, conform cu originalul.

Documentele solicitate in procedura, se trimit la adresa noastra mentionata
la www.rotld.ro > Despre noi > Contact Info


++++++

Okydoky, iau legatura cu Monitorul Oficial la adresa = publicari_acte@ramo.ro , si o doamna simpatica imi raspunde ca nu are nimic publicat despre firma mea, din 2013, ci doar din 2009.

Fug spre  Iasi, la Oficiul Registrului Comertului cu adresa =  orcis@is.onrc.ro  , si cer de la ei relatii despre => - Documentul extins, detailat, cu istoricul societatii, obţinut de la Registrul Comerţului cu menţiunea datelor de identificare a societăţii comerciale, asociatului unic / asociaţilor  şi starea actuală (la data solicitării), în ORIGINAL si primesc un raspuns de genul:

+++++

Trebuie să completaţi o cerere la ORC IAŞI, et. 1, ghiseul nr. 4.
Tariful este 250 RON şi se poate elibera în aceeaşi zi.


+++++

Ma enervez si iau legatura cu cei de la RoTLD si ii intreb unde trebuie sa platesc banii pentru a avea site-ul activ, ramanand ca dupa 15 iulie sa revin cu restul de acte……..

Ei ma trimit la ROHOST sa platesc taxa de mentenanta !!!

Ok, iau legatura cu ei, le trimit email, le explic situatia, si ma trezesc cu mesajul:

++++++

Buna ziua,

Domeniul daimyo.ro a fost inregistrat prin intermediul unui partener( reseller ) ROHOST: SC Space Ro SRL, nu direct de dv., la noi. In aceasta situatie, in mod implicit, notificarea de prelungire se trimite catre partener iar dv. achitati mai departe catre partenerul nostru.

Daca doriti sa achitati direct la noi taxa, este posibil, dar trebuie sa completati datele din formularul de mai jos:

http://rohost.com/transfer/

In acest mod, se va adauga un cont client pentru dv. la noi in sistem.

Cheia de transfer domeniu se obtine din interfata de administrare a domeniului de la RNC:

http://rotld.ro/domadmin/

Adresa de e-mail asociata cu domeniul la RNC poate fi actualizata la RNC aici:

http://rotld.ro/owner-e-mail-update/

Dupa transferul domeniului, puteti genera proforma de prelungire pentru perioada dorita din interfata client, sectiunea: “Domenii Inregistrate”.

++++++

Mamma mia, ma intorc iar  la cei din Iasi, le reiau povestea de la zero, si-mi raspund:

++++

Buna seara,
in perioada respectiva domeniile erau inregistrate prin acel partener.
Dvs. trebuie sa intrati pe http://rotld.ro/domadmin/ dati click pe Resetare parola , introduceti domeniul daimyo.ro rezolvati captcha si click pe Continua.
Daca nu ati actualizat adresa de mail, cea initiala este…… si pe acea adresa veti primi un link cu resetarea parolei.
Dupa resetarea parolei si logarea pe http://rotld.ro/domadmin/ mergeti la Chei de Autorizare -> Transfer la alt registrar . Veti primi pe mail cheia de autorizare . Transmiteti cheia in acest mail ca sa putem sa va adaugam domeniul in acest cont sa se emita factura si dupa achitarea sa redevina activ domeniul (dupa achitarea trebuie sa se propage pe internet noile setari care dureaza 4-8 ore)
Puteti si dvs. sa transferati domeniul la noi urmand procedura detaliata la www.spatiul.ro/client/domenii dupa logarea cu aceasta adresa de mail.


+++++


Acuma 2 zile ma trezesc la prima ora cu un sms de la Spatiul.ro in care ma anunta ca trebuie sa achit suma de ~ 42,00 lei , ii sun, le multumesc din suflet, seara fac plata si…………. Asteptam site-ul sa redevina activ.

Dupa ~ 20 de emailuri la Iasi, Bucuresti, MO, ORC, sms-uri si telefoane, rezolv problema inceputa pe 21 iunie, azi dimineata la ora 8.00, site-ul meu redevine activ  salut'

Dupa 15 iulie sper sa rezolv si cu trecerea domeniului de pe pers juridical pe pers fizica !

Cheltuieli :

-   ~ 42 lei activare site
-   Listare, Xerox, scanare , plic A4 nou = 5 lei
-   Act de la ORC = 250 lei, dupa 15 iulie
-   Bilete tramvai =    lei
-   Benzina =   lei



Articol in curs de actualizare !!!  salut'




Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.003
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
 Am fost azi la ORC Iasi si in 10 minute am scos:

Documentul extins, detailat, cu istoricul societatii, obţinut de la Registrul Comerţului cu menţiunea datelor de identificare a societăţii comerciale, asociatului unic / asociaţilor  şi starea actuală (la data solicitării), în ORIGINAL

- 10 minute = 250 lei :)

Am tras la xerox cele `18 pagini si le-am scanat = ~ 4 lei

Dupa concediu le trimit la Bucuresti la ROTLD.


Cheltuieli totale:

-   ~ 42 lei activare site
-   Listare, Xerox, scanare , plic A4 nou = 9 + 2,40 = 11,40 lei
-   Act de la ORC = 250 lei, 18 pagini in original
-   Bilete tramvai =    lei
-   Benzina = 10  lei

Articol in curs de actualizare !!!

« Ultima Modificare: August 13, 2018, 06:02:09 p.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.003
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Trecere domeniu nume.ro de la persoana juridica la persoana fizica, taxa anuala
« Răspuns #2 : Septembrie 18, 2018, 05:43:50 p.m. »


Am trimis toate actele, a fost in regula !

Mi-au cerut taxa pe 1 an ~ 68 lei, ca sa-l pastrez pe persoana fizica.

Azi l-am mutat de la ei la spatiul.ro

si am rezolvat si cu eroarea 503, gratie baietilor din Iasi.

Arigato!  salut'

Cheltuieli totale:

-   ~ 42 lei activare site
-   Listare, Xerox, scanare , plic A4 nou = 9 + 2,40 = 11,40 lei
-   Act de la ORC = 250 lei, 18 pagini in original
-   Bilete tramvai = 8   lei
-   Benzina = 10  lei
-   taxa pe pers fizica 1 an = 70+2 lei comision = 72 lei
-  plicuri cu acte la ROTDL = 14,80 lei, cu, confirmare de primire


Articol in curs de actualizare !!!


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2022, SimplePortal