Autor Subiect: Despre biserica si Dumnezeu !  (Citit de 52292 ori)

0 Membri și 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #15 : Ianuarie 29, 2015, 11:08:13 a.m. »
http://adevarul.ro/locale/calarasi/traditii-sarbatoarea-sfintilor-trei-ierarhi-ziua-interzisa-munca-tinerele-tin-post-casnicie-fericita-1_54c78375448e03c0fd019084/index.html

Tradiţii la sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi. Ziua în care este interzisă munca, iar tinerele ţin post ca să aibă o căsnicie fericită


Sfinţii Trei Ierahi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur sunt prăznuiţi în fiecare an pe 30 ianuarie. Credinţa populară spune că cine munceşte în această zi poate să orbească. Tot acum, tinerele trebuie să postească pentru a avea o căsnicie fericită.

 La sate se obişnuieşte ca în această zi de sărbătoare închinată celor trei sfinţi să se facă praznice de pomenire a morţilor din familiile credincioşilor, iar fetele tinere se roagă şi ţin post o avea o căsnicie fericită. Tot tradiţia populară mai spune că cine va lucra în această zi, nu-i va merge bine „în ale casei” şi poate să orbească. Se crede că pe 30 ianuarie începe să încolţească grâul care nu a încolţit din toamnă. În tradiţia populară se spune că de astăzi se schimbă vremea. De-acum, se zice că „se strâmbă pârtiile", iar vremea dă spre primăvară. Dacă streşinile curg, primăvara va fi friguroasă, dacă e ger, vara va fi călduroasă. Rău de ars, de friguri şi de pagubă În credinţa populară, cei trei ierarhi erau trei doctori vindecători de boli. În ziua în care sunt sărbătoriţi, nu se lucrează, fiind rău de ars, de friguri şi de pagubă. În această zi trebuie să dăm o lumânare de pomană, pentru ca întreaga viaţă să fie luminată.

“În multe zone, familiile îi ţin pe cei Trei Ierarhi de patroni ai casei, se face colivă şi oamenii merg la biserică. Pentru reuşita familiei şi a treburilor gospodăreşti, în această zi nu se lucrează”, spune Anişoara Topârceanu, etnograf la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi. Nu în ultimul rând, fetele fac vrăji pentru a li se arăta ursitul, nu lucrează şi se mănâncă doar pâine şi sare. Vedenia Sfântului Ioan Mauropous Conform crestinortodox.ro, spre sfârşitul secolului al XI-lea, la Constantinopol se iscase o mare dispută legată de cei trei ierarhi, pe care îi prăznuim pe 30 ianuarie, oamenii întrebându-se care este mai mare: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul sau Sfântul Ioan Gură de Aur. După câţiva ani de la declanşarea neînţelegerilor, cei trei sfinţi au început să i se arate aievea, unul câte unul, episcopului Evhaitelor, Sfântului Ioan Mauropous.

 În cele din urmă, în anul 1084, într-o vedenie, fericitului i-au apărut cei trei sfinţi împreună. “Cuvintele pe care cei trei ierarhi i le-au adresat Sfântului Ioan ne arată modul în care sfinţii conlucrează - cu Dumnezeu şi între ei -, aşa cum şi noi trebuie să ne unim, în cuvânt şi în lucrare”, spune Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în predica dedicată celor trei ierarhi. "După cum vezi, noi la Dumnezeu una suntem şi nicio vrajbă nu este între noi. Fiecare din noi, la timpul său, îndemnaţi de Duhul Sfânt, am scris învăţături pentru mântuirea oamenilor. Cum ne-a insuflat Duhul Sfânt, aşa am învăţat. Nu este între noi unul întâi şi altul al doilea. De chemi pe unul, vin şi ceilalţi doi. Drept aceea, sculându-te, porunceşte, celor ce se învrăjbesc, să nu se mai certe pentru noi. Împreunează-ne, dar, făcându-ne praznic la câte trei într-o singura zi, şi înştiinţează cu aceasta pe creştini, că noi în faţa lui Dumnezeu, una suntem."

Protectorii instituţiilor teologice În urma acestei vedenii, Sfântul Ioan a ales ziua de 30 ianuarie pentru prăznuirea comună a celor Trei Ierarhi, stingându-se astfel şi disputele din capitală, lumea unindu-se în sărbătorirea împreună a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, a Sfântului Grigorie Teologul şi a Sfântului Ioan Gură de Aur. Pentru a recunoaşte valoarea teologică a Sfinţilor Trei Ierarhi, prin hotărârea luată la Atena, la primul Congres al Profesorilor de Teologie din anul 1936, Sfinţii Trei Ierarhi au devenit protectori ai institutiilor de învăţământ teologic ortodox din întreaga lume. Sfântul Vasile cel Mare reprezintă simbolul energiei şi al acţiunii puse în slujba oamenilor; Sfântul Grigore reprezintă simbolul ştiinţei teologice şi al contemplării înalte, fiind primul dintre părinţii bisericeşti care a folosit termenul de teologie, iar Sfântul Ioan Gură de Aur reprezintă simbolul zelului apostolic prin cuvânt şi faptă, pentru orientarea oamenilor spre învăţatura lui Isus.Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #16 : Februarie 06, 2015, 04:43:59 p.m. »


Izvorul Sfîntului Andrei de la Dervent

 

La numai 30 de kilometri de Peştera Sfîntului Andrei,pe drumul ce leagă Constanţa de Ostrov, se află Mînăstirea Dervent. Aici, dinvremuri imemoriale, dăinuie „un semn minunat prin care Dumnezeu îşi aratăputerea Sa şi o mulţime de bolnavi îşi capătă vindecarea. Şi acest semn este ocruce de piatră care creşte singură din pămînt". Aşa a fost ani la rîndcunoscut acest loc.

Conform tradiţiei, aici ar fi existat o foarte vechecetate, locuită de eleni, fenicieni, romani etc, iar în vremurile din urmă deturci. Cetatea s-ar fi întins din marginea şoselei, adică din punctul în carese află astăzi mînăstirea, pe coasta Dunării, pînă în dreptul Braţului Borcea.Cu timpul, ea s-ar fi scufundat, rămăşiţe ale zidurilor sale ruinate zărindu-seşi astăzi.

Se spune că pe locul unde se află crucea a fostcimitirul fostei cetăţi. Cînd s-a încercat săparea unei fîntîni, au fostdescoperite oseminte omeneşti, pietre de mormînt, inele şi monezi cu semnulcrucii pe ele. Părintele Negură, unul dintre primii stareţi ai aşezămîntului,povestea, cu mai bine de o jumătate de secol în urmă, că a scos la lumină douăschelete de femei lungi de 2 m, cînd a desfundat locul pentru vie.

În această cetate, Sfîntul Andrei şi-a trimis cîţivadintre discipolii săi pentru a vesti cuvîntul Mîntuitorului. Aflînd despreprezenţa creştinilor propovăduitori în cetate, comandantul păgîn i-a arestat şicondamnat la moarte. Scena martiriului lor este astfel redată de un anonimcare, bănuim, cu mai bine de jumătate de secol în urmă, a scris o broşurăintitulată Crucea făcătoare de minuni de la Mînăstirea Dervent: „Arena cetăţiiera lîngă cimitir, locul unde se află Sfînta Cruce. Apostolii erau în număr depatru: un apostol şi 3 fecioare convertite de curînd. Aceştia sînt duşi înarene, ca să fie mîncaţi de fiarele sălbatice. Mai înainte de a-i băgaînăuntru, Voevodul îi sfătuieşte, din nou, ca să se lepede de Christos, că, dese vor lepăda, le va da orice ar cere şi-i va scăpa şi de la moarte. Cei 4mărturisitori, cînd dădeau răspunsurile negative, erau aşezaţi aşa: apostolulpe locul unde e Crucea din paraclis, iar cele 3 fecioare, pe locul unde se aflăCrucea, în afară de paraclis, la o depărtare de 10 metri. Călăul, văzînd că nupoate să-i ademenească cu nici un fel de momeli, deoarece sfinţii erau convinşide credinţa lor cea adevărată, începe să-i schingiuiască oribil. Fecioarelorle-a scos unghiile de la mîini şi picioare, şi, cu fierul ars în foc, le-asmuls dinţii din gură. Apostolul, de teamă ca fecioarele să nu-şi împuţinezecredinţa în faţa acestor chinuri îngrozitoare, le îndemna cît putea ca nu cumvasă se lepede de Christos. Voevodul, înfuriat din cauza apostolului careîndemnase fecioarele să nu i se supună, porunceşte gîdelui ca cele 3 fecioaresă fie făcute bucăţi, iar apostolul să fie jupuit de viu şi spînzurat pe Cruce,cu capul în jos, pînă va putrezi. Astfel, împlinindu-se porunca tiranului,sfinţii au fost omorîţi, iar sfintele trupuri au stat mai multe zile sub pază,cu scopul ca muncitorii să mai prindă şi pe alţi creştini care vor veni să seînchine. Năvălind alte hoarde barbare în această cetate, trupurile sfinţilor aufost sau aruncate în Dunăre,  sau arse,căci ducîndu-se creştinii să le ia, nu le-au găsit, iar pe locurile unde sechinuiseră şi-şi dăduseră duhurile, au găsit 4 pietre crescute în formă decruci: 3 ale fecioarelor şi una a apostolului. Creştinii le-au sărutat culacrimi, iar cîţiva bîntuiţi de duhurile necurate s-au tămăduit".

Cu timpul, cetatea s-a pustiit şi de cruci nu s-a maiştiut nimic, pînă în Secolul al XlV-lea, pe vremea sultanilor Murat şi BaiazidFulgerul, după luptele de la Kossovopolje (Cîmpia Mierlei - 1389).

Deşi cetatea fusese pustiită, sfinţenia acestui loc,crucile martirilor creştini erau vii în memoria generaţiilor de locuitori dinzonă. Faptul este dovedit de informaţia pe care un supus i-o dă lui Ahmed Bey,comandantul unei raiale de pe Dunăre, care cumpărase o moşie în zonaDurostorului, pe care se aflau şi cele 4 cruci. Prezenţa crucilor a ţinut sub ocrotire moşia turcului,determinîndu-1 să poruncească să fie păzite cu cea mai mare grijă, pentru a nufi stricate de supuşi. Se spune că la acest paşă veneau să lucreze foarte mulţicreştini, numai din dorinţa de a se atinge de sfintele cruci ocrotitoare. Bachiar se zvonise că turcul s-ar fi creştinat în ascuns, din cauza lor. Tradiţiaacestui paşă a fost încălcată de un urmaş al său, fiul lui Aly, pe la începutulSecolului al XlX-lea, care „a lovit cu sabia în Crucea cea Mare" şi i-arupt braţele, iar pe două dintre celelalte mici le-a rupt din pămînt. Noaptea,creştinii le-au luat şi le-au ascuns. Tradiţia încălcată a atras distrugereamoşiei şi chiar pierderea Dobrogei de către turci. Despre acest loc pierdut înuitare, cu crucile sale cu tot, nu s-a mai vorbit mult timp, pînă cînd, dupăRăzboiul de Independenţă, un surdo-mut din comuna Coslugea, Ionică, ciobanulsatului, îşi recapătă auzul şi glasul după ce dormise cu capul pe braţele rupteale crucii celei mari.

De atunci, actul martiric al celor 4 creştinipropovăduitori (sfinţi pierduţi cu numele din calendare, dar vii în sevacredinţei ce vindecă neîncetat, la Dervent, sufletele şi trupurile fiilorrisipitori întorşi la Domnul Mîntuitor) perpetuează amintirea ApostoluluiAndrei.

Mai mult, în apropierea crucilor, la aproximativ 200de metri, se află un izvor care se numeşte „Izvorul Sfîntului Andrei".Conform aceleiaşi inepuizabile tradiţii, Sfîntul Apostol Andrei, făcîndu-i-semilă de ucenicii care îl urmau însetaţi, a lovit cu băţul într-o piatră, dincare a izvorît apoi apă. Arheologul Petru Diaconu, cel ce de mai multe deceniistudiază aceste locuri, a povestit că imediat după închiderea mînăstirii, întimpul prigoanei comuniste (în 1959), izvorul a secat, din el ţîşnind apă numaiîn ziua Izvorului Tămăduirii. După redeschiderea mînăstirii, în 1990, din el aînceput din nou să curgă neîncetat apa.

Povestea Derventului, aşa cum a fost reţinută ea deanonimul scriitor, cuprinde, credem, informaţii suprapuse, din perioadediferite. Este neîndoios faptul că Sfîntul Apostol Andrei, aflat la numai 30 kmde cetatea Derventului, în peştera care astăzi îi poartă numele, a făcutmisiune de evanghelizare în întreaga zonă. Amintirea prezenţei sale la Dervent(cu siguranţă, numele cetăţii este unul de epocă foarte tîrzie) se aflăcertificată de numele izvorului milenar.

Cu certitudine, întotdeauna, în peregrinările sale,era însoţit de ucenici. Poate că unii dintre ei au rămas în cetate şi ausuferit moarte martirică.

Nu putem însă crede că povestea apariţiei miraculoasea crucilor de piatră pe locul martiriului celor 4 creştini este un evenimentcare s-a petrecut chiar în perioada în care Apostolul Andrei se afla în ScythiaMinor. Mai degrabă, ea face referire la perioada prigoanei declanşate împotrivacreştinilor de împăratul Diocleţian (285-305), cînd, în ultimii 2 ani aidomniei sale, pe teritoriul Dobrogei au fost martirizaţi mai mulţi creştini. Dealtfel, povestea acestui martiriu conţine toate elementele unor actemartirologice similare, consemnate însă în sinaxare, care fac referireexplicită la perioada lui Diocleţian.

Se poate presupune că mormintele creştinilorîncununaţi cu moarte martirică au fost însemnate cu cruci, care mai tîrziu aufost acoperite cu pămînt, pentru a fi protejate. Cu timpul, ele au fostdecopertate, fapt ce a făcut să se spună că ele „cresc din pămînt".

Conform părerii unor istorici, la sfîrşitul primuluimileniu creştin, pe aceste locuri ar fi existat o mînăstire a cărei biserică afost distrusă de pecenegi, pe la 1036, odată cu aşezarea Capidava.

O legendă dobrogeană vorbeşte despre prezenţaSfîntului Andrei la Dervent în termenii următori: „Cînd s-a ivit creştinismul,Sfîntul Apostol Andrei venise pe meleagurile dobrogene ca să propovăduiascădumnezeiescul cuvînt al Mîntuitorului. El era însoţit de cîţiva ucenici şi douăfecioare. Stăpînitorii acelei cetăţi, fiind păgîni, priveau cu ochi răi nouacredinţă. Au început să prigonească şi să supună la tot felul de chinuri peSfîntul Apostol Andrei şi pe ucenicii săi, crezînd că astfel îi vor face să sedepărteze de cetate. Cum însă voinicii propovăduitori ai lui Hristos nu se preaînfricoşau de prigoane şi cazne, păgînii s-au hotărît să-i ucidă.

Apostolul Andrei şi-a dat aici mucenicescul sfîrşit pe cruce, ca şi fratele său Petru, laRoma. Nu se ştie cîtă vreme s-a mai scurs de atunci, dar se spune că cetatea afost înghiţită de apele Dunării, care se revărsaseră potop. În partea de locunde fusese îngropat martirul Andrei, a crescut din pămînt o cruce făcătoare deminuni".

Fără a comenta prea mult, credem că tocmai aceastăinexactitate istorică, această confuzie a mucenicului martirizat la Dervent cuînsuşi Apostolul Andrei, este o dovadă în plus a prezenţei lui în zonă.

La 5 iulie 1936, P. S. Gherontie, Episcopul Constanţei(Vechiului Tomis şi Durostorului), a pus piatra de temelie a MînăstiriiDervent, semnînd, cu acel prilej, un document în care vorbeşte despre ridicareaunor garnizoane şi cetăţi pe malurile Dunării, încă din Sec. I d. Chr., cumisiunea de a înfrunta „puhoaiele năvălitorilor barbari".

„Cetăţile de pe malul drept al Dunării, pînă lavărsarea în Mare, erau creştine, completamente, la finele Secolului al III-lead. Chr., adică pe vremea lui Diocliţian (285-305), dovadă stau martirii careşi-au găsit sfîrşitul în cuprinsul Scythiei Minor. Acta Sanctorum menţioneazăun şir de martiri din Scythia Minor, cărora nu le arată locul unde anume aufost martirizaţi şi nici de către cine, ci numai numele şi ţara (ScythiaMinor). Aşa avem pe: Evagrius, Benignus Christus Sive Gresto, Arestus, Sinidia,Rufus, Patricius şi Zosim, toţi martirizaţi pe la începutul Sec. IV, a căroramintire este pusă în aprilie.

La Silistra (Durostorum) sînt menţionaţi următoriimartiri, de pe vremea împăratului Diocleţian: Maximus, Quintilianus şi Dada.Tot cam în această vreme au primit cununa mucenicească la Durostorum: Julius,Secondo Donato, Bassus, Maximus, Paulus Marinus, Justus. De asemenea, Sf.Martir Hezichius, sub împăraţii Maxim şi Alexandru, în Sec. III, martirizat totla Silistra. Episcopul Dassius al Durostorului, care ia parte la SinodulEcumenic de la Efes (431), este şi el martirizat".

Cetăţile „completamente" creştine de la Dunăre, înSecolul al III-lea, aveau în „spate" două veacuri de Istorie, în carepredica Sfîntului Andrei dăduse roade. Altfel nu se poate explica performanţaaceasta.

O altă tradiţie vorbeşte despre faptul că semnulcrucii care i s-a arătat împăratului Constantin cel Mare pe cer s-ar fi produsdeasupra Derventului. Informaţia nu este lipsită de interes, dacă o coroborămcu descoperirea monogramei lui Christos de către Vasile Lovinescu pe una dintrescenele de pe Columna lui Traian, despre care am vorbit. Această monogramă,numită „chrisma lui Constantin", conţine litera grecească „X", adicătocmai forma crucii pe care a fost răstignit, la Patras, Sfîntul Andrei.

Istoria recentă a acestei mînăstiri poartă în sinedestinul martiric al primilor creştini rămaşi în amintirea poporului. Ridicatăcu sacrificii imense, arestată de comunişti şi transformată în colectiv,mistuită de flăcări, renăscută din uitare, Derventul duce mai departe, în timp,mesajul acestui prim ucenic al Domnului, Sfîntul Andrei.

Întărită de Dumnezeu cu facere de minuni, ocrotită desfintele relicve, cele 4 hramuri („Izvorul tămăduirii" -după putereatămăduitoare a „Izvorului Sfîntului Andrei" - „Sfîntul Mare MucenicGheorghe", „Înălţarea Sfintei Cruci" şi „Sfînta Parascheva") şiicoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului (despre care se spune că ar fivorbit cîndva), Mînăstirea Dervent luminează ca o flacără vie sufletele miilorşi miilor de credincioşi care vin aici să se roage şi să-1 întîlnească peApostolul Andrei.

DUMITRU MANOLACHE

 Ziarul Tricolorul, 06.02.2015
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #17 : Martie 04, 2015, 01:02:32 p.m. »
http://observator.tv/social/incredibil-cum-te-poi-conecta-cu-ingerul-pazitor-147043.html

Cele PATRU METODE prin care te poți conecta cu ÎNGERUL tău PĂZITORÎngerii apar în multe religii iar acest fapt reprezintă încă o dovadă a faptului că acestea dețin un alt numitor comun

Cuvântul "înger" înseamnă mesager. Mesajele sunt transmise de către Dumnezeu, "Creatorul" sau "Divinitatea", prin intermediul îngerilor. Îngerul Păzitor este singurul care va fi cu tine pentru toată viața.

Când vă conectați cu Îngerul Păzitor închideți ochii! Astfel vei elimina orice manieră de a fi distras.

Potrivit secretele.com , există patru moduri prin care se începe experiența și conectarea cu Îngerul Păzitor:

  -  îngerii apar de multe ori ca un sentiment, atât fizic, cât și emoțional - un semn fizic ar putea fi senzația de "piele de găină” iar emoțional, unii oameni simt un sentiment copleșitor de iubire;
  -  îngerilor le place să se conecteze cu tine prin sunet; un zumzet în ureche poate fi un semn comun prin care îngerii încearcă să se conecteze cu tine;
   - parfumul este un alt semn că îngerii îți sunt prin apropiere; dacă te confrunți cu un miros neașteptat de frumos și nu îți poți da seama de unde vine, atunci poate un înger ți-a împrospătat ziua;
   - gustul neașteptat de dulce în gură poate fi un indiciu al unei prezențe angelice; gustul de nectar dulce în gură este un semn minunat că vibrația energetică este sporită.


Practica meditația în mod regulat deoarece este foarte eficientă în relația ta cu îngerul păzitor, mai informează secretele.com .
« Ultima Modificare: Noiembrie 09, 2019, 07:21:39 a.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #18 : Martie 13, 2015, 09:01:32 a.m. »
http://a1.ro/news/inedit/lumea-cretina-se-cutremura-iar-biserica-a-ascuns-asta-este-incredibil-ce-am-descoperit-aici-romania-nu-va-mai-fi-privita-la-fel-id387994.html

Lumea CREȘTINĂ se CUTREMURĂ, iar Biserica a ascuns asta! „Este incredibil ce am descoperit aici, România nu va mai fi privită la fel”!Bogdan Petriceicu Hașdeu este cel care a făcut o descoperire de-a dreptul surprinzătoare atât pentru români, cât și pentru întreaga lume creștină.

Este vorba despre o lucrare din anul 1715, unde autorul John Chamberlayne prezintă câteva rugăciuni în dialectul celtic din Țara Galilor.

Istoricii au fost uimiți de modul în care acest dialect seamănă cu limba română, mai ales atunci când vine vorba despre rugăciunea „Tatăl nostru”.

dialectul celtic: “Tatăl nostru csinye ieşti in eseruj
Szvinczai esze numelye toă
Sze vii impăraczia ta
Fii voja ta cum in eserui, asha ahi pe pământul
Punya nostru de toate zilelye de noi asztezi
Iartă gresheley lye nostr cum shi noi jertăm a greshiţilor noştri
Shi nu duce pe noi inka la iszpite
Shi mentujesthte pe noi rau Amin.”română: "Tatăl nostru care esti în ceruri/
Sfințească-se numele tău/
Vie împărăția ta/
Facă-se voia ta în cer așa și pe pământ/
Pâinea noastra de toate zilele dă-o nouă astăzi/
Și iartă greșelile noastre, cum și noi iertăm greșiților noștri/
Și nu duce pe noi la ispite
Ci ne mântuiește pe noi de cel rău. Amin."

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #19 : Mai 25, 2015, 09:25:44 p.m. »
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/rugaciune-facatoare-minuni-maica-domnului-537271.html

Se spune că e RUGĂCIUNEA FĂCĂTOARE DE MINUNI
Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/rugaciune-facatoare-minuni-maica-domnului-537271.html#ixzz3bAyLz3B8


Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului


*******

"Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare spre tine îmi îndrept gândul, inima şi

toate simţurile şi te rog cu lacrimi:

Până când Măicuţă a milostivirii va fi această durere necontenită pe pamânt?

Până când vrăjmaşii nevăzuţi ai neamului omenesc vor da lovituri atât de puternice bieţilor oameni?

Până când vor pângări şi vor necinsti trupurile, sufletele şi vieţile lor?

Înşelându-i că să nu cunoască adevărul, să nu îndeplinească poruncile divine şi să nu dea slava şi cinste pururi măritului Dumnezeu Cel în Treime închinat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfant!

Ridică-te Stăpână Atotbună şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului tău iubit Iisus Hristos îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie îndreptându-ne pe cărările mântuirii, ca să dăm mereu mărire lui Dumnezeu.

Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică pentru propavăduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, pentru orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi, pentru credinţă, pentru salvarea celor care au rătăcit la secte, pentru cei răposaţi.

Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.

Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele ființe rănite atât de mult de vrăjmaș.

Roagă-te Măicuță Sfântă și pentru aceste nevoi ale mele… (rostești acum necazurile pe care le ai și dorințele pe care să ți le împlinească Maica Domnului)

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh în vecii vecilor.

Amin."


********

http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/rugaciune-facatoare-de-minuni-44136

=============


iar o doamna a scris intr-un comentariu, in primul link:

****

Sfanta Marie, ma indreptez plin de incredere catre tine,cerandu-ti ajutor, cred cu tarie ca me vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu, sper a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune.

Te rog cu umilinta sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele. in numele negraitei rugaciuni si bucurii cate ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betlania, te implor roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum( se spune dorinta) Te implor Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale. -se spune rugaciunea Tatal Nostru - Bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu Tine.

Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre IIsus Hristos. Sfanta Marie, maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

*******

Aceasta rugaciune se spune de10 ori. Se va spune timp de 9 zile de marti, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica incat inainte de terminarea novetiei se va primi lucrul cerut,oricat ar fi de greu

« Ultima Modificare: Noiembrie 09, 2019, 07:22:25 a.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #20 : Mai 27, 2015, 12:14:50 p.m. »
http://www.click.ro/utile/astrologie/rugaciunea-lui-iisus-inaltata-gradina-ghetsimani-o-ruga-fierbinte-care-invinge

Rugăciunea lui Iisus, înălţată în Grădina Ghetsimani. O Rugă fierbinte care învinge orice Rău


În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, Iisus s-a rugat Tatălui ceresc în Grădina Ghetsimani din Ţara Sfântă. Învăţăturile Sfinţilor Părinţi consideră că “Rugăciunea înălţată de Iisus în Grădina Ghetsimani”, în acea noapte, este cea mai nobilă dintre toate rugăciunile.

În Grădina Ghetsimani, Iisus s-a rugat pentru Sine, pentru Apostoli şi pentru toţi credincioşii, incluzând tot neamul omenesc. Iisus i-a lăsat pe ucenicii Săi să privegheze şi s-a retras să se roage. După ce Iisus a rostit a treia rugă, i-a găsit pe ucenicii Săi adormiţi şi le-a spus. “Sculaţi-vă, s-a apropiat cel ce m-a vândut!”. Atunci, după rugăciune, Mântuitorul a intuit că, în timp ce El se ruga cu lacrimi fierbinţi, în Grădina Ghetsimani au pătruns soldaţii şi în fruntea acestora se afla Iuda. Iar vânzătorul Iuda le-a dat un semn de recunoaştere însoţitorilor lui:  “Pe care-l voi săruta, Acela este! Puneţi mâna pe el!”. Când s-a apropiat de Iisus, Iuda i S-a adresat: “Bucură-Te, Învăţătorule!”şi L-a sărutat pe Iisus, iar Iisus L-a întrebat: “Prietene, pentru ce ai venit?”În acel moment, însoţitorii lui Iuda s-au apropiat de Iisus şi L-au prins.

Referindu-se la rugăciune, Iisus spunea în Sfânta Evanghelie

 „Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa ta,  roagă-te Tatălui tău Care este în ascuns“ (Evanghelia lui Matei 6, 6). În spiritualitatea ortodoxă, cămara sufletului este trupul, iar uşile noastre sunt cele cinci simţiri trupeşti. De fapt, sufletul intră în cămara sa, doar atunci când mintea credinciosului nu rătăceşte încoace şi încolo, după treburi sau printre lucruri lumeşti. În momentul rugăciunii, mintea celui care se roagă trebuie să se  îndepărteze de orice împătimire lumească, iar prin tainica rugăciune a minţii credinciosul se uneşte cu Dumnezeu, Tatăl Său.

În momentele de cumpănă, de întristare şi la ceas de boală, să citiţi această rugăciune cunoscută în Ortodoxie ca Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli şi pentru toţi credincioşii (aşa cum se menţionează în Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17).

De asemenea, în tradiţia creştină se spune că această rugăciune trebuie citită nouă zile la rând. De câte ori i s-a împlinit o dorinţă,   credinciosul trebuie să-I mulţumească Lui Iisus, prin rugăciune, într-o zi de joi :


 
1. Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească.
2. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţa veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârşit.
5. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit.
7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
8. Pentru că vorbele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit şi au crezut că Tu M-ai trimis.
9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
10. Şi toate ale Mele sunt ale Tale şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.
11. Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi.
12. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
13. Iar acum, vin la Tine şi acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
14. Eu le-am dat cuvântul Tău şi lumea i-a urat, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
15. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.
19. Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr.
20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor.
21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem. 

23. Eu în ei, şi Tu în Mine; pentru ca ei să fie în chip desăvârşit  una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimes, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine

24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, că iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #21 : Iunie 29, 2015, 07:22:48 a.m. »
http://a1.ro/news/social/rugaciunea-aceasta-iti-indeplineste-orice-dorinta-uite-ce-trebuie-sa-faci-parintele-gherontie-puiu-iti-spune-secretul-id398402.html

RUGĂCIUNEA aceasta îți îndeplinește ORICE dorință, UITE ce trebuie să faci! Părintele Gherontie Puiu îți spune SECRETUL!Părintele Gherontie Puiu este starețul mănăstirii Caraiman din Bușteni, dar recent a devenit cunoscut datorită unei întâmplări surprinzătoare.

Într-o seară, acesta a adormit și, a doua zi, a găsit lângă eu un bilet pe care era scrisă o rugăciune. Starețul nu știe cine i l-a dat, dar spune că rugăciunea este atât de puternică, încât poate îndeplini orice dorință.

Aceasta trebuie rostită de 30 de ori pe zi, timp de 40 de zile, pentru ca dorința să fie ascultată și îndeplinită.

“Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei”. AMIN!


Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #22 : Iulie 20, 2015, 06:36:34 a.m. »
Ieri am fost la o mica plimbare si am lasat un acatist la http://www.manastireapangarati.ro/contact  salut'
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #23 : August 15, 2015, 09:00:07 a.m. »
http://observator.tv/eveniment/sfanta-maria-mare-rugaciunea-pentru-sanatate-pe-care-trebuie-sa-o-zici-in-dimineata-de-15-august-159210.html

Sfânta Maria Mare: Rugăciunea pentru sănătate pe care trebuie să o zici în dimineaţa de 15 augustPe 15 august, creştinii ortodocşi sunt în mare sărbătoare. Preoţii sfătuiesc enoriaşii să vină la biserică să se roage pentru sănătate, linişte sufletească şi noroc în dragoste. Persoanele care, însă, nu pot ajunge trebuie să rostească o rugăciune specială.

Rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

"Ridică-te Stăpâna Atotbuna şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului tău iubit Isus Hristos îngrozindu-i cu nebiruita-ţi sfinţenie îndreptându-ne pe cărările mântuirii,ca să dăm mereu mărire lui Dumnezue.Roagă-te Fecioară pentru Sfânta Biserică pentru propavaduirea evangheliei pe întreg pământul,pentru poporul acesta,conducătorii lui,rudele mele,pentru văduve,pentru orfani,bogaţi,săraci, necăjiţi, bolnavi,pentru cei prigoniţi,pentru credinţa,pentru salvarea celor care au rătăcit la secte,pentru cei răposaţi.Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre,să iubim Biserica,să ne spovedim adesea,să renunţăm la păcate,vicii şi necredinţa.Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele iţe rănite atât de mult de vrăjmaş.

Roagă-te Măicuţă Sfântă şi pentru aceste nevoi ale mele (rosteşti necazurile care le ai dorinţele pe care să ţi le împlinească Maica Domnului)

Slava Tatalui şi Fiului şi Sfântului Duh în vecii vecilor.Amin".

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #24 : August 26, 2015, 09:02:06 a.m. »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #25 : August 28, 2015, 09:33:42 p.m. »
http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/cum-sa-te-rogi-la-sfantul-ioan-botezatorul-50162

Cum să te rogi la Sfântul Ioan Botezătorul
Se știe că data de 29 august este una importantă pentru creștini, zi de doliu, de post și rugăciune, dat fiind că se comemorează Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Credincioșii știu că acum este un moment prielnic pentru ca rugile față de Sfântul Ioan Botezătorul să se împlinească.

Sfintele sale moaște au fost împrăștiate pentru credincioși în întreaga lume, iar Sfântul Cap se află la Catedrala Notre Dame din Amiens, Franța. Părticele din rămășițele sfinte se mai găsesc în Biserica Icoanei, la Biserica Mihai Vodă, Biserica Delea Veche şi Mănăstirea Radu-Vodă, precum și în cea mai veche localitate de pe litoralul bulgăresc, Sozopol, unde recent au fost descoperite sfintele moaște.

Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

"Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin."

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #26 : Septembrie 04, 2015, 03:12:38 p.m. »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #27 : Iulie 09, 2016, 08:11:04 p.m. »
Rugăciunea către Sfânta Parascheva pentru SPOR în TOATE și liniște în viață O rugăciune pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, spusă de din tot sufletul, cu mare credință, ne ajută enorm în viață.”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.”Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-catre-sfanta-parascheva-pentru-spor-in-toate-si-liniste-in-viata-968866.html#ixzz4DvsGqjxS
« Ultima Modificare: Noiembrie 09, 2019, 07:23:12 a.m. de tokyodream »
Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #28 : Iulie 09, 2016, 08:12:28 p.m. »
Acatistul de IERTARE iti va aduce o bucurie nemarginita! Spune-l si tu

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/acatistul-de-iertare-iti-va-aduce-o-bucurie-nemarginita-spune-l-si-tu-968920.html#ixzz4DvsNnX7M


 Aseara am citit pentru prima oară acest Acatist de Iertare și am simțit o bucurie nemarginită, am simțit cu adevărat Iubirea si Lumina Divina! Va impartasesc aceasta minunata rugaciune, impreuna cu dragostea mea!
Prea Sfanta Treime, sufletul meu striga la Tine sa ma ajuti in a invata sa iert si sa primesc iertarea fara de care nu vom intra in iubire. Doar Tu vezi cat ma mint atunci cand spun ca am iertat si ca iubesc cu adevarat. Dar atata timp cat tin minte raul nu fac decat sa ma amagesc. Prea Sfanta Treime primeste rugaciunea ea si slava Tie pentru toate.

Condacul 1
Prea Sfanta Treime, de toti slavita, sufletul meu se zbate sa invete iertarea dar nu gaseste calea, ma complic in vorbe si ma ratacesc in fapte, departandu-ma de calea simpla a invataturilor Tale. Te rog pe Tine, da-mi ajutor si spor in a ierta si a fi iertat. Prea Sfanta Treime, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 1
Tata, Fiule si Sfantule Duh, Treime Sfanta, mult am gresit in fata Ta si a creatiei Tale. Imi pare rau acum si cer iertare in fata Ta, a Cerurilor, a oamenilor, in fata a toata Creatia Ta si te rog ajuta-ma la iertarea mea.
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate faptele mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate gandurile mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate cuvintele mele rele,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am gresit crezand ca fac bine,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate ce nu le-am luat in seama,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce nu am invatat in viata,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 2
Prea Sfanta Treime si mult dorita, in fiecare zi iti marturisesc cate am gresit dar las nemarturisite greseli pe care nu le vad. Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate. Cu gura spun ca am iertat dar sufletul isi aduce mereu aminte raul. Doamne, strig din toata fiinta mea : Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 2
In fata Ta nu pot minti, Tu stii tot ce fac si ce inca nu am facut, de Tine nu ma pot ascunde, Treime Sfanta, Dumnezeul meu cel bun, ajuta-ma sa ma regasesc caci de mine ma ascund mintindu-ma. Treime Sfanta, asculta rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la flori,
Treime Sfanta, cer iertare de la pomi,
Treime Sfanta, cer iertare de la iarba,
Treime Sfanta, cer iertare de la plante,
Treime Sfanta, cer iertare de la seminte si roade,
Treime Sfanta, cer iertare de la firul de nisip,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 3
In fata ta, Dumnezeul meu in Treime Slavit, recunosc ca neiertarea de sine cea mai grea, ca de nu voi intelege sa ma iert pe mine cum voi putea ierta pe cei ce mi-au gresit si sa accept ca am fost iertat? Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 3
De mici invatatm lucruri neimportante, cum sa reusim in viata, cum sa devenim conducatori, cum sa ajungem primii. Si asa ajungem primii in pacate. Cat de tarziu aflam ca Dumnezeu e iubire si iertare.
Treime sfanta, cer iertare de la soare,
Treime sfanta, cer iertare de la luna si stele,
Treime sfanta, cer iertare de la vant,
Treime sfanta, cer iertare de la foc si apa,
Treime sfanta, cer iertare de la ploaie si ninsoare,
Treime sfanta, cer iertare de la val si izvoare,
Treime sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 4
Treime Sfanta, in acest ceas tarziu al vietii mele imi doresc sa aflu cu sufletul adevarul Tau. Pana acum am invatat adevarurile acestei lumi care sunt minciuna inaintea ta. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la mama,
Treime Sfanta, cer iertare de la tata,
Treime Sfanta, cer iertare de la frati,
Treime Sfanta, cer iertare de la nasi,
Treime Sfanta, cer iertare de la copii,
Treime Sfanta, cer iertare de la toti oamenii de pe pamant,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 5
Treime Sfanta, tu m-ai invatat prin sfintii Tai ca  a ierta e dovada iubirii din fiecare. De am putea acum sa recunoastem cat de putin iubim. Cer ajutorul tau pentru toti oamenii de pe pamant si printre ei sa fiu si eu.

Icosul 5
Doamne, tu stii ce imi doresc dar nu ma pot opri sa cer intelepciune pentru a vedea ce imi lipseste, pentru a intelege iertarea cea din adancul inimii si nu cea din minte. Treime Sfanta, primeste rugaciunea measi slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la animale,
Treime Sfanta, cer iertare de la animale,
Treime Sfanta, cer iertare de la pasari,
Treime Sfanta, cer iertare de la toate vietatile pamantului,
Treime Sfanta, cer iertare de la bunele pierdute,
Treime Sfanta, cer iertare pentru toate relele nestiute,
Treime Sfanta, cer iertare de la toata Creatia Ta,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 6
Atata de mult am gresit ca nu imi pot socoti greselile, dar cu voia Ta, Treime Sfanta, in fiecare zi, in minte mi se vor dezvalui, voi cere iertare si voi ierta. Ajuta-ma prin ingeri si Arhangheli sa am putere in rugaciune de iertare.

Icosul 6
Sufletul meu iti canta Tie, se roaga, iti plange caci ce e mai bun in viata mea decat vorbirea cu Tine? Si in aceste clipe imi dau seama cat de frumoasa e Creatia Ta si cat ma iubesti pe mine „omul”. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce rau am vorbit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am invatat gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru tot ce am inteles gresit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru putina mea credinta,
Treime Sfanta, cer iertare pentru putina mea iubire,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 7
Treime Sfanta, iti multumesc pentru toate binecuvantarile si bucuriile din viata mea, pentru sanatate, pentru bunastare dar te rog sa ma ajuti sa inteleg mai mult si sa pot ierta ca sa fiu iertat. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 7
Viata mea a fost plina de urcusuri si caderi, dar in fiecare clipa mi-ai trimis ajutor pe ai tai ingeri pazitori, arhangheli vindecatori, puteri ceresti, sfinti si sfinte dar eu orb fiind nu i-am vazut, surd fiind nu i-am auzit, si cu inima mea impietrita nu i-am simtit. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la Ingeri,
Treime Sfanta, cer iertare de la Arhangheli,
Treime Sfanta, cer iertare de la Sfinti si Sfinte,
Treime Sfanta, cer iertare de la toate Puterile Ceresti,
Treime Sfanta, cer iertare de la Heruvimi si Serafimi,
Treime Sfanta, cer iertare de la toti slujitorii Tai,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 8
Treime Sfanta, natura e supusa Tie, in afara de mine „omul” totul te asculta si lucreaza dupa legea Ta. Eu „omul”, avand liberul arbitru ma pierd tot mai mult din neam in neam. Acum in aceasta clipa, cu liberul meu arbitru, aleg sa Te iubesc si sa-Ti slujesc. Treime Sfanta primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 8
Treime Sfanta, iti multumesc pentru ca, desi gresesc in fiecare zi Tu ai grija de mine si ma aperi neincetat, calauzindu-mi pasii catre lumina. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare de la Lumina,
Treime Sfanta, cer iertare de la Vointa,
Treime Sfanta, cer iertare de la Intuitie,
Treime Sfanta, cer iertare de la Memorie,
Treime Sfanta, cer iertare de la Credinta,
Treime Sfanta, cer iertare de la Bunastare,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 9
Treime Sfanta, oricat de multa rugaciune Ti-as aduce nu-Ti pot multumi pentru toate bucuriile din viata. Acum imi doresc sa iert si sa iubesc, iubindu-te cu toata fiinta mea voi iubi intreaga Creatia Ta. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 9
Treime Sfanta, de-am intelege toti ca iubirea e raspunsul la tot, am iesi in lumina, cu inimile pline de bucurie si am trai in armonie. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.
Treime Sfanta, cer iertare pentru vorbirea mea cea goala,
Treime Sfanta, cer iertare pentru nepasare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am mintit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru suparare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am risipit,
Treime Sfanta, cer iertare pentru cat am lenevit,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 10
Sfanta Treime, in fiecare dimineata deschid ochii inimii spre Tine si Te rog sa ai grija de noi, sa calauzesti pasii nostrii pe drumul de lumina, ca sa ajungem toti la Tine. Treime Sfanta primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 10
Treime Sfanta, avem nevoie in fiecare clipa in timpurile de acum sa intelegem iertarea, sa invatatam stiinta Ta vazuta si nevazuta si cu intelepciune venita de la Tine sa facem pe pamant Rai.
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata neiubire,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata rautate,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata invidie,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata gelozie,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata nepasare,
Treime Sfanta, cer iertare pentru atata suferinta,
Treime Sfanta , primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 11
Treime Sfanta, sper cu ajutorul tau sa iert tot ce m-a suparat, din adancul inimii sa scot tot ce-i intuneric si sa pun in loc iubire si lumina venite de la Tine, lumina si iubirea ce mi le-ai dat de la inceput prin botez dar le-am pierdut pe drumul vietii. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 11
Sfanta Treime, de as intelege mai bine iubirea de Dumnezeu as fi mai curat, nu as mai gresi si rataci prin viata. E de ajuns sa tin prima Ta lege caci in ea sunt cuprinse toate celelalte.
Treime Sfanta, iert tot ce s-a gresit fata de mine,
Treime Sfanta, iert barbatii,
Treime Sfanta, iert femeile,
Treime Sfanta, iert copiii,
Treime Sfanta, iert prietenii si rudele,
Treime Sfanta, iert pe cunoscuti si necunoscuti,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 12
Treime Sfanta, Tu vi la fiecare dintre noi la timpul potrivit ca sa ne arati ca suntem intorsi cu spatele la Tine, noi crezand ca stam la picioarele Tale. Alunga ceata inimilor noastre si fa sa vedem unde ne aflam cu adevarat fiecare. Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Icosul 12
Treime Sfanta, Tu ai creat Universul si tot ce misca, in toate e scanteie divina. Toata Creatia Te asculta, eu „omul” nu. Oare ce imi lipseste sa inteleg frumusetea iubirii Tale?
Treime Sfanta, cer iertare de la Univers,
Treime Sfanta, cer iertare de la Pamant,
Treime Sfanta, cer iertare de la munti,
Treime Sfanta, cer iertare de la ape,
Treime Sfanta, cer iertare de la soare,
Treime Sfanta, cer iertare din adancul meu la toate,
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate.

Condacul 13
Treime Sfanta, in fiecare zi imi cer iertare de la zidirea Ta si atunci, cand Pacea cea mai presus de cuvinte va umple inima mea voi sti ca primul pas e facut si il voi face pe al doilea, sa incep a iubi.
Treime Sfanta, primeste rugaciunea mea si slava Tie pentru toate (de 3 ori si apot Icosul 1 si Condacul 1)

Rugaciune
Inima mea rosteste cuvinte mici si umile, cerand iertare de la toti din cer si de pe pamant, pentru greselile stiute si nestiute. Nu am scuze pentru cate am gresit dar cu tot sufletul meu imi doresc sa iert si sa fiu iertat si sa nu mai gresesc, sa ma umplu de Iubire si Lumina pentru intreaga Ta zidire.
AMINRead more: http://ortodoxia.rol.ro/acatistul-de-iertare-iti-va-aduce-o-bucurie-nemarginita-spune-l-si-tu-968920.html#ixzz4Dvsbj9OJ

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

Offline tokyodream

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4.614
 • Karma: 1
 • Gen: Bărbat
 • Acura-Honda
  • DAIMYO
Re: Despre biserica si Dumnezeu !
« Răspuns #29 : Iulie 09, 2016, 08:33:53 p.m. »
Rugaciunea scurta cu cea mai mare putere! Spune-o si tu in momentele grele ale vieții

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-scurta-cu-cea-mai-mare-putere-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-ale-vietii-968883.html#ixzz4DvxikXsb Cea mai puternică rugăciune, după rugăciunea domnească „Tatăl nostru”, este rugăciunea inimii. Pentru a te ajuta, aceasta trebuie rostită mereu în minte şi din tot sufletul: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Această rugăciune a inimii o poți zice și sub altă formă: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Aceasta este o rugăciune scurtă, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi şi în tren şi pe drum şi acasă, până ce adormi seara s-o ai în gură. Dacă ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai năluciri prin somn şi supărări şi visuri urâte, pentru că nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneşte numele Mântuitorului cu toată inima, cu toată dragostea.

Arhimandritul Teofil Părăian spunea că pe el l-a învățat Părintele Arsenie Boca, în 1942, cum să facă această rugăciune. Arsenie Boca a zis așa: „să spun cu mintea - deci cu cuvântul gândit - „Doamne” între respirații; concomitent cu inspirarea, deci trăgând aerul în piept, să zic: „Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu”, și expirând, dând afară aerul din piept, să zic: „miluiește-mă pe mine păcătosul”. Aceasta nu e o condiție necesară pentru mântuire, adică acela care zice pe respirație se mântuiește și cel care zice altfel nu se mântuiește.”, scrie părintele în cartea sa „Veniți de luați bucurie”.

Ceea ce este cu adevărat important este să fii angajat pe deplin în rugăciunea aceasta, în această metodă de curățire a sufletului. Bineînțeles că acest lucru nu trebuie făcut de cineva care este angajat în alte lucrări în care este solicitată mintea.

Rugăciunea este cuvântul omului către Dumnezeu. Taina rugăciunii este să te rogi în taină.Important este să iei aminte la gânduri, important este să te simţi în legătură cu Domnul Hristos, să ştii că mântuirea vine prin Mântuitor, nu de la tine.

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/rugaciunea-scurta-cu-cea-mai-mare-putere-spune-o-si-tu-in-momentele-grele-ale-vietii-968883.html#ixzz4DvxvlCPw

Verifica seria VIN a masinii tale prin CARVERTICAL:

 https://www.carvertical.com/ro/landing/v3?utm_source=aff&a=daimyo&b=0eb206ae

 

SMF spam blocked by CleanTalk
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal